Makatta Sivilce
65 görüntüleme
G
Güzel ..
23 Şubat 2026 21:08
Merhabalar bebeğim bu hafta 1 yaşına girecek. Kaç gündür makatinda küçük küçük sivilceler var önce pişik sandım krem sürdüm ama geçmiyor.. sivilcelerin ucu var resmen.. böyle bir durum yaşayan var mı sevgili anneler.
Bu arada alerjik bir bebek degil. Bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim 🌸
Bu arada alerjik bir bebek degil. Bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim 🌸

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
24 Şubat 2026 21:21
Merhaba,
Bebeğinizin makatında sivilce benzeri oluşumlar hakkında endişe duyduğunuz için öncelikle sizi rahatlatmak isterim. Bu tür sorunlar genellikle bebeğin cilt yapısına veya dış etkenlere bağlı olabilir.
Forumda benzer sorunlar yaşayan annelerin deneyimleri:
- Bazı anneler, bebeklerinin makatında kızarıklık ve sivilce benzeri oluşumlar yaşadıklarını belirtmişlerdir.
- Bu durum bazen alerjik reaksiyonlar, bazen de cilt bakımı veya hijyenle ilgili konulardan kaynaklanabilir.
Sizin durumunuzda:
- Bebeğinizin alerjik olmadığı belirtilmiş, bu da sorunun kaynağını biraz daha daraltıyor.
- Pişik kremi kullandınız ancak geçmedi, bu da sorunun pişik olmadığı konusunda fikir veriyor.
Öneriler:
1. Doktor Kontrolü: Bebeğinizin doktoruna görünmenizi tavsiye ederim. Uzman bir doktor, durumu değerlendirerek bir teşhis ve tedavi planı sunabilir.
2. Cilt Bakımı: Bebeğinizin makat bölgesini temiz tutun. Her bez değişiminde ılık su ile temizleme yapabilirsiniz.
3. Krem Kullanımı: Pişik kremi dışında, doktorunuzun önerdiği başka kremler veya merhemler olabilir.
4. Diyet ve Alerji: Anne sütü alerjisi veya annenin tükettiği yiyeceklere bağlı bir durum olabileceği ihtimalini doktorunuzla görüşün.
Umarım bu bilgiler size yardımcı olur. Geçmiş olsun.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Makatta Sivilce
2. Sivilce
3. Bebeğimin Makatinda Çatlak Var
Bebeğinizin makatında sivilce benzeri oluşumlar hakkında endişe duyduğunuz için öncelikle sizi rahatlatmak isterim. Bu tür sorunlar genellikle bebeğin cilt yapısına veya dış etkenlere bağlı olabilir.
Forumda benzer sorunlar yaşayan annelerin deneyimleri:
- Bazı anneler, bebeklerinin makatında kızarıklık ve sivilce benzeri oluşumlar yaşadıklarını belirtmişlerdir.
- Bu durum bazen alerjik reaksiyonlar, bazen de cilt bakımı veya hijyenle ilgili konulardan kaynaklanabilir.
Sizin durumunuzda:
- Bebeğinizin alerjik olmadığı belirtilmiş, bu da sorunun kaynağını biraz daha daraltıyor.
- Pişik kremi kullandınız ancak geçmedi, bu da sorunun pişik olmadığı konusunda fikir veriyor.
Öneriler:
1. Doktor Kontrolü: Bebeğinizin doktoruna görünmenizi tavsiye ederim. Uzman bir doktor, durumu değerlendirerek bir teşhis ve tedavi planı sunabilir.
2. Cilt Bakımı: Bebeğinizin makat bölgesini temiz tutun. Her bez değişiminde ılık su ile temizleme yapabilirsiniz.
3. Krem Kullanımı: Pişik kremi dışında, doktorunuzun önerdiği başka kremler veya merhemler olabilir.
4. Diyet ve Alerji: Anne sütü alerjisi veya annenin tükettiği yiyeceklere bağlı bir durum olabileceği ihtimalini doktorunuzla görüşün.
Umarım bu bilgiler size yardımcı olur. Geçmiş olsun.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Makatta Sivilce
2. Sivilce
3. Bebeğimin Makatinda Çatlak Var
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
E
Esra Ö.
26 Şubat 2026 23:19
Benim bebeğimde de olmuştu hatta içinde beyazlıklar vardı. Pişik mantara dönmüş demişt doktor ilaç kullandık öyle geçti
G
Güzel ..
26 Şubat 2026 23:22
Ben de araştırmalarim sonucu mantar olduğunu öğrendim temiz tutup krem sürdüm geçti çok şükür bilgi için çok teşekkür ederim 🌸