Lütfen Görün Uzun Süren Ateşli Hastalık Sonrası El ve Ayak Şişmesi L

67 görüntüleme

N.

29 Kasım 2025 13:09
Kızım Nil 21 Kasım sabaha karşı ateşlendi ateşi 38.7 civarlarındaydı rutin gittiğimiz doktoruna gittik ve boğazında tahriş olduğunu boğazındaki tahriş ve iltihaba bağlı ateşinin olduğunu söyledi ilaç vermedi ateşi yükseldiğinde Calp ol vermemi söyledi. 22 Kasım akşam üzerine kadar sık sık ateşlenip ateşini indirdik. Akşam olduğunda ateşi kulaktan ölçtüğümüz cihazla 39.3 lerii buldu. Devlet Çocuk aciline götürdük orada 6 saat boyunca ateşini düşürmezseniz gelinden de denildi. Ertesi gün sabahtan yüzünde ve vücudunda döküntüler başladı kırmızı renkte. Ateşide tükselince sabahtan acile gittik fitil yaptılar ateşini düşürdü. Akşama kadar yine yükseldi düştü ateşi. Akşam 39.6 yı görünce ve gözleride kanlanmaya başlayınca yeniden devlet çocuk acile gittik orada calpol verdiler ve AVİL-Dekort yaptılar. Eve geldiğimizde ateşi bu sefer 35lere düştü soğuk terlemeye başladı. Daha sonra toparladı 36.5 larda geçirdik geceyi. Döküntüleri hiç hafiflemedi aksine biraz arttı. 24 kasım günü doktora gitmedik evde yine ateşlenince calpol vererek devam ettik. 25 kasım salı günü başka bir alerji konusunda uzmanlaşmış doktoruna götürdük o da kendiliğinden geçeceğimi söyledi gözlerinin çapaklanması için göz damlası verdi. 26kasım çarşamba günü tavsiye üzerine başka komşu ilçede bir doktora gittik o bize çocukluğumuzun birkaç enfeksiyonla aynı anda mücadele ettiğini, boğazlarının ve ağzının aft olduğunu, ses tellerinin bile enfeksiyon kaptığını söyledi. Döküntülerin ateşe bağlı olduğunu söyledi. Bir iğne yapacağını bunun %40-%70 o anki durumunu hafifletip rahatlatacağını söyledi. İğne gerçekten mucize gibi geldi inanılmaz rahatlattı. Ağzını temizlememiz için mikostatin ve öksürüğü içinde azitrol verdi. Bir de iliadim burun spreyi verdi. Çarşamba günü bu son gittiğimiz doktordan sonra birdaha ateşi yükselmedi dediklerini uyguladık aftı geçti. Ama 27 kasım gecesi sanki elleri şiş gibi hissettim zaten kilolu olduğu için döküntülerde tam geçmediğinden bana öyle geliyor dedim. Ertesi gün daha da şişti ve ellerine dokunmamızı istememeye başladı. Ellerini kullanmamaya başladı. 29 kasım gecesi tekrar acile gittik ellerini ve ayaklarını göstermek için. Bize yeniden avil dekort kortizonlu iğne yapacaklarını söylediler ve bir önceki iğnenin üzerinden 72 saat geçmediği için yaptırmadık. Sabahında yeniden tedaviyi yapan doktoruna götürdük oda bize yüksek ateşten yükselip inmesinden ve zor bir hastalık süreci geçirdiğinden uç bölgelerin ellerin ayakların ödemlenebileceğini ama bunun 7 güne kadar geçeceğini söyledi. Şimdi biz beklemeli miyiz yoksa bir tedaviye geç mi kalıyoruz. Kızımız hala ellerini kullanmak istemiyor dokunulmasını istemiyor. Ayakları elleri kadar acımıyor sanırım ama elleri şiş. Ne yapmalıyız

Bu konuda henüz mesaj bulunmuyor.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir