Lütfen Cevap Verin
271 görüntüleme
G
Gözde G.
9 Temmuz 2025 05:20
Bebeğim 32+5 erken doğum 4 ay 3 günlük düzeltilmiş tarihe göre de 2 buçuk aylık. Anne sütüm olmadığı için sadece formül mamayla beslenme sağlıyor ama yaklaşık 3 haftadır hiç bir şekilde mamayı içmek istemiyor tahlilleri falan hepsi temiz çıktı. Biberonu değiştirdik piyasadaki bütün mamaları denedik hiç birini içmiyor ne yapacağımı şaşırdım. Doktorumuz eğer böyle devam ederse mecburen ek gıdaya başlamak zorunda kalacağız dedi. Lütfen yardım edin
H
Hatice Ö.
9 Temmuz 2025 06:05
3 haftadır ne ile besleniyor peki
G
Gözde G.
9 Temmuz 2025 07:08
20-30 ml mamayla
F
Fatma Y.
9 Temmuz 2025 09:27
Benim bebeğim de 32+6 da doğdu formül mama ile besleniyordu.öğünde 30 cc zor yiyordu.kilo alımı çok azdı ama aldığı için ek gıdaya başlamadık.şuan 7 aylık hala çok az yiyor ek gıda istemiyor.yani prematüre bebekler böyle istediği kadar istediği zaman yiyor
G
Gözde G.
9 Temmuz 2025 09:38
Herhangi bir rahatsızlığın belirtisi değil dimi bu az yeme
S
Serdem E.
10 Temmuz 2025 21:11
Benim bebeğim de 35+2 haftalık doğdu . Ememediği için sütümü sağıp veriyordum içmiyor gibi geliyordu ama kilo alması çok iyiydi. Bebekler ne kadar beslenebileceğini kendisine ne kadar gerekli alabiliyorlar.Kilo alıyor mu ve huzurlu bence ona bakmak lazım.Ben mesela biberon çok gaz yaptığı için hemen emzirme danışmabı tuttum ve 2 günde emmeye başladı şuan kendi isteyince emiyor size önerim emzirmeye çalışın ve destek alın.
B
Büşra G. ..
10 Temmuz 2025 21:30
Benimde ikizlerim 34+6da doğdular. Şu an 5 aylıklar onlarsa mama icmek istemiyorlar sütüm yetmiyor dönem donem oluyor bunlar. 4.ayda hiç icmiyorlardi sağıp vermeye çalışıyorum yeterli gelmiyor meğer dış cikariyormus. O yüzden iştahsızlık olmuş şu anda aynilar sonrasında duzeliyorlar tahlilleri temiz ise çok zorlamayın bnce elbet yiyecekler
G
Gözde G.
14 Temmuz 2025 06:07
Başka bi doktorla görüştüm o da öyle dedi kilosunu korursa böyle devam etmesinde sakınca görmedi
D
Defne Y.
16 Temmuz 2025 22:12
2 aylıkken aynı sıkıntıyı çektim formül mamaların hiç birini istemedi biberonlar emzikler neler denedim hepsini istemedi doktorumuz bize ek gıda için çok erken belki dis çıkartıyor olabilir dedi ben dis cikardigini zannetmiyorum hiç eli agzina gitmiyor falan dedim her bebek aynı olmaz dedi tetagil diye bir ilaç önerdi dış cikartmasini kolaylastirsin diye ben aldım kullandım sabah öğlen akşam olarak 7 ile 10 gün arasında bebeğimin hiç bir sorunu kalmadı ben tetagili çay kaşığına koyup biraz da su koyup parmağımla biraz ezerek veriyordum çok da işime yaradı 22 aylık kızım hala da kullaniyorum
G
Gözde G.
17 Temmuz 2025 06:23
Tetagil sayesinde tekrar yemeye başladı mı

Ayça K. A.
Hemşire
18 Temmuz 2025 15:28
Böyle devam ederse ek gıdaya başlamak zorunda kalırız dememiştir beslenmesi olmayan 2.5 aylık bebeğe ek gıda kimse başlamaz. Öğün aralarını biraz açın öyle deneyin verim alamazsanız tam tersi yapıp az az sık sık deneyin biberon emziği akış hızını kontrol edin çok ya da az gelirse bebeğe beslenme reddi yapar