Makat Çatlağı

325 görüntüleme
S

Sacid K.

4 Ağustos 2026 08:48
3 yaşında kız. Kabızlıktan dolayı makat iç kenarda tahriş olmuş kızarıklık var. Kaka yaparken aşırı ağlıyor hatta artık kaka yapmak istemiyor. Doktor anestol merhem yazdı ama sürdürmüyor. Çocuk çok acı çekiyor ne yapacağız bir yol gösterir misiniz
Mine Ş.

Mine Ş.

4 Ağustos 2026 08:52
gün içinde biraz zeytin yağı ile yumuşatın bölgeyi sonrasında krem uygulayın kuru ve açık tahriş olduğu için muhtemelen krem yakıyor olabilir
S

Sacid K.

4 Ağustos 2026 08:59
Mine Şahin
gün içinde biraz zeytin yağı ile yumuşatın bölgeyi sonrasında krem uygulayın kuru ve açık tahriş olduğu için muhtemelen krem yakıyor olabilir
Krem yaktığından değil, çatlaktan dolayı canı acıyor o yüzden sürdürmüyor
Hatice C. .

Hatice C. ..

4 Ağustos 2026 10:34
Bol su içimi yesil yapraklı sebzeler kıvırcık marul dahil lifli gıdalar iyilesme sürecine katkı sağlar ilacıda günde en az birkez sürmeyi başarırsanız çabucak iyileşir inşaAllah gecmis olsun..
S

Sümeyye

Premium Üye
4 Ağustos 2026 11:47
Kendim yaşadım doğumdan sonra çok acı verici çocuğun dayanamaması çok normal ama onun iyileşmesi için anestol un yanında bir krem daha veriyorlar normalde o çok iyi geliyor o iyileştiriyor anestol ağrıyı azaltması için kullanılıyor. Annem zeytin yağı sürermiş bize küçükken diyordu o iyi geliyor diye ama bilmiyorum doktor başka krem vermedi mi çünkü tuvalet yapmak tranva oluyor canı yanacağını bildiği için daha çok tutuyor daha çok kabız oluyor bu seferde
G

Gülen M. ..

4 Ağustos 2026 12:25
Gün kurusu yedirmeye çalışın derim ben. Benim bebegim her yemekte mini mini yer ve kurtarıcıdır büyük tuvaletimizi yapmamızda. Bol sıvı almalı, yemeklerine zeytinyağı ekleyin mutlaka. Bizim doktorumuz Duphalac isimli şurup kullandırırdı kabızlık için. Doktorunuza sorarsanız önerirse şifa olsun umarım faydası olur.
G

Gülen M. ..

4 Ağustos 2026 12:27
Çatlak için de kremlerini uygulamaktan başka ılık duşlar iyi gelecektir. Bir leğene ılık su koyarak oturmasını sağlayabilirsiniz iyi gelecektir.
S

Sema g.

11 Ağustos 2026 23:56
Benim kızımda da var. Kremi ihmal etmeyin işe yarıyor. Onun dışında dışkı yumuşatıcı şuruplar denedik biz. Çığlık çığlığa yapardı kan ter içinde kalırdı ve çatlak her defasında yeniden açılıp kanardı. Son kullandığım şurup çok işe yaradı ve ihmal etmeden kakası olsun olmasın içirdim. Sonra artık kaka hep yumuşak olduğu için alıştı. Şurubu bıraktık ama sonunda artık kanamadan ağlamadan yapmayı başardı. Yani şurup artı krem devamlı düzenli kullanın siz yinede
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir