Lütfen Uzmandan Cevap Rica Ediyorum 🙏🏻

171 görüntüleme
C

Canan A.

7 Aralık 2025 20:55
Bebeğim 3 haftalık,doğumda K vitamini yaptırdık ancak hepatit b istemedim, çok fazla araştırdım ve karmakarışık duygularla aşılar yüzünden anksiyetem yükseldiği için. Şimdi gittiğimiz çocuk doktoru karma aşının içinde olduğunu ve onu mutlaka yaptırmamız gerektiğini söyledi. Ancak çok küçük bu bebeklere bu kadar ilaç yükü çok fazla değil mi? 3.-4. Ayda biraz daha büyümüş gelişmiş bir durumdayken yaptırmaya başlamamın sakıncası var mıdır?Lütfen eleştiri ve ön yargılarınızı bir kenara bırakarak, bir anne olarak bu kadar fazla ortalıkta dolaşan aşı zararları, otizm ve alerjik hastalıkların yanı sıra yaptırmamış olmanın pişmanlığını yaşayabilme, vereceğim kararın bebeğime zarar vereceği kaygılarını taşıdığımı da göz önünde bulundurarak cevap vermenizi rica ediyorum.
Nazlı G. B.

Nazlı G. B.

Diş Hekimi

7 Aralık 2025 21:15
Doktor bir anne olarak bebeğimin tüm aşılarını yaptırdım - özeller dahil-
Alanınız olmadığı için bilgi kirliliğine maruz kalmanız çok normal ancak otizm sonradan edinilen bişey değil, aşılar zaten böyle bir etkiye sahip değil. Bazı aşıların erken yapılma sebebi bebeğinizin hasta olmasını engellemesi ve hepatit çok ciddi bir hastalıktır. Lütfen korkmadan bilimin ışığında ilerleyin ve kanıtı olmayan şeylere inanmayın 🙏🏼 Aşı yükü diye bi kavram yok, hepsi bebeğinizin ayına ve bağışıklık sistemini harekete geçirmeye yönelik. Bu sebeple sağlık bakanlığı bir aşı takvimi oluşturuyor zaten.
Sizin bir uzmanın cevabına değil, sakin kalıp sizi takip eden doktorunuza aşı takvimini emanet etmeye ihtiyacınız var. Bir anne olarak Kaygılarınızı anlıyorum ama inanın hastalık durumu çok daha riskli hele ki Türkiye gibi bu tarz hastalıkların hala görüldüğü ülkelerde 🙏🏼
Afranur K.

Afranur K.

7 Aralık 2025 21:51
Size bir anne olarak, aslında ne kadar erken ( yani vaktinde) aşı olmanın önemini şöyle anlatmak isterim,

Bebeğim doğduktan 48 saat sonra enfeksiyon sebebi ile yoğunbakıma kaldırıldı. Önce kanında bir bakteri üredi daha sonra idrar yolu, gaita vs. Ve doktorlar enfeksiyonun beyine de ulaşmış olma ihtimali olduğunu,belinden sıvı alıp orada bakteri olup olmadığını kontrol etmek zorundalardı yani bebeğimin MENENJİT olma ihtimali vardı. Sonuçlar 5 gün sonra çıkavaktı ve benim o 5 gün boyunca canımdan can gitti. Her gün keşke doğar doğmaz menenjit aşısı yapılsaydı da çocuğumun bu hastalıkla savaşma durumunda vücudu önden hazırlıklı olsaydı diye düşündüm.

Allah’a şükğr evladıma bir şey olmadı ama ya olsaydı. Yani gelecekte keşke dememek için şimdiden çocuğumuza bu zararlı hastalıkların basit çözümlerini yani aşıladı yaptırmak gerekli.

Lütfen etrafınızdaki gereksiz bilgi kirlilikleri ile beyninizi doldurmayın. Yok otizm yok Alüminyum yükü vs. Aslında bu saçma soruların hepsinin gerçek doktorlarda doğru cevapları var. Sizlerin kafasını karıştıran,tabiri caizse piyasa yapmaya çalışan insanlara güvenmeyin. Sorduğunuz soruların asılsız olduğunu kanıtlayan onlarca bilimsel çalışma var, hepsi bir çok insanın ulaşabileceği bilgiler ve hekimlerin çoğu da bunları biliyor.

Bir hekim olarak da diyebilirim ki kendi çocuğuma özel aşılar dahil tüm aşılarını yaptıracağım ki bir çok salgın hastalık türünden onu korumak için

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir