Lor Peyniri
196 görüntüleme
E
Ebru ..
Premium Üye
20 Temmuz 2026 13:23
Bu lor peynirini nasıl yapıyorsunuz arkadaşlar bebeğim için evde yapmak istedim sütle limon kullansam süt kesiği oluyor diyorlar yoğurttan yaptım lor ekşimsi oldu sizin nasıl yapıyorsunuz yada hazır alıyorsanız hangisi

Gül H. A.
20 Temmuz 2026 13:33
Ben genelde bir bardak yoğurt kullanıyorum

Gül H. A.
20 Temmuz 2026 14:01
Hayır güzel oluyor hep öyle yaparim
E
Ebru ..
Premium Üye
20 Temmuz 2026 14:14
E
Ebru ..
Premium Üye
20 Temmuz 2026 14:15
M
Melis K.
20 Temmuz 2026 14:35
Tarif gelirse çok güzel olur

Gül H. A.
20 Temmuz 2026 15:26
Yoğurt yaz geldiği için üstüne suzgecle kapatıyorum. Serçe parmağım yanmasın yeter sıcaklığı. Çok fazla yoğurt koyarsanız da ekşi olur 2 en fazla 3 yemek kaşığı koyup hareket ettirmeden üstünü bir bez koyup mayalamaya bırakıyorum.
4 saat sonra bakıyorum mayalanmissa dolaba kaldırıyorum ekşimesin diye genelde böyle yapıyorum
4 saat sonra bakıyorum mayalanmissa dolaba kaldırıyorum ekşimesin diye genelde böyle yapıyorum
T
Tuğçe
20 Temmuz 2026 15:26
Ben tarım marketten süt alıyorum. Sonra sütü kaynatıp bir gün dolapta bekletiyorum sütün üzerine çıkan kaymağı alıp ayırıyorum. Daha sonra peynir yapacağım miktar sütü alıp ocaga koyuyorum içine limon ekleyip kesilene kadar karıştırıyorum tamamen peynir altı suyu çıkana kadar bekliyorum sonra süzüp kaşıkla eziyorum süzgecin üstünde daha sonra kaymaktan ekleyip karıştırıyorum ve kavanoza basıyorum. Bu şekilde 6 aydan beri yedirdim bebeğime çok güzel ve besleyici peynir altı suyuna da çorba vs yapabilirsiniz.
Yükleniyor...