Malum Konu…. Gaz…..
88 görüntüleme
A
Ayşegül Ü.
28 Eylül 2025 06:09
Güzel anneler, merhaba, daha önce de buraya gaz konusunda başlık açmıştım ve tavsiyelerinize minnettar kalmıştım. Oğlum 72 günlük,kolik bir bebek değil, 20 günlükten itibaren gaz sancılarımız var. Biagai kullanıyoruz. Yediklerime çok dikkat ediyorum. Oğlumu emzirirken arada gazını çıkartıp öyle emzirmeye devam ediyorum. Karnına, ayaklarının altına sıcak/ılık uygulama yapıyorum. Masaj yapıyorum. Yüzüstü yatırıyorum bazen. Özellikle akşamları 20.00-22.00 arası uykuya dalamıyor, ıkınıyor, gazını çıkartıyorum yatırıyorum tekrar ıkınıyor. Böyle böyle derken bazen gece 1 oluyor. Yani gaz bi türlü bitmiyor. Oğlum da bu gaz durumu kalıcı hale gelir mi? Yani hep mi gaz sancısı çekecek? Kendi kendine çıkarabildiği zamanlar gelecek mi? Gelmezse ve hep devam ederse diye endişeliyim. Tecrübeleriniz benim için kıymetli🙏🏻🤍
E
Eda C.
28 Eylül 2025 06:21
Tabikii devam etmeyecek 😊 suanda oğlum kucagimda oda 2.5 aylık gaz sorunları yaşıyoruz ama kızım alerjikti kanlı kakalar yapıyordu sürekli 1 sene sürdü alerjisi her kaka yapması bizim içinde onun içinde problemdi ama bitti çok şükür sende endişelenme inşallah 3. Ayın sonunda komple gaz Sancılarımız bitecek inanıyorum ben sende inan ❤
F
Fatma S. ..
28 Eylül 2025 06:30
Benim oğlumda kolik değildi ama gaz vardı geçiyor merak etmeyin. Gaz çıkarsa bile masaj yapmaya devam edin tekrar tekrar çıkarıyordu oğlum. Bizimde sizin gibi geceleri oluyordu. Biraz hareketlensin kendide çıkarmaya başlar.
F
Fatma
28 Eylül 2025 07:21
Merhaba benzer sorunlar var bizdede bu gece sabahladık gaz damlası ve tribiotic veriyoruz sancıdan çok ağlıyor zorlanıyorum. Masaj nasıl yapıyorsunuz acaba önerileriniz olursa sevinirim
H
Hanife G.
28 Eylül 2025 07:33
Eskilerin dediğini çok yapan biri değilim ama gaz konusunda nolucak dinliyim bakalım diyip kimyon çayı içiyodum gerçekten de faydasını çok gördüm oğlumda yemeklerime de bol bol koyuyodum. İsterseniz sizde bi deneyin ☺
A
Ayşegül Ü.
28 Eylül 2025 08:20
Eda hanım size sarılmak istiyorum şu an, ne kadar tatlısınız, kızınıza da oğlunuza da uzun,mutlu ömürler olsun inşallah 🙏🏻 inşallah dediğiniz gibi biter yakın zamanda🤍
A
Ayşegül Ü.
28 Eylül 2025 08:21
Fatma hanım, inşallah dediğiniz gibi hareketleri artınca daha da rahatlayacak, bu mesaj içimi rahatlattı, size de sarılıyorum🫂
A
Ayşegül Ü.
28 Eylül 2025 08:25
Fatma hanım tribiotic nedir, duymadım hiç, ben ilk başta sıcak su torbasının içinde hafif sıcak suyu koyuyorum, onu oğlumun ayaklarının altına koyuyorum, sonra kiraz çekirdeği kemerini ısıtıp karnının üstüne koyuyorum, karnı sıcaklıkla beraber yumuşayınca elime masaj yağını sürüp ilk başta karnından aşağıya doğru yapıyorum ki karnındaki gazlar bağırsaklara insin. Sonra sol taraftan sağ tarafa doğru masaj yapıyorum ki gazlar bağırsak çıkışına doğru gitsin. Daha sonra da bisiklet sürme hareketini yapıyorum. Sonra bacaklarından karnına doğru bastırınca gazı çıkıyor. İnternette “I love You masajı “ veya “ gas relief massage” diye aratırsanız hareketleri görürsünüz. Ama tüm bu masajlara rağmen gazı tamamen bitmiyor, tek çare zaman 🫂
A
Ayşegül Ü.
28 Eylül 2025 08:26
Hanife hanım, çok teşekkür ederim, içeceğim, umarım yavrum rahatlar🫂🙏🏻