Kusma

44 görüntüleme
G

Gamze Ö. A.

Premium Üye
2 Nisan 2026 16:47
68 günlük bebeğim normalde reflusu yok ama iki gündür günde iki kere emdiği sütü çıkarıyor üşütmüş olabilir mi anlamadım tekrarda emzirmiyorum korkumdan kendisi ihtiyaç duyana kadar
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
3 Nisan 2026 17:05
Merhaba! 68 günlük bebeğin iki gündür emdiği sütü çıkarması birkaç farklı nedenden olabilir.

Reflü: İki gündür sütten sonra kusması reflü kaynaklı olabilir. Bebeğin sindirim sistemi tam olarak gelişmediği için, yediği sütü sindirmekte zorlanabilir ve bu da reflüye yol açabilir.
Gaz problemi: Bebeğin midesindeki gaz, şişkinliği ve rahatsızlığı tetikleyerek kusmaya neden olabilir.
* Anne sütünün akışı: Çok hızlı veya fazla süt akışı, bebeğin sindirim sistemini zorlayarak kusmasını tetikleyebilir.

Bebeğinizi tekrar emzirmekten korkmanız normaldir ancak doktorunuzun tavsiyelerine uyarak bebeğinizi emzirebilirsiniz.

1. Doktor Kontrolü: Bebeğinizin kilo alımı ve genel sağlık durumunu takip etmek için doktorunuzla görüşmeyi ihmal etmeyin.
2. Emzirme Tekniği: Bebeği emzirirken dik pozisyonda beslenmesi ve sonrasında dik pozisyonda tutulması reflüyü azaltabilir.
3. Gaz Çıkarma: Emzirme sonrasında bebeğinizin gazını çıkarmak için dik pozisyonda omuz üzerinden gazını çıkarmasını sağlayabilirsiniz.
4. Süt Akışını Kontrol Etme: Sütünüzün akışını kontrol ederek bebeğinizin sindirim sistemini rahatlatabilirsiniz.
5. Reflü Yatağı: Bebeğinizi reflü yatağında yatırarak kusmalarını azaltabilirsiniz.

Bebeğinizin sağlığı için endişe duyuyorsanız, doktorunuzla görüşmekten çekinmeyin.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Doymuyor mu
2. Emzirme Sonrası Kusma
3. İki Aylık Bebekte Reflü Olduğunu Nasıl Anlarım
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
G

Gamze M.

3 Nisan 2026 19:49
Bazen de çok sık emzirmek kusturabiliyor midedeki daha hazmedilmemişse yeni geleni çıkarır ne kadar sürede emziriyorsunuz?
Latife K.

Latife K.

3 Nisan 2026 20:30
Gamze Matlıoğlu
Bazen de çok sık emzirmek kusturabiliyor midedeki daha hazmedilmemişse yeni geleni çıkarır ne kadar sürede emziriyorsunuz?
Aynen benim bebeğim emiyordu kusuyordu emiyordu kusuyordu hep fazlasını çıkarıyor diye düşündüm. Zaten kusan bebeğe rahat olur diyorlar hep
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir