Laktoz İnt./ İnatçı Konak

89 görüntüleme
G

Gazel O.

24 Haziran 2025 18:38
Merhaba hocam. Bebeğim 38 haftalıkken karnımda gelişemediği için doğum yaptım. 2430gr 46cm doğdu. Gürültülü kaka yaptığı için 28. Gün kaka testinde eser pozitif laktoz int. Çıktı. Relactaz emzirme öncesi 3damla ile başladık. Bebeğim şuan 3 aylık 4600gr 57cm. Damla sayısını 6ya çıkardık ve ben iki aydır süt ve ürünleri diyetindeyim doktorumuz diyet yapmana gerek yok demesine rağmen ama gürültülü,köpüklü ve mukuslu kaka devam ediyor ve her kakası sulu doğduğundan beri. Şikayetlerimiz devam ediyor. Bu ay sadece 600gr almış Ve geçmeyen konak var ne yapılabilir bu durumda
Osman G.

Osman G.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı

24 Haziran 2025 18:48
Premier laktoz in toleransı dediğimiz durum çok çok çok nadir bir durumdur. Yani çocuğunuzun vaktinizin arası olduğunu düşünmüyorum. Sekonder laktoz in toleransı dediğimiz durum ise sizin yanlış uygulamalarınız nedeniyle çocuğunuz da oluşan laktozla ilgili sindirim kusurudur. Tabii ki ayrıntılı olarak değerlendirmediğim için sorunun ne olduğunu bilmiyorum fakat laktoz in toleransı olsa dahi peynir ya da normal miktarda yoğurt yemenize engel bir durum yok. Peynirde laktoz hiç bulunmaz, yoğurtta da çok az miktarda bulunur.  yani diyet yapacaksanız sadece laktozlu süte diyet yapmanız yeterli olacaktır. Doktorunuzun dediği gibi kendinize eziyet etmeyin ve diyetinizi bırakın…
G

Gazel O.

24 Haziran 2025 18:59
Ne gibi yanlış uygulamalar peki hocam anlamadım.. cevap verdiğiniz için teşekkür ederim 🙏🏼
D

Dilan ..

24 Haziran 2025 20:38
Geçmeyen konak sorunu bizde de vardı zeytinyağı sürüp bekletip yıkayın demişlerdi çok yaptık kafası delindi kanadı devamlı sonra doktorumuz b-good yeşil üstünde ayıcık resmi olan bir şampuan önerdi iki haftada düzenli yıkamadan sonra aslaa konak kalmadı kime tavsiye ettiysem memnun kaldı

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir