Lütfen Bakar Mısınız ☹️

192 görüntüleme
G

Gözde T.

21 Temmuz 2025 12:50
Bebeğim 20 Nisanda 40+2 de 3330 kg, 49cm, baş çevresi 36 cm olarak doğdu. İlk hafta birkaç farklı doktor gördü hepsi kilosunu farklı söyledi. Yani ne kadar kilo verdi ne oldu belli değil ilk hafta. İkinci hafta 15.günde 3290dı. 27 Mayıs'ta bir aylıkken 3900 oldu. 2 Haziran'da 4 kg idi. Daha sonra 12 Haziran'da 4350 kg oldu. 26 Haziranda 4700 kg, boy 58cm, baş çevresi 38 cm ölçüldü. Bugün ise 19 Temmuzda 3 ay kontrolünde kilosu 5290kg, boyu 60cm, baş çevresi 39,6 cm olarak olçüldü. Kilosunun çok düşük olduğunu söyleyip durdular. Anne sütü+sonrasınd 30cc mama veriyorum. Günde 6 -7 kere besleniyor. Çişli bez sayısı bildiğiniz dolu dolu 6 7 oluyor,kakasını da 3 4 günde bir yapıyor. Mamayı mı arttırmalıyım ne yapmalıyım bilmiyorum kafam çok karıştı, üzülüyorum böyle dedikleri zaman. Bebeğimin motor gelişimi de çok iyi çok şükür. Kafasını kaldırıyor, yan dönüyor, konuşuyor aguluyor sesler çıkarıyor karşılık veriyor, hep gülümsüyor, anne babaya tepki veriyor, oyuncaklarını kendi uzatıp tutuyor, ellerini ayaklarını keşfediyor, ayaklarını tutuyor, ellerini ağzına götürüyor çok şükür her şey yolunda ama bu kilo beni çok üzüyor😥
E

Ezgi S.

21 Temmuz 2025 14:06
Doktorlar mı çok düşük kilosu olduğunu söylüyor ?
Yeter O. .

Yeter O. ..

21 Temmuz 2025 14:26
Bence kilo iyi gibi mamayı biraz yükselttin isterseniz doymuyor olabilir
G

Gözde T.

21 Temmuz 2025 16:20
Yok sağlık ocağındaki ebe çok az kilo alıyor diyor 😢 persentil 10a düşerse hastaneye yatırıyoruz diyor bir de insanı delirtiyolar ya
G

Gözde T.

21 Temmuz 2025 16:37
Mamayı 60 cc yapıcam bir de öyle deneyelim bu ay. Doyuyor ama uyuyor, hiç ağlamıyor beslenmeden sonra gayet keyfi yerinde oluyor.
F

Fatma B.

21 Temmuz 2025 16:57
Ne saçma açıklama yapan bir ebe hastaneye yatırıp ne yapacaklar benim bebeğim persentil olarak 10 ama doktor 3 düşmeden mama başlama dedi
G

Gözde T.

21 Temmuz 2025 19:40
Vallahi ben de şaşırdım insanları sinir edip üzmekten başka bir şey yapmıyorlar
E

Elif Y.

21 Temmuz 2025 19:45
Kilosu gayet iyi bence ki dolu dolu bez aldığınızı söylüyorsunuz ben şu sıcak günlerde evet 4-5 bez alıyorum ama sapsarı ve azıcık ve zaten bu ay sadece 200 gr almış bebeğim şu an tam beş aylık oldu yani bence gayet iyi kilonuz siz o hemşirelere bakmayın hepsi ayrı bir dünya yaşıyor
M

Miray T.

21 Temmuz 2025 19:49
Valla benim bebeğimin değerleriyle aşağı yukarı aynı ve bana da çok fazla beslediğimi söylüyorlar o yüzden sen ebeyi dinleme gayet iyi kilosu doktorunla görüş en doğru kararı o verir çişli bez sayısı güzel kakasını rahat yapıyor daha ne olsun içini ferah tut :)

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir