Kusma Çok Kusma

49 görüntüleme
E

Esma N. A.

16 Ocak 2026 05:31
2.5 aylık bebeğim çok kusuyor reflü olduğunu söyledi doltor ama bazen emdikten sonra fazlacaa sıcak bir kusması oluyor korkuyorum
T

Tansu Y.

16 Ocak 2026 05:43
Kokulu , yeşilimsi bir kısma yoksa dudakları morarmıyor haksızlık olmuyorsa yani genel durumu iyi kilo alımı normalse korkulacak birşey yok o bir bebek midesi küçük ve çok emdiğinde böyle olabilir. Sık sık a emirdirebilirsin emer emmez yatırma reflü yatagı kullanabilirsin ve kontrollü yatır gece de gündüz de uykusunda kusma durumu da olabilir. Sen annesin iç güdülerine güven bir sorun olduğunu düşünüyosan bir sorun vardır tıbbi yardım al ikna olana kadar 🐣 bu zamanlarda geçecek çaresiz hissetme hepimiz yaşadık🐣
N

Nidem P.

16 Ocak 2026 06:32
Kesik kusma ya da sulu kusma arasında fark var mı tıbbi açıdan? Benim bebeğim de çok kusuyor fakat doktor reflüden bahsetmedi. Bazen 1 saat içerisinde 5 kere üst değiştiğim oluyor. Uyurken kusmaları da var. 3 buçuk aylık kızım, geçtiğimiz ay kilo alımında problem yoktu fakat bi enfeksiyon geçirdi 15 günde hiç kilo almamış üzerine de kusma eklenince 0 kalori göründü tartı. Çok etkileniyorum diye tartmadım Bikaç gündür. Ne yapmamız gerekir bu durumda? Doktor normal olduğunu söyledi kilo almayışına.
E

Esma N. A.

16 Ocak 2026 06:36
Nidem hanım sizin enfeksiyon durumunuzla işgili olabilir bilemiyorum benim kızımda kilo alımında problem yok, bazen kesik bazen sulu bazen balgamlı gibi şeffaf ve kesik karışık kusuyor ben zaten bazen yutkunmalarından anlıyorum mide içeriğinin yukarı çıktığını yani bende zaten reflü olduğunun farkındaydım
E

Esma N. A.

16 Ocak 2026 06:37
Tansu hanum teşekkür ederim 🙏🏻 kokulu yeşil olmuyor beyaz kesikbazende şeffaf balgamlı ama sık sık olunca tedirgin oluyorum internetten araştırınca pilos stenozu vs olabilir yazıyordu daha da korktum :(
T

Tansu Y.

16 Ocak 2026 06:45
Hiç korkmayın internete iki belirti yazınca en büyük korkulu hastalıkları önümüze koyuyor. Kesik şeffaf yada süt beyaz şeklinde gayet normal. Çok sık kusma emer emmez yatmaktan kaynaklı reflüye sebep olabiliyor. Az ve sık emzirme ve reflü yatagı büyük ölçüde rahatlatır birde gaz çıkarmalı ki mide basıncı artmasın zamanla normale dönecektir. Küçük aylıklarda kusma özellikle gece tehlikeli ona ekstra özen gösterin yeter merak etmeyin bebeğiniz kilo alımı normalse sıradan bir bebek❤

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir