Lohusa Depresyonu
365 görüntüleme
E
Elif ..
9 Haziran 2026 08:54
bebeğim 54 günlük kendimi çok mutsuz hissediyorum sürekli ağlamak istiyorum. Böyle olduğum içinde kendimi çok suçlu hissediyorum. Bebeğimin keyfini böyle olduğum için çıkaramıyorum.

Fatma A. U.
9 Haziran 2026 09:09
Geçiyor zamanla ama çok zorluyor aynı durumları yaşamış biri olarak söylerim hiç evde kalmayın yazda geldi uygun kıyaferleri giydirip bebişinizle sürekli dışarıya çıkın gezin dolaşın
İnanın market gezmek harika bir mutluluk katıyor insana
İnanın market gezmek harika bir mutluluk katıyor insana
S
Selin A.
9 Haziran 2026 09:38
Kendinizi suçlu hissetmeyin, aynı şeyleri yaşadım. Fatma hanımın dediğine katılıyorum dışarı çıkın parka gidin inanın iyi gelecek.

Göktenur B.
9 Haziran 2026 09:41
Sizi çok iyi anlıyorum iki çocuk annesiyim doğumum da sezaryan olmuştu o kadar zordu ki benim için kalkıp oturmak hareket etmek ölüm gibi biseydi benim için yaklaşık bebeğim 10 günlüktü sarılık vardı hastaneye gitmem lazımdı bı cesaret iki çocukla hastaneye gittim kan aldırmamiz lazımdı bebeğim o kadar ağladı ki ben orda koptum hıçkıra hıçkıra ağlamaya başladım eve geldim hala ağlıyorum yere çöküp ben iki çocuğa nasıl yeticem diye hıçkıra hıçkıra ağladım ama sonrasında toparlanmam lazımdı ikisininde bana ihtiyacı vardı kendinizi suçlu hissetmeyin bu çok normal hormonlar endişe kaygı herşey üst üste geliyor sanki alın bebeğinizi çıkın hava alın herşey rutine oturur zamanla
C
Ceren E. Ç. ..
9 Haziran 2026 09:53
Bebeğim 10 aylık belki bunu hep duydun ama inan geçiyor.. Kendine iyi gelen şeylere odaklan , bebeğine , o uyurken kendine , alışmak zaman alacak ama bu yeni güzel düzene ikinizde alışacaksınız.. bebeğinle zaman geçirmekten korkma , destek istemekten korkma güzel anne. Kendini suçlu sakın hissetme çünkü sen , bir çok duyguyu bir arada yaşıyoruz bu dönemde ve hormonlarımız birden yükselip düşüyor. Bunlar normal olan şeyler. Bebeğini al , dışarıda yürü , ona şarkılar söyle bırak seni izlesin , kucağında uyusun , ve mutsuzluğunun kök nedenini kendine itiraf et önce , emin ol bu neden çoğumuzla aynı olacak.. ve her şeyden önemlisi , tadını çıkar her anın her zamanın.. tutmaya kıyamadığım oğlum iki koluma zor sığıyor , ve o dönem üzüldüğüm şeylerin, girdiğim duyguların çoğunu hatırlamıyorum 凉
E
Elif ..
9 Haziran 2026 10:26
Yapmadığım hiçbirşey kalmadı ailemin yanına geldim kendi evimde duramadım bile yalnızda değilim ama atamıyorum çok üzgünüm içsel sıkıntım vücuduma kötü etkiliyor. Doktor yardımı da almayı düşünüyorum.
B
Beril Ö. İ.
9 Haziran 2026 10:54
Bence bol bol dışarı çıkın ve doktor yardımı da alın. Kendinizi asla suçlu hissetmeyin elinizde olsa böyle hissetmezdiniz. Hormonlar, adaptasyon hepsi çok zorlayıcı. Çok büyük bir şey yaşıyoruz biz aslında doğumla. Yalnız olmadığınızı bilin
F
Fatma Ç.
Premium Üye
9 Haziran 2026 11:24
Yapmadığım hiçbirşey kalmadı ailemin yanına geldim kendi evimde duramadım bile yalnızda değilim ama atamıyorum çok üzgünüm içsel sıkıntım vücuduma kötü etkiliyor. Doktor yardımı da almayı düşünüyorum.
R
Reyhan
Premium Üye
11 Haziran 2026 14:35
Geçecek. İnanın ki geçiyor sabredin biraz. Siz bebeğe bebek size öyle bir adapte olacak ki. Zaten 54 gün geçmiş artık çok kalmadı biraz daha sabır
E
Elanur Ü.
11 Haziran 2026 15:04
Bebeğim 10 aylık oldu ve sizin yaşadıklarınızı hala yaşıyorum acaba hala lohusamıyım 😀
N
Nazlı A.
11 Haziran 2026 17:31
Bende yaşıyorum bebeğim üç aylık ara ara geliyorlar banada
K
K.Y
13 Haziran 2026 23:39
Süreci kabullenmek gerekiyor. Değişen hayatınız yaşam tarzınız konforunuz belkide her neyse bu içinizde dile getiremediğiniz bir şey oluyor bunu kabullenip şekil almak gerekiyor ben bu şekilde geçirmiştim. Biraz daha pozitif bakmak ve tevekkül gerekiyor. Yalnız değilsiniz, bu anlarınızı unutturacak güzel günleriniz olacak biraz sabır sadece 🌸🎀

Seda N. E.
Emzirme Danışmanı
15 Haziran 2026 01:35
Merhaba,
Doğum sonrası dönemde hormonal değişiklikler, uykusuzluk, yeni sorumluluklar ve yaşam düzenindeki değişiklikler nedeniyle duygusal dalgalanmalar yaşanabilmektedir. Ancak üzgün hissetme, ağlama isteği, kaygı, isteksizlik, yoğun yorgunluk veya günlük yaşamı sürdürmekte zorlanma gibi durumlar uzun sürüyor ya da giderek artıyorsa lohusa depresyonu açısından değerlendirilmesi gerekebilir. Bu süreçte yalnız olmadığınızı bilmenizi isterim.
Doğum sonrası dönemde hormonal değişiklikler, uykusuzluk, yeni sorumluluklar ve yaşam düzenindeki değişiklikler nedeniyle duygusal dalgalanmalar yaşanabilmektedir. Ancak üzgün hissetme, ağlama isteği, kaygı, isteksizlik, yoğun yorgunluk veya günlük yaşamı sürdürmekte zorlanma gibi durumlar uzun sürüyor ya da giderek artıyorsa lohusa depresyonu açısından değerlendirilmesi gerekebilir. Bu süreçte yalnız olmadığınızı bilmenizi isterim.
s
sslslsl
15 Haziran 2026 03:40
oglum 1 yasina girdi ama hala gecmedi bu his evet onu cok seviyorum ama anneligi tek bir gun bile sevemedim
Yükleniyor...