Kundaklı ve Sallamalı Uyku
202 görüntüleme
S
Sabiye Ö.
7 Ağustos 2026 11:26
Oğlum 2.5 aylık maalesef kundakla uyuyor ve eli çıktığı an uykudan uyanıyor gündüz pusette çok az ve sadece sallamayla uyuyor toplam 1 saat değil uyuduğu gece ise haliyle çok zor uykuya dalıyor kundaktan kundaksız uykuya nasıl geçtiniz sallamayı nasıl bıraktınız

Fatma A. U.
7 Ağustos 2026 12:06
Kundağı önce yavaş yavaş gevşetin sonra bir kolu dışarda kalsın sonra iki kolu ama karnını biraz daha sarmaya devam edin alışacaktır kızım 13 buçuk aylık hala ayağımda sallıyorum ben

Hatice C. ..
7 Ağustos 2026 12:55
Zaten normal süreçtesiniz 3 3,5 aylığa kadar kundak yapın sonrasında bırakıcaksınız oda kademeli tek kol dısarda kalicak sekilde sonrasında yarım beden derken bebekte istemiyorum sinyalleri vericek ve bırakıcaksınız ayakta sallamaya gelince ona daha çok var farklı bi uyutma şekli denerseniz o başka ama hemen bırakmayın ❤️
Z
Zeynep Ş.
7 Ağustos 2026 13:49
Benim de sürecim aynı, fakat şöyle bi şey fark ettim sabah uyandığından sonraki ilk uykusunu mutlaka zorla da olsa yaptırıyorum. Örneğin 7’de kalktı 8.30’da emzirip uyutmaya çalışıyorum. 20 dakika uyanınca tekrar uyutmaya çalışıyorum genelde uyumak istemiyor ama bu ilk döngüyü sağlarsam sonraki uykulara daha rahat dalıyor. Muhtemelen bebeğiniz 15 dakikadan sonra uykusunu bağlayamıyor, siz o uyandığında hemen almayın sallayın tekrar uyuyana kadar deneyin.
S
Sabiye Ö.
7 Ağustos 2026 14:29
Benim de sürecim aynı, fakat şöyle bi şey fark ettim sabah uyandığından sonraki ilk uykusunu mutlaka zorla da olsa yaptırıyorum. Örneğin 7’de kalktı 8.30’da emzirip uyutmaya çalışıyorum. 20 dakika uyanınca tekrar uyutmaya çalışıyorum genelde uyumak istemiyor ama bu ilk döngüyü sağlarsam sonraki uykulara daha rahat dalıyor. Muhtemelen bebeğiniz 15 dakikadan sonra uykusunu bağlayamıyor, siz o uyandığında hemen almayın sallayın tekrar uyuyana kadar deneyin.
S
Sabiye Ö.
7 Ağustos 2026 14:30
Allah yardımcımız olsun
Yükleniyor...