Mama + Anne Sütü

88 görüntüleme
T

Tuğba T.

21 Haziran 2025 19:36
Bebeğim 2800 gr doğdu, 1 aylık olduğunda doğum kilosuna daha yeni dönmüştü. Doktorumuz 1 numaralı mama desteği ile emzirmeye devam ettirdi, şu an 2 aylık ve 4500 gr. Mamayı kesmem gerektiğini nasil anlayacağım? Tüm gece meme emiyor, sabah erkenden emerken doymuyor mama veriyorum, bir de akşama doğru doymuyor yine mama veriyorum. Doğru mu ilerliyorum?
Osman G.

Osman G.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı

21 Haziran 2025 20:06
İki aylık bir bebeğe göre gayet iyi kilo alan bir bebeğiniz olduğunu söyleyebilirim. Anne sütü ve mama karışım olarak yeterli kilo almanı sağlamış. Şu an sütünüzü artırarak mamayı kademeli olarak azaltma zamanı. Eğer bebeğiniz emdikten sonra mama talep etmiyorsa ve sakin bir şekilde uyuyorsa dokunmayın. İyi kilo aldığınız için bebeğinizin sık sık emmesini ya da uzunca emmeye çalışmasını açlıkla değil gaz sancısı gibi ekstra durumlarla ilişkilendiririm. Tabii ki doktorunuz daha çok ayrıntıya sahip olduğu için daha doğrusunu bilecektir…

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir