Labne - Peynir

181 görüntüleme
E

Elif Ö.

26 Haziran 2025 15:38
bebeğim 7 aylık oldu, ek gıdaya 6 aylıkken tadımlar şeklinde başladık gün gün arttırarak devam ediyoruz doktorumuzun verdiği örnek beslenmede de peynir ve labne kullanabileceğimiz yazıyor. marketlerde satılan labneyi kullanabilir miyiz veya peynir kullanımımız nasıl olmalı

irmik, yulaf vs gibi ürünler için og markasını tercih ediyoruz ama gördüğüm kadarıyla peynir vb ürünleri yok
D

Dilara K.

26 Haziran 2025 15:44
Organik hazır labneleri kullanabilirsin. Ben lor peynir yapıyordum hem yapımı kolay hem kurtarıcı oluyor
Y

Yaprak A.

Merhaba elif hanım. Bende sizin gibi arayıştaydım. File marketlerde harras markasının organik labnesi mevcut. Hocamız ne der bilmiyorum tabi :)
H

Hatice Ö.

Peyniri kendin yapabilirsin
B

Beyza B.

26 Haziran 2025 17:26
Bende bebeğime yoğurt mayalarken sütün yarısını ayırıyorum limonla kestiriyorum lor peynir oluyor bunu biraz zeytinyağıyla rondodan geçirdiğimde labne kıvamını tutturuyorum kızım severek yiyor 🤗
E

Elif Ö.

26 Haziran 2025 17:34
File marketlerdeki filenin kendi markasına ait labneyi bu şekilde ben de çok gördüm ama insan emin olamıyor😂 cidden umarım anlatıldıiı gibidir. Yapma kısmına gelirsek evet ben de videolar vs gördüm ama bu şekilde böyle incik cincik her şeyi de kendim yapayım kafasına pek girmem istemiyorum açıkçası tabii olabildiğince öyle yapmak gerekiyor orası ayrı da
Y

Yaprak A.

26 Haziran 2025 17:37
Sormayın. Ek gıda süreci organik mi güvenli mi derken eziyete dönüşmeye başladı. Osman hoca ısrarla organik sertifikalı ürünlere yönlendiriyor. O.g ürünlerinde sertifika yok mesela, başka ürünler buldum. Ama dediğiniz gibi herşeyi ilmek ilmek düşünmek zor.
E

Ezgi G.

26 Haziran 2025 18:55
Sütü kestirmek peynir olmuyormuş yani besleyiciliği anlamında, sütün katı halini vermek gibiymiş. Peynir mayası işin içine girmediği için
E

Elif Ö.

26 Haziran 2025 20:33
Evet bu dediğinizi de gördüm bu şekilde sütü kestirmekle evde yapışımızda peynir olmuyormuş, her şeyi de çok incik cincik yaparsak daha zor olur gibime geliyor çok aşırı salmaya da aşırı kasmaya da gerek yok diye düşünüyorum ama tabi ki her zaman doktorlarımıza danışıyoruz orası ayrı
Esra Y.

Esra Y.

Uzman Diyetisyen

26 Haziran 2025 21:10
Market labneleri genelde tuzlu ve katkılı olabilir. Evde tuzu azaltılmış lor ya da suda bekletilmiş beyaz peynir daha güvenlidir💐
E

Elif Ö.

26 Haziran 2025 21:45
Teşekkür ederim🫶🏻 peki dışarıdan aldığımız herhangi bir peynir alarak suda bekleterek vermemiz yeterli midir
G

Gamze G.

27 Haziran 2025 06:29
Kiri sütaş içim gibi markaların labnesi tuz oranı düşük olduğu için öneriliyor doktorannenintavsiyeleri bakabilirsiniz

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir