Lütfen Yardım. Bebeğim Kilo Almıyor Gelişimi Zayıf
175 görüntüleme
D
Dilan M.
4 Eylül 2026 07:51
Bebeğim 4 ay 1 haftalık anne sütünü sağıyorum artı mama ile besliyorum meme reddimiz var 1 aydan fazladır. Aslında yemesi iyi gibi yerken huzursuzluğu falan yok ama tabiki aşırı iştahlı bir bebek değil. Kilosu 5500. Son 10 günde sadece 30 gr almış. Doktor zayıf bir bebek dedi hemşire kilo alımı yavaş falan dedi çok mutsuzum. Bebelac gold kullanıyorum. Neden kilo almıyor sizce? Mama mı değişmeliyim ? Destekli şekilde oturabiliyor yavaştan ek gıdaya başlamalı mıyım ? Aranızda ek gıdaya başlayan var mı ?
R
Rabia Ç.
4 Eylül 2026 08:27
Ek gıda için acele etmeyin zaten yediği tadımlık olacak doyumluk değil kiloya etkisi olmaz bu dönemde. İştahsızlığının meme reddinin sebebini bulmak öyle çözüm aramak lazım. Belki demir eksikliği başlamıştır. Vitamine başladınız mı
D
Dilan M.
4 Eylül 2026 08:29
Ek gıda için acele etmeyin zaten yediği tadımlık olacak doyumluk değil kiloya etkisi olmaz bu dönemde. İştahsızlığının meme reddinin sebebini bulmak öyle çözüm aramak lazım. Belki demir eksikliği başlamıştır. Vitamine başladınız mı
R
Rabia Ç.
4 Eylül 2026 08:39
Dün verdiler bugün ilk defa vereceğim
O
Ozlem
4 Eylül 2026 08:48
Çoğunlukla anne sütünü mü alıyor ? Bende sağarak beslemiştim iştahlı bir şekilde içmediği için toplam cc yi oldugundan az içiyordu. O dönemler ravla lohusa yağı kullanmıştım faydasını gördüğümü düşünüyorum doktorumuz yine iyi kilo almış demişti yorumlarına bakmak isterseniz. Ek gıda bence şuan başlasanız bile tadım aşaması olacak süt mama daha önemli.
İ
İrem Ü.
4 Eylül 2026 10:04
Sağımla süt bebeğin emdiğindeki kadar çıkmıyor denir. Meme reddi için biraz daha gayret etmeye enerjiniz varsa o konu üzerine çözüm aramaya gidin diyeceğim. Lacmix hapı güzel içebilirsiniz süt arttırımı için. Bol sunda tüketin. Ek gıda çözüm olmaz temel besini anne sütü ya da mama.
D
Dilan M.
4 Eylül 2026 10:07
10 güne iştahı açılıyor demir eksikliğinden kaynaklıysa
D
Dilan M.
4 Eylül 2026 10:08
Çoğunlukla anne sütünü mü alıyor ? Bende sağarak beslemiştim iştahlı bir şekilde içmediği için toplam cc yi oldugundan az içiyordu. O dönemler ravla lohusa yağı kullanmıştım faydasını gördüğümü düşünüyorum doktorumuz yine iyi kilo almış demişti yorumlarına bakmak isterseniz. Ek gıda bence şuan başlasanız bile tadım aşaması olacak süt mama daha önemli.
D
Dilan M.
4 Eylül 2026 10:09
Sağımla süt bebeğin emdiğindeki kadar çıkmıyor denir. Meme reddi için biraz daha gayret etmeye enerjiniz varsa o konu üzerine çözüm aramaya gidin diyeceğim. Lacmix hapı güzel içebilirsiniz süt arttırımı için. Bol sunda tüketin. Ek gıda çözüm olmaz temel besini anne sütü ya da mama.
İ
İrem Ü.
4 Eylül 2026 10:13
Yani çok denedim bu defa beslenme reddi yapıyor yani meme emmek istemiyor ve ağlıyor bu defa huysuzluğu biberona da yansıyor ve hiçbir şey yemiyor kilosu da az olunca tekrar denemeye cesaret edemiyorum 😭
D
Dilan M.
4 Eylül 2026 10:27
Emzirme danışmanlığı alsanız, vazgeçmeyin çok faydasını görenler var ben de bir süre emzirme için hemşireden destek aldım onlar sayesinde devam edebildim motive oldum. Hangi şehirdesiniz bursa dayım ben büyükşehşr belediyesinin ücretsiz emzirme danışmanlığı hizmeti vardı evime geldiler bir araştırın isterseniz. Yanlış bir şey yazıp moralinizi etkilememek için özenle seçmeye çalışıyorum yazdıklarımı. Bebeğim 5 aylık ben hala lohusalığı atlatamadım. Destek alın emmesi için 請請請
İ
İrem Ü.
4 Eylül 2026 10:34
Emzirme danışmanı düşündüm aslında ama sütüm çok az bu defa biberonu bırakıp memeye yönlendirsem sütüm yetmeyip doymayacak büyük ihtimalle
R
Rabia Ç.
4 Eylül 2026 11:37
Emzirme danışmanı düşündüm aslında ama sütüm çok az bu defa biberonu bırakıp memeye yönlendirsem sütüm yetmeyip doymayacak büyük ihtimalle
Yükleniyor...