Makat Geliş Kız Bebek

101 görüntüleme
K

Kübra E.

30 Kasım 2025 18:43
Merhaba makat geliş sebebiyle kızımda kalça çıkığı oluştu.5 günlükken tubingen cihazı kullanmaya başladık.2 ay boyunca hiç çıkarmadık. Şimdi ise sadece geceleri takıyoruz çok şükür çıkık tamamlanmış ama gerilik devam ediyormuş. Bu sebeble başka bir cihazı 3 ay boyunca takmamızı istedi doktor. Bu cihazı kullanan anneler sizde cihaz değiştirdiniz mi ?
S

Sembo

30 Kasım 2025 18:48
Bizde de gelişim geriliği vardı o cihazı kullanmadık ama 3. Ayından sonra 6. Ayına kadar frejka yastığı kullandık çok şükür sıkıntı yok bir yaşında şuan doktor kontrolüne götürcez tekrar yürümedi henüz ama kenarlardan tutuna yürüyor herhangi bir zorlanma yok bakalım geçmiş olsun
K

Kübra E.

30 Kasım 2025 18:56
Size de geçmiş olsun. Alfa ve beta değerleriniz kaçtı acaba
S

Sembo

1 Aralık 2025 15:29
Sol alfa 58 beta 53 dü sonradan alfalar düzeldi betalar 57 çıktı ay ay değişti yani en sonunda ultrasondan değil röntgenden kontrol etti ortopedi doktoru
K

Kübra E.

1 Aralık 2025 16:07
Fizik tedavi desteği aldınız mı peki
S

Sembo

2 Aralık 2025 08:35
Hayır sadece frejka yastığı kullandık onuda her bez de açıp 5-10 dk serbest bırakıyordum bacakları 3 ay taktıktan sonra 6. Ayında doktor artık çıkarabilirsiniz dedi önlem amaçlı çift bez uygulamasını önerdi açıkcası 8. Ayına kadar çift bez yaptım ama sonradan ayağa kalkmaya başladıkça onuda bıraktım 8. Ayında tekrar kontrol etti fiziksel sıkıntısı yok dendi röntgendeki değerler de kabul edilebilir dedi
K

Kübra E.

2 Aralık 2025 15:08
Anladım çok geçmiş olsun. Şuan kaç aylık bebeğiniz toparladıktan sonra tekrardan çıkma gibi bi risk var mı
S

Sembo

3 Aralık 2025 19:52
Sadece bize yürüteç tarzı kasığı zorlayacak oyuncaklar önermedi yürümesi için acele etmememizi söyledi kendi kalkıp yürümek isterse engel olmayın ama siz zorlamayın dedi şuan tam bir yaşında emekliyor emeklemeside iyi bir şeymiş yani doktor söylemedi ama ben araştırmalarım sonucunda öğrendim kalça gelişimini destekliyormuş uzun süre emeklemesi bu yüzden çok kıymetliymiş bizimki 9 aylıktan beri emekliyor sizde cihaz çıktıktan sonra emeklesi için teşviklerde bulunabilirsiniz gerçekten sürekli bacak ileri geri yaptıkça kalça gelişimi daha iyi oluyor birde ek gıdada bol bol yoğurt yedirin kalsiyum da etken
K

Kübra E.

3 Aralık 2025 19:59
Teşekkür ederim sağolun. Sizin doktorunuz neredeydi acaba istanbulda mı ? Bu işin uzmanı olan çok az doktor var çünkü de merak ettim
S

Sembo

3 Aralık 2025 20:14
Samsun da bizim doktorumuz medicanada yılmaz tomak diye gerçekten iyi bir doktor o kadar rahatlatıcıydı ki diğer doktorların ağzından cımbızla laf alıyorduk sanki sonuç çok kötüymüş gibi tavır takınırlardı ama bu doktor hem bizi sakinleştirirdi hem pozitif konuşurdu tek tek anlatırdı röntgenden göstererek gerçekten doktor çok önemli
K

Kübra E.

3 Aralık 2025 20:29
Anladım bakalım bizimde en son değerlerimiz alfalar 60 betalar 55’e 53 çıktı son 15 gün daha geceleri takıyoruz sonra çıkartıcak herhalde

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir