Lenf Bezinde Şişlik

269 görüntüleme
K

Kübra T.

14 Ağustos 2026 01:22
Oğlum 10 aylık sol kulak memesi altından yanak kemiğene doğru sert bir şişlik var doktor gözetiminde ultrason ve kan tahlili yapıldı cpr ve sedimantasyon düşük çıktı. Bazı bir kaç değer yüksek ast en belirgin olanı ve antibiyotik (augmentin) tedavisine başlandı. Doğru mu yapıyorum bebeğime antibiyotik vererek
Yeter A.

Yeter A.

14 Ağustos 2026 02:38
Dokununca Hareket ediyor mu
Esra Ö. .

Esra Ö. ..

14 Ağustos 2026 09:51
Merhaba. Benim oğlumda da hem sağ hem sol boynunda hemde ensesinde var. Ultrason çekildik 3 kere hepsinde normal dendi. Hasta olduğunda büyür iyileştiğinde küçülür dendi. Dün yeniden çektirdik ve 2 gün önce ateşlendiği için bir tık büyüktü. Doktorda antibiyotik verdi kullan 1 ay sonra yeniden gel dedi ama ben bundan önce 2 kere antibiyotik kullandım başka hastalıklar için fayda etse onun için eder diye düşündüm ama bilmiyorum gereksiz antibiyotik kullanmak istemiyorum. Tek bildiğim her ultrason çekinmeye gittiğimde doktorlar bana bunun normal olduğunu ve neden geldiğimi sorguladığı
Esra Ö. .

Esra Ö. ..

14 Ağustos 2026 09:51
Yeter Akan
Bizde de var ediyor. Normal mi
Yeter A.

Yeter A.

14 Ağustos 2026 09:56
Benım kızımdada var sağ kulak arkası hareketlı mercimek tanesinde kadar ultrason cektırdı doktor bana lenf bezi bıle demedi daha küçüktü kan toplanmış falan büyüyünce gecer dedi ama bence lenf beziidr. Araştırdım hareketliyse sert degılse korkacak bısey değilmiş. Yani bı yenı doğunca ultrason cektı baktı doktor onun dışında götürmedim hiç.
Esra Ö. .

Esra Ö. ..

14 Ağustos 2026 09:56
Yeter Akan
Benım kızımdada var sağ kulak arkası hareketlı mercimek tanesinde kadar ultrason cektırdı doktor bana lenf bezi bıle demedi daha küçüktü kan toplanmış falan büyüyünce gecer dedi ama bence lenf beziidr. Araştırdım hareketliyse sert degılse korkacak bısey değilmiş. Yani bı yenı doğunca ultrason cektı baktı doktor onun dışında götürmedim hiç.
O zaman antibiyotik kullanmak gereksiz değil mi?
Yeter A.

Yeter A.

14 Ağustos 2026 10:04
Ya bilemyrm yüksek düşmeyen ateş olmadığı sürece bide geçirilen hastalık bakteri kaynaklı degilse bence antıbıyotık gereksiz.
K

Kübra T.

15 Ağustos 2026 00:29
Canı acır diye de pek sert dokunmuyorum ama dokunduğumda elime hareket eden bişey gelmiyor
K

Kübra T.

15 Ağustos 2026 00:30
Yeter Akan
Dokunduğumda elime hareket eden bişey gelmiyor sadece sertlik
Yeter A.

Yeter A.

15 Ağustos 2026 00:41
Kübra Tüzün
Dokunduğumda elime hareket eden bişey gelmiyor sadece sertlik
Sizinki lenf bezi mi doktor dedi mi . Basında degıl kulağının altında dıye yazmışsınız. Pekı dokununca agrı yapıyor mu bebek bunu yansıtıyor bence xok ıyı vır doktora götürün
K

Kübra T.

15 Ağustos 2026 12:00
Yeter Akan
Sizinki lenf bezi mi doktor dedi mi . Basında degıl kulağının altında dıye yazmışsınız. Pekı dokununca agrı yapıyor mu bebek bunu yansıtıyor bence xok ıyı vır doktora götürün
Evet ultrason çekilde ve o şekilde raporu
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
15 Ağustos 2026 12:00
Lenf Bezinde Şişlik Durumunda Antibiyotik Kullanımı

Lenf bezinde şişlik, özellikle çocuklarda sık görülen bir durumdur. 10 aylık oğlunuzun sol kulak memesi altından yanak kemiğine doğru sert bir şişliği var ve doktor gözetiminde ultrason ve kan tahlili yapıldıktan sonra bazı değerlerin yüksek olduğu tespit edilmiş.

AST (Aspartat Aminotransferaz) enziminin yüksek olması, karaciğer veya kas hasarının göstergesi olabilir. Düşük AST değerleri, çeşitli nedenlerle ortaya çıkabilir.
CRP (C-Reaktif Protein) ve sedimantasyon değerlerinin düşük çıkması, akut bir enfeksiyon olmadığı şeklinde yorumlanabilir.

Doktorunuzun antibiyotik (Augmentin) tedavisine başlaması, muhtemelen şişliğin bakteriyel bir enfeksiyondan kaynaklandığı şüphesi üzerine olabilir.

Antibiyotik tedavisi genellikle bakteriyel enfeksiyonlarda etkili olmakla birlikte, bu tedavi yönteminin doğru bir karar olup olmadığını değerlendirirken bazı noktaları göz önünde bulundurmak gerekir:

1. Antibiyotik Kullanımının Gerekliliği: Antibiyotikler, yalnızca bakteriyel enfeksiyonlarda etkilidir. Eğer şişlik bir bakteriyel enfeksiyondan kaynaklanmıyorsa, antibiyotik tedavisi etkili olmayacaktır.
2. Yan Etkiler ve Direnç: Antibiyotiklerin yan etkileri olabilir ve uzun süreli kullanımı antibiyotik direncine yol açabilir.
3. Doktorun Değerlendirmesi: Tedavi doktorun değerlendirmesi ve gözlemi ile ilerlemelidir.

Şişliğin nedenini ve uygun tedaviyi en iyi doktorunuz belirleyebilir. Tedavinin doz ve süresi doktorunuzun belirlediği şekilde olmalıdır.
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yeter A.

Yeter A.

16 Ağustos 2026 02:46
Kübra Tüzün
Evet ultrason çekilde ve o şekilde raporu
Anladm siz antıbıyotık kullanımını sormuşsunuz bakteriyel bı rahatsızlık gecırıyorsa düşmeyen ateş kullanılabilir ama onun dıısnda kullanmayı önermıyorlqr araştırnca veya Osman hocanın videoları o sekılde .
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir