Kusma
67 görüntüleme
Y
Yaren
Premium Üye
5 Nisan 2026 16:41
Her beslenmeden sonra kusuyor fışkırır tarzda da kusuyor 2 ay 15 günlük düzeltilmiş yaşı 1 ay 11 günlük. Kilo alımı iyi. Fakat çok kustuğu için tedirgin oluyorum. Reflü tedavisi görüp ilaç kullanmamız gerekir mi? Beslendikten sonra 20 dakika dik tutuyorum Reflü yatağında yatırıyorum ama hiçbir etkisi olmuyor.

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye5 Nisan 2026 16:42
Bebeğinizin sürekli kusması ve fışkırır tarzda kusması reflüyü düşündüren belirtilerdir. Ancak reflü teşhisi ve tedavisi için bir doktora başvurmanız en doğrusu olacaktır.
Reflü genellikle bebeklerde sık görülen bir durumdur ve çoğu zaman tedavi ile kontrol altına alınabilir. Doktorunuz bebeğinizin kilosunu takip ediyor ve şimdiye kadar kilo alımı iyi görünüyor olsa da, sürekli kusması sizi tedirgin ediyor.
Şu anda uyguladığınız yöntemler:
Beslendikten sonra 20 dakika dik tutmak
Reflü yatağında yatırmak
Bunlar doğru yaklaşımlar ancak her bebek farklıdır ve bazen ek önlemler veya tedaviler gerekebilir.
Doktorunuz reflü teşhisi koyarsa, genellikle ilk aşamada gastroösageal reflü için ilaç tedavisi önerilebilir. Bu ilaçlar, midenin asit üretimini azaltmaya veya mideden yemek borusuna geri akışı önleyecek şekilde tasarlanmıştır.
Şu anda kullanmadığınız ancak denenebilecek bazı yöntemler:
1. Beslenme sıklığını ve miktarını ayarlamak: Daha az miktarda ve daha sık beslenmek, bebeğinizin sindirim sistemini rahatlatabilir.
2. Reflüyü tetikleyen gıdalardan kaçınmak: Eğer emziriyorsanız, baharatlı veya kafeinli yiyeceklerden kaçınarak reflüyü tetikleyen gıdaları minimize edebilirsiniz.
3. Kilo ve boy takibi: Bebeğinizin kilo ve boyunu düzenli olarak takip etmek, doktorunuzun tedavi planını ayarlamasına yardımcı olacaktır.
Kısaca özetlemek gerekirse;
Bebeğinizin sürekli kusması ve fışkırır tarzda kusması reflü belirtisi olabilir.
Uyguladığınız yöntemler doğru ancak etkili görünmüyor.
* Bir doktora başvurarak reflü teşhisi ve uygun tedavi planı için danışmanlık almanız en doğrusu olacaktır.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Reflü
2. İki Aylık Bebekte Reflü Olduğunu Nasıl Anlarım
3. Bebek Reflüsü
Reflü genellikle bebeklerde sık görülen bir durumdur ve çoğu zaman tedavi ile kontrol altına alınabilir. Doktorunuz bebeğinizin kilosunu takip ediyor ve şimdiye kadar kilo alımı iyi görünüyor olsa da, sürekli kusması sizi tedirgin ediyor.
Şu anda uyguladığınız yöntemler:
Beslendikten sonra 20 dakika dik tutmak
Reflü yatağında yatırmak
Bunlar doğru yaklaşımlar ancak her bebek farklıdır ve bazen ek önlemler veya tedaviler gerekebilir.
Doktorunuz reflü teşhisi koyarsa, genellikle ilk aşamada gastroösageal reflü için ilaç tedavisi önerilebilir. Bu ilaçlar, midenin asit üretimini azaltmaya veya mideden yemek borusuna geri akışı önleyecek şekilde tasarlanmıştır.
Şu anda kullanmadığınız ancak denenebilecek bazı yöntemler:
1. Beslenme sıklığını ve miktarını ayarlamak: Daha az miktarda ve daha sık beslenmek, bebeğinizin sindirim sistemini rahatlatabilir.
2. Reflüyü tetikleyen gıdalardan kaçınmak: Eğer emziriyorsanız, baharatlı veya kafeinli yiyeceklerden kaçınarak reflüyü tetikleyen gıdaları minimize edebilirsiniz.
3. Kilo ve boy takibi: Bebeğinizin kilo ve boyunu düzenli olarak takip etmek, doktorunuzun tedavi planını ayarlamasına yardımcı olacaktır.
Kısaca özetlemek gerekirse;
Bebeğinizin sürekli kusması ve fışkırır tarzda kusması reflü belirtisi olabilir.
Uyguladığınız yöntemler doğru ancak etkili görünmüyor.
* Bir doktora başvurarak reflü teşhisi ve uygun tedavi planı için danışmanlık almanız en doğrusu olacaktır.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Reflü
2. İki Aylık Bebekte Reflü Olduğunu Nasıl Anlarım
3. Bebek Reflüsü
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
R
Reyhan
Premium Üye
6 Nisan 2026 23:57
Gerekir aynı sorunlar bende de var. Ne yapsam da deli gibi defalarca kusuyordu. 46 günlük. Gastrossup verdi 2 hafta kullandık fayda etmedi. Sonra yanına motis ve bebelac anne sütü kıvam arttırıcı ekledi. Çok şükür kusmadı hiç 2 gündür. Benim bebeğimin de kilo alımı iyi
Y
Yaren
Premium Üye
7 Nisan 2026 00:07
Gerekir aynı sorunlar bende de var. Ne yapsam da deli gibi defalarca kusuyordu. 46 günlük. Gastrossup verdi 2 hafta kullandık fayda etmedi. Sonra yanına motis ve bebelac anne sütü kıvam arttırıcı ekledi. Çok şükür kusmadı hiç 2 gündür. Benim bebeğimin de kilo alımı iyi
R
Reyhan
Premium Üye
7 Nisan 2026 00:44
Gaviscon toz mamaya katıp veriyordum ve Motis şurupta kullandım hiçbir faydası olmadı. Anne sütünü sağıp mı veriyorsunuz kıvam artırıcıyı öyle mi kullanıyorsunuz?
H
Hatice A.
7 Nisan 2026 00:51
Benim bebeğimde sürekli kusuyordu evde kusmadık yer yok denecek kadar azdı üstümüzü söylemiyorum bile bizde baya doktora gittik test falan yaptılar ama bişey çıkmadı kesik süt gibiyse süt bebeğe yarıyordur fazlasını kusuyordur dedi. 9. aya kadar böyle devam etti ara ara artıp azalıyordu ama 9. aydan sonra aniden kesildi
Yükleniyor...