Lohusalık
140 görüntüleme
A
Ayşe D.
25 Şubat 2026 13:17
Doğum yapalı 77 gün oluyor. Kanamalarım sarı ve kahverengi lekeye dönmüştü yine kan gelmeye başladı ve regl oluyormuşum gibi geliyor. Lohusa lekesi bitmeden regl olmuş olabilir miyim? Böyle olan var mı
R
Rabia
25 Şubat 2026 13:37
Lohusalık bittikten sonra bende de birkaç defa az miktarda kanama olmuştu 1-2 max 3 gün sürdüğünü hatırlıyorum ama çok çok az miktarlarda oldu. Normal bence
A
Ayşe D.
25 Şubat 2026 13:39
Benim akıntım hiç bitmedi o yüzden de biraz korktum da. 2 gündür falan sanırım böyle yoğun geliyor
A
Ayşe D.
25 Şubat 2026 13:39
Sizinki bundan sonra tamamen bitti mi

Emel C.
25 Şubat 2026 14:13
Benim kanamam çok sürmedi ve üstünden 1 ay geçmeden ilk reglimi görmüştüm
G
Gül Y.
25 Şubat 2026 14:20
Benim de doğum sonrası kanamam 3 ay sürdü bir kahverengi sarı oluyor bitti diyorum sonra tekrar pembe kırmızı çok az geliyordu ama regl gibi değildi miktarı çok azdı şu an bebeğim 5.5 aylık daha regl olmadım muhtemelen siz de benim gibi yorgun bir annesiniz rahmimiz geç toparlıyor

İlsu O. K.
25 Şubat 2026 14:51
Merhaba Ayşe Hanım; Lohusalık dediğimiz süreç 40 gün olarak belirleniyor. İlk 40 gün geçtikten sonra kadın doğum doktoruna görünmekte fayda var sorun olsun ya da olmasın. Lekelenmeniz sarı ve kahveye döndükten sonra tekrar kanamaya döndüyse muhtemelen menstrüal döngünüze girdiniz yani adet oluyorsunuz. Benim de 50 gün kadar sürdü sonra peşine döngüm eskisi gibi devam etti.
A
Ayşe D.
25 Şubat 2026 14:53
Benim de doğum sonrası kanamam 3 ay sürdü bir kahverengi sarı oluyor bitti diyorum sonra tekrar pembe kırmızı çok az geliyordu ama regl gibi değildi miktarı çok azdı şu an bebeğim 5.5 aylık daha regl olmadım muhtemelen siz de benim gibi yorgun bir annesiniz rahmimiz geç toparlıyor
G
Gül Y.
25 Şubat 2026 14:55
Yaa olabiliyor yani böyle. Çok teşekkür ederim gül hanım
A
Ayşe D.
25 Şubat 2026 14:57
Merhaba Ayşe Hanım; Lohusalık dediğimiz süreç 40 gün olarak belirleniyor. İlk 40 gün geçtikten sonra kadın doğum doktoruna görünmekte fayda var sorun olsun ya da olmasın. Lekelenmeniz sarı ve kahveye döndükten sonra tekrar kanamaya döndüyse muhtemelen menstrüal döngünüze girdiniz yani adet oluyorsunuz. Benim de 50 gün kadar sürdü sonra peşine döngüm eskisi gibi devam etti.
A
Ayşe D.
25 Şubat 2026 14:58
Evet olabiliyor ama gitmediyseniz bir kadın doğuma gidip muayene olun yine de

İlsu O. K.
25 Şubat 2026 15:01
40 tan sonra doktoruma göründüm sorun yok demişti. Ama bende bi kanama oldu ardından sarı leke sonra yine kanama hep değişti bugüne kadar. Şu an regl olup olmadığımı anlayamıyorum o yüzden
G
Gül Y.
25 Şubat 2026 15:03
40 ım çıktıktan sonra gitmiştim sorun yok demişti şimdi böyle olunca kafam karıştı
A
Ayşe Ş. ..
25 Şubat 2026 15:30
1 ayıma doğru hafiflemisti 40 doğru tekrar arttı. Sonra yine kahve rengi azaldı 45 civarı falan yeniden oldu. Kontrollerimi yaptırıyorum düzenli sorun yok. Içerisi temizleniyor dedi doktorum. Herkese göre farklı oluyor bu dönemde. Normal korkmayın. Ama kendinizi iyi hissetmiyor iseniz, ağrınız acınız varsa gidin mutlaka. Çok geçmiş olsun.
A
Ayşe D.
25 Şubat 2026 15:31
O zaman endişe etmeyin ❤ Adet döngüsünün yeniden düzene girmesi 6 ay 1 seneyi buluyor. Normalin dışında şiddetli ağrı, kramp, bulantı, aşırı kanama durumunuz yoksa bedeninize biraz zaman verin. Doğum vajinalde olsa sezeryande olsa hiç kolay değil. Vücudun, hormonların yeniden toparlanması zaman alıyor.
A
Ayşe D.
25 Şubat 2026 15:31
Ben de 40. Gün rutin muayeneye gitmiştim iki ay kadar sürebiliyor demişti doktorum 2 ay sonunda da bitmeyince tekrar gittim rahminde ve yumurtalıklarında bir sorun yok rahmin geç toparlıyor takip edicez demişti
A
Ayşe D.
25 Şubat 2026 15:33
1 ayıma doğru hafiflemisti 40 doğru tekrar arttı. Sonra yine kahve rengi azaldı 45 civarı falan yeniden oldu. Kontrollerimi yaptırıyorum düzenli sorun yok. Içerisi temizleniyor dedi doktorum. Herkese göre farklı oluyor bu dönemde. Normal korkmayın. Ama kendinizi iyi hissetmiyor iseniz, ağrınız acınız varsa gidin mutlaka. Çok geçmiş olsun.