Makatta Yırtık
64 görüntüleme
A
Asena C.
5 Ağustos 2025 08:05
Merhaba dün akşam bebeğimin kakasında kan farkettim kontrol ettiğimde poposunda yırtık olduğunu gördüm. Bundan önce yoktu. Kabız vs. de değil. Neden olur? Nasıl geçer? Ne yapmam gerekir?
S
Sebile A. A. B.
5 Ağustos 2025 08:22
Beslenmesine dikkat edin. Kabızlık yada katı kaka zorlanmaya bağlı yırtık olmuş olabilir. Makatına pişik kremi sürerek orayı yumuşatabilirsiniz. Birde bebeğinizin sıvı alımına dikkat etmenizi tavsiye ederim. Ek gıda döneminde ise lifli gıdalar ile beslenmesi kaka yapmasını kolaylaştırır.
E
Elif S.
5 Ağustos 2025 08:29
ıkınmasıyla olmuş olabilir, diyetinize dikkat edersiniz tabi bu yönde ama buna ek olarak oturma banyosu öneririm. erişkin hastalarda tedavi bu yönde. ılık su koyun leğene, 1 kapak kadar batikon koyun, bebeğinizin altını güzelce temizleyin/ılık suyla yıkayın, gaita kalmasın, idrar yolu enfeksiyonuna zemin hazırlayacak bir şey olmasın, sonra bebeğinizi bu suda 7-10dk kadar oturtun birkaç gün, çok geçmiş olsun
A
Aleyna E. Y.
5 Ağustos 2025 09:30
onu bende yaşadım canım bebeğim 3 ay felandı korkma geçer bir hafta sürmez oturmamaya çalışki baskı yapıp zedelemesin doğal olarak zeytinyağı ile destek verebilirsin ben öyle yaptım kremleri sürmediğimde vede günde iki defa ılık suda oturtma banyosu önermişti doktor banyoda iyileşmesine hızlı etki rahat edebileceği bi küvete su ayarla ve onu destekli tam oturt ama desteği bırakma bi on dakika otursun sıcaklık daha iyi gelir dedi uyguladık ve geçti