Lohusa Depresyonu

183 görüntüleme
B

Burçak K.

3 Ağustos 2025 11:13
2 aylık oğlum var hala depresyonum devam ediyor. Annem ve kayınvalidem sanki çocuğumu benden alacaklarmış gibi hissediyorum bu yüzden de onlardan destek istemiyorum eşim bir yere kadar yardım edebiliyor bende haliyle çok yoruluyorum. Eşim bebeğimizin ağlamasına sürekli “ oğlum neden ağlıyorsun çok saçma ağlaman” gibi tatlı tatlı konuşmalar yapıyor ama bana çok dokunuyor çünkü sanki anneliğimi eksik yapıyormuşum sanki yetersizmişim gibi geliyor. Kayınvalidem geçen gün “ torunuma güzel baktığın için teşekkür ederim” dedi. Güzel bir şey gibi duruyor ama ben çok sinirlendim çünkü o benim oğlum o teşekkür edemez ben ona teşekkür edebilirim yardımı için diye düşündüm bayadır sürekli kafamda dönüp duruyor bu konu. Yakında işe başlayacağım ve annemle kayınvalidem bakabilirler çocuğa ama hiç istemiyorum kayınvalidem sürekli ek gıda hakkında tarif kaydediyormuş ama ben asla onlara bırakmak istemiyorum. Hem hemşirelik hem de diyetisyenlik lisans mezunuyum o yüzdende hem ek gıdanın önemini neler yapılmalı neler yanlış biliyorum hem de çocuk bakımını biliyorum o yüzden de işime çok karışılmasını sevmiyorum bu da onları biraz dışarı itmeme neden oluyor. Anneme laf edebiliyorum ama kayınvalideme edemiyorum etsem bile dikkat etmeyeceğini kendi bildiğini yapacağını düşünüyorum kv temizlik hastası ve ben oğlumun kafasında yoğurt olana kadar besinleri tanımasını istiyorum kendi elleriyle yesin istiyorum bunu nasıl yapıcam bilmiyorum. Artık çocuğu kaçırmaya başladığımı farkettim aslında hiç kötü biri değil bana da yardımcı olmak istiyor ama durduramıyorum kendimi bir kaç kez oğlumu nasıl yetiştireceği ile ilgili konuşmalar yaptı ve bu sürekli aklımda içimi buraya döktüm biraz uzun bir yazı oldu.
Yaren İ. K.

Yaren İ. K.

Uzman Klinik Psikolog

3 Ağustos 2025 11:20
Burçak hanım merhabalar, annelik serüveni hem kaygı dolu hem de keyiflidir. Bu süreç siz iyi oldukça ve rahat hissettikçe daha da keyifli olacaktır. Ne kadar iyi hissederseniz bebeğiniz de o kadar iyi hissedecektir. Süreçte bazı noktaları hassaslıkla ele almak daha doğru olacaktır bu süreçte psikolojik olarak bir destek almanız kıymetlidir. Sevgiler
T

Tuğba A. ..

3 Ağustos 2025 11:41
Bu içinizdeki endişeleri mutlaka bir uzmanla bence de paylaşmanız lazım ve tabii eşinizle de. Annesi ile durumu güzelce paylaşabilirse belki de tamamen sizin sözünüz ile ilerler ve bu da sizi rahatlatır. Neticede anne-baba sizsiniz ve siz ne derseniz zaten o olmalı. Kafası en rahat anneler için bile işe dönüş zor bir süreç, sizin içinse daha da zor. Bu süreci tek başınıza atlatmaya lütfen çalışmayın. Dilerim her şey gönlünüze göre olur.
N

Neslihan K.

3 Ağustos 2025 11:49
Bebeğim 4 buçuk aylık. Maalesef ben de aynı durumdayım. Yaptığım şeyi artık içten içe kabullenmeye başladım. Kayınvalidemin yanında ya da başkasının yanında bırakıp tuvalete girsem, çok tedirgin oluyorum. Şimdiden, ek gıda döneminde bebeğime istemeyeceğim besinleri gizlice verip zarar vereceklerini düşünüyor ve sinirleniyorum. Elimde değil maalesef, ama kendimi suçlamıyorum. Benim yolculuğum bu şekilde. Yapacak bir şeyim yok.
Fakat karşı tarafın yaptığı tutarsız davranışlardan dolayı da bebeğimle böyle bir bağ kurduğumu düşünüyorum. Başkalarının her cümlesi sanki bana kendimi yetersiz hissettirmeye çalışmak gibi geliyor. Uykusu geldiğinde ben uyutmaya çalışırken, karşımdaki kişi “Hiç uyuyacağa benzemiyor.” dese, terslemek istiyorum. Çünkü ben biliyorum rutinini, düzenini ve uyku saatini.
Yazdıklarınızdan çok daha fazlasıyım ama durumdan rahatsız da değilim açıkçası. Bebeğime olan ilgim farklı; hiçbir şeye kaymıyor. Destek almaktan hoşlanmıyorum, alamıyorum da.
Yani yalnız değilsiniz, hiç merak etmeyin. Süreç geçmese de zamanla hafifleyecek. Hepimiz anneliğimizle mükemmeliz. Siz gönlünüzü hoş tutun, canınızı sıkmayın. ♥️🙏
B

Burçak K.

3 Ağustos 2025 12:45
Sevgili Neslihan hanım dediklerinizi okurken allahım bende bunları yaşıyorum dedim sürekli eşim uyuyacakken bunda uyuyacak göz yok diyip duruyor ve 5 dk sonra oğlum uyuyor ama yok inadına devam ediyor ve ben bu duruma çok sinirleniyorum eşime sinirlendiğimi söylüyorum ama nafile gene aynı gene aynı. Destek almayı bende hiç sevmiyorum şu an almıyorum ama sevmek için geliyorlar onların kucağındayken kalbim çıkacakmış gibi hissediyorum resmen malesef ki çalışmaya başladığımda destek almak zorunda kalıcam bu arada bir bakıcıya emanet etmek benim için daha iyi olurdu içim nedense daha rahat olur gibi hissediyorum ama kabul ettiremiyorum tabi eşime
N

Neslihan K.

3 Ağustos 2025 13:06
Sizi çok çok iyi anlıyorum. Ben de doğum iznimden sonra işe dönmekten vazgeçtim ve istifamı verdim; çünkü kaybedilecek bir memuriyet ya da benzeri tarzda bir işte çalışmıyordum. Eşim çalışmamı istese de, şartların benim koyduğum şekilde olması gerekiyordu. Aksini kabul edecek gücüm yoktu.Eşim de bu yaşına her konuda annesinden yardım alarak geldiği için süreçte başkalarından destek almamamı yargılayark daha kötü bi noktaya getirdi işleri destek istediğim her konuda beni annesine paslası.
Doğumumun ilk günlerinde sütümün gelmemesi, sezaryen doğumdan dolayı bakıma muhtaç olmam ve süreçte annemin rahatsızlığı ve ilgilenmesi gereken kardeşlerimin olması nedeniyle ilk günleri eşim, kayınvalidem, annem ve kardeşlerim birlikte yürütmeye çalıştık. Fakat o anlarda bebeğin bana hiçbir şekilde verilmemesi, sadece beslemem için verilmesi, “sen dinlen” denilmesi maalesef beni bu duruma sürükledi. Ağlayıp üzülmeme rağmen bir şey değişmedi ve bu süreçte herkese duvar örmek zorunda kaldım.
Bebek bakımıyla ilgili kişilerin çok fazla fikrinin olması ve bebeğimle ilgili bensiz çok fazla hayal kurulması (örneğin “ek gıdada şunu yapacağım”, “şuraya götüreceğim” gibi) bende ayrılık kaygısı oluşturdu. Yerime geçilmeye çalışılıyormuş ve ben bakamıyormuşum hissiyatı uyandırdı.
Maalesef size “şöyle yapın” diye bir yönlendirme ya da tavsiye verebilmeyi çok isterdim. Sadece işe başladığınızda kamera kurarak en azından bebeğinizi izleyebilirsiniz. Onu da şimdiden alıp kullanmaya başlarsanız, ileride çevrenizden “bize güvenmiyor” tarzında söylemler duymazsınız.
Üzgünüm… Annelik başlı başına kaygı ve stresmiş ama bir o kadar da güzelmiş. 🙏🌸
B

Burçak K.

3 Ağustos 2025 13:15
Evet evet bensiz o kadar çok hayal kuruluyor ki çıldırmak üzereyim bir de eşim sürekli 8 yaşında göndeririz 1 ay babaannesi dedesinde kalır diyip duruyor nasıl travma olmasın ki artık çok iyi niyetlide olsalar tüm lafları batıyor eşiminde tüm lafları batıyor az önce sen çocuk kucağında başka bir şey yapamıyorsun ver sen bana şunu al dedi aslında gayet güzel tonda dedi ona göre alınmamam lazım ama ben ağlıyorum onu da yapamıyormuşum gibi geliyor çok yoruldum
N

Neslihan K.

3 Ağustos 2025 13:28
Hiç merak etmeyin bu ağlamalar duygu yoğunluğu hafifliyor. Ağlamanızın altında birikmiş birsürü yorgunluk var aslında sadece söylenene ağlamıyorsunuz yapılan davranış uykusuzluk vs birikiyor.Yorumlarda yazan destek almalısınız cümlesini okuduğumda bile kafam da malesef ki şu cümleyi kuruyorum bebeğimi biryere bırakıp destek almaya gidebilsem süreci zaten biraz aşmışımdır artık gerek yoktur :)) çünkü bırakıp mahallemdeki kuaföre bile bir kez gidebildim o da uyurken eşime bıraktım.Herneyse zamanla aşacağız inanıyorum. Biz güçlü kadınlarız.Eşinize rahatsız olduğunuz herşeyi bıkana kadar söyleyin en azından rahatlarsınız ama onu suçlayarak değil sadece rahatlamak için tartışmadan 🙏🩷🩷🩷🩷🥹🌸
B

Burçak K.

3 Ağustos 2025 13:34
Evet ağlamak rahatlatıyor ama bu seferde eşimin ağlamak güçsüzlük göstergesidir lafı aklıma geliyor daha çok ağlıyorum
N

Neslihan K.

3 Ağustos 2025 13:46
Yaa🥹🥹 Boşverin ağlamak güçsüzlük olsun bu şekilde rahatlıyoruz bu konu da güçsüz olalım ne yapalım siz onun görmeyeceği yerlerde duş mutfak vs ağlayın ben öyle yapıyorum😂 bazen saçmalıklarıma oturup kendim bile gülüyorum rabbim evlatlarımıza dert , sıkıntı, hastalık vermesin 🙏 Diğer herşey halloluyor 🌸☺️😍🩷
İ

İpek B. Z.

12 Ağustos 2025 06:20
Cok zor bir sürec, bazi konularda ayni hisleri yaşadım ben de. Su an 8 aylik oldu, 4. aydan sonra rahatlamaya başladım ben ama bendeki durum da sizden biraz farklı. Cok yalnızım... 40 yaşında dogum yaptim ve benim annem de eşimin annesi de bakamayacak kadar yaşlandılar. Eşim cok iyi bir baba ve gece o bakıyor ben uyuyorum ama bitik durumdayim, cok yorgunum. Hiçbir seye yetişemiyorum ve bazen insanların biz cocugu koyar isimizi yapardik demesine deliriyorum, eksil hissedelim diye özellikle diyorlar gibi geliyor bazen ama aslinda biraz daha rahat ol demeye çalışıyorlar... Yazdıklarınızı okurken keske annem ya da kayinvalidem bakabilseydi dedim. Evet, kontrol elinizden gidecek gibi hissediyor olabilirsiniz belki ama yabanci bir bakicidansa emin olun onlar cok daha hassas davranırlar. Siz hafta sonu BLW şeklinde yedirin, onlar bildiği gibi yedirsin, ikili şekilde de gidilebilir diyor Osman Hoca da. Ben babaaneyle buyudum, bildiği gibi yedirdi giydirdi ama anneme düskünlügüm eksilmedi ya da sağlıksız beslenmedim. Zamanla sizi anlayip bir düzen oturtur onlar da, bebeginiz anneannemin veya babaannesini cok seven bir cocuk olarak büyür. Yardim edilmesine izun verin derim, 8. Ayda yorgunluktan bitmiş bir anneye dönmeyin benim gibi

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir