Kuru Cilt
124 görüntüleme
Ö
Özge Ç.
Premium Üye
11 Mayıs 2026 20:23
2 buçuk aylık bebeğimin cildi çok kuruyor özellikle yanakları ve karnı göğsü kuru pıtır pıtır oluyor. Ecowell losyon kullanıyoruz. Banyo kurutur mu diye her gün yıkamadım ama farketmiyor

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye11 Mayıs 2026 20:23
Bebeğinizin kuru cildi için endişe duyuyorsunuz. Kuru cilt, özellikle bebeklerde sık görülen bir sorundur. Ecowell losyonu zaten kullanıyorsunuz, ancak sorunu tam olarak çözemiyor.
Bazı öneriler:
1. Daha sık nemlendirin: Bebeğinizin cildini günde birkaç kez nemlendirin. Özellikle banyo sonrası, cildini nemlendirici krem veya losyonla kaplayın.
2. Banyoyu sınırlayın: Bebeğinizi her gün yıkamayın. Banyoyu haftada 2-3 kez sınırlayın ve suyun ılık olmasına dikkat edin.
3. Hindistan cevizi yağı kullanın: Hindistan cevizi yağı, cildi nemlendirmek için doğal bir yöntemdir. Bebeğinizin cildine birkaç damla Hindistan cevizi yağı uygulayın.
4. Vazelin kullanın: Saf katkısız vazelin, cildi nemlendirmek için etkili bir yöntemdir. Bebeğinizin cildine ince bir tabaka vazelin uygulayın.
5. Doktorunuza danışın: Bebeğinizin cildi kuru ve pıtırcıktır, bu nedenle doktorunuzla konuşun. Doktorunuz, cildin neden kuru olduğunu belirleyebilir ve size özel önerilerde bulunabilir.
Bebeğinizin cildinin sağlıklı ve nemli kalması için bu önerileri deneyebilirsiniz.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Atopik Dermatit
2. Geçmeyen Konak
3. Cilt Nemlendirme
Bazı öneriler:
1. Daha sık nemlendirin: Bebeğinizin cildini günde birkaç kez nemlendirin. Özellikle banyo sonrası, cildini nemlendirici krem veya losyonla kaplayın.
2. Banyoyu sınırlayın: Bebeğinizi her gün yıkamayın. Banyoyu haftada 2-3 kez sınırlayın ve suyun ılık olmasına dikkat edin.
3. Hindistan cevizi yağı kullanın: Hindistan cevizi yağı, cildi nemlendirmek için doğal bir yöntemdir. Bebeğinizin cildine birkaç damla Hindistan cevizi yağı uygulayın.
4. Vazelin kullanın: Saf katkısız vazelin, cildi nemlendirmek için etkili bir yöntemdir. Bebeğinizin cildine ince bir tabaka vazelin uygulayın.
5. Doktorunuza danışın: Bebeğinizin cildi kuru ve pıtırcıktır, bu nedenle doktorunuzla konuşun. Doktorunuz, cildin neden kuru olduğunu belirleyebilir ve size özel önerilerde bulunabilir.
Bebeğinizin cildinin sağlıklı ve nemli kalması için bu önerileri deneyebilirsiniz.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Atopik Dermatit
2. Geçmeyen Konak
3. Cilt Nemlendirme
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin

Göktenur B.
11 Mayıs 2026 20:29
Bizim çocuklar da hasas ciltli ver kuru ciltler ben Bioderma atoderm intensive baume kullanıyorum çok memnunum oğlumun bazen yüzü kızarıyor hasas olunca hemen geçiyor kızarıklık kuruluk

Göktenur B.
11 Mayıs 2026 20:30
Birde daha küçük çok normal hasas ciltli olması bol bol nemlendirin başka bı nemlendirici deneyin
M
Mevlüdiye B.
11 Mayıs 2026 20:52
Benimki de öyleydi şu an 8 aylık biobaby zeytinyağlı krem kullanıyorum çok etkili egzamasını bile geçirdi bebeğimin doktor bize dört günde bir yıka demişti ben öyle yapıyorum etkisi var mı bilmiyorum ama düzeldi bizim
Yükleniyor...