Mama
63 görüntüleme
D
Duygu O. T. ..
6 Ağustos 2025 07:52
Mama yaparken hazır suyu kaynatıp soğutuyormusunuz

Hülya A. ..
6 Ağustos 2025 08:27
Ben çeşme suyu kullanıyorum mamada onu kaynatıp öyle yapıyorum mamayi
Z
Zerrin ..
6 Ağustos 2025 08:44
Ben hazır su kaynatıp soğutuyorum o şekilde hazırlıyorum.
Ama bir doktor şöyle bi öneride bulunuyordu: mama yaparken musluk suyu kullanın, suyu kaynatın 70c ye soğutup mamayı 70c de su ile hazırlayın sonrasında soğutup bebeğinize verin. Mamalar steril olmadığı için 70°’de su ile hazırlamak gerekiyormuş, fakat pratikte ben uygulayamadım açıkçası bebeğime tek başıma bakıyorum acıktığında veya ağlamaya başladığında bu mümkün olmuyor, kaldı ki Mamaların ömrü 1 saat olduğu için de zor. Ayrıca ben yine istanbulda musluk suyuna güvenmediğim için hazır su kullanıyorum.
Ama bir doktor şöyle bi öneride bulunuyordu: mama yaparken musluk suyu kullanın, suyu kaynatın 70c ye soğutup mamayı 70c de su ile hazırlayın sonrasında soğutup bebeğinize verin. Mamalar steril olmadığı için 70°’de su ile hazırlamak gerekiyormuş, fakat pratikte ben uygulayamadım açıkçası bebeğime tek başıma bakıyorum acıktığında veya ağlamaya başladığında bu mümkün olmuyor, kaldı ki Mamaların ömrü 1 saat olduğu için de zor. Ayrıca ben yine istanbulda musluk suyuna güvenmediğim için hazır su kullanıyorum.
D
Duygu O. T. ..
6 Ağustos 2025 08:56
Bende hazır suyu kaynatıyorum ama bir doktor hazır suyun kaynatılmasına gerek olmadığını söylemiş bir tanıdığıma mama hazırlarken
İ
İlayda N. ..
6 Ağustos 2025 10:31
Ben 1 buçukluk hazır suyu kaynatıyorum hemen kaynattıktan sonra termosa koyuyorum 1 bardağa da koyuyorum o su soğuyor çok iyi oluyor gece falan uğraşmıyorum tekrar kaynatma ısıtma gibi çok pratik