Kundak ve Gündüz Uykusuu
180 görüntüleme
E
Esra E.
12 Ağustos 2026 12:19
4.5 aylık bebeğim şimdiye kadar hep kundaklayıp uyuttum kundağı bırakamıyoruz. Çözdüğüm gibi uyanıyor. Gündüz uykularını da ana kucağında yapıyor beşiğine koyunca uyanıyor. Gece uykuları düzenliydi ta ki 4. Ay atağına kadar. Elleri kundağın içinden çıkarıyor gece ve kendini uyandırıyor kundağı yapmazsam yine uyumuyor ne yapacağımı şaşırdım. Kundağı nasıl bıraktırdınızz ve gündüz uykularında beşiğine nasıl alıştırabilirim anakucağını nasıl bırakabiliriz

Duygu B. B.
12 Ağustos 2026 12:49
Esra merhaba. Benim kızım da 4.5 aylık. Gündüz uykularını hiç beşiğinde yapmadı. Kanepenin sırt kısmına bebeğimi koyup düşmesin diye ön kısmına ben uzanıyorum. Ya da yere yatıyoruz. Emzirerek uyutabiliyordum atak zamanında, şimdi son birkaç gündür sadece mememe yüzüme dokunarak uykuya geçiyor. 1 uykuyu en azından yan yana yapmanızı öneririm. En iyisi yerde yatmak. 4. ay atağında bebek çığlık atar gece bağırmaları olur ama gözlemleyin 10 15 saniye sonra uykuya dalar. Eğer böyleyse her seferinde kucağa almak uykusunun açılmasına neden olur. Dönmeye başladıysa artık yavaş yavaş kundağı bırakmak lazım, dönerse kendini geriye döndüremez. Biz hiç kundak yapmadık, kolları yanda o şekilde alıştı. Ama şey yapabilirsiniz. Kelebek kundak alıp hafif serbest şekilde 1 2 hafta deneyip sonra kundaksız yapabilirsiniz. Aşamalı geçiş gibi düşünün. Bir de anakucağında uyku biliyorsunuz ki çok riskli bir durum. Onun yerine sizin kucağınızda uyuması, hatta ayakta sallamak bilr daha iyidir. Çünkü anakucağında boynu düşerse ve nefes alamazsa birkaç dakika içinde sıkıntı gelişir ya da kusma durumunda. Destekli oturtmaya başlayabilirsiniz. Dönmeye başlayınca, hafif hareketlenince, saat yönünde olduğu yerde dönünce, oturmaya başlayınca anakucağı çok ilginç gelmemeye başlıyor zaten. Yerde tummy time süresini arttırmak gerekiyor o noktada. Bir de oturtmaya başladıysanız zaten anakucağı kullanmayın çünkü öne kapaklanıyorlar.
E
Esra E.
12 Ağustos 2026 12:58
Duygu merhaba, öncelikle cevabın için teşekkür ederim. Gündüz uykularının beşiğinde olmaması bir problem değilse dediğin gibi farklı yöntemler deneyeyim kanepe, yer gibi. Dönmeye yavaş yavaş başladı evet kundağı bırakmak biraz sıkıntılı olacak ama kelebek kundak fikri güzel kademeli şekilde bıraktırmayı deneyeceğim. Çok teşekkürler

Duygu B. B.
12 Ağustos 2026 13:01
Duygu merhaba, öncelikle cevabın için teşekkür ederim. Gündüz uykularının beşiğinde olmaması bir problem değilse dediğin gibi farklı yöntemler deneyeyim kanepe, yer gibi. Dönmeye yavaş yavaş başladı evet kundağı bırakmak biraz sıkıntılı olacak ama kelebek kundak fikri güzel kademeli şekilde bıraktırmayı deneyeceğim. Çok teşekkürler
E
Eda
12 Ağustos 2026 13:15
Benim bebeğim de beşiğinde hiç yatmadı 3,5 aylık yanımda yatıyor. Ana kucağı bebeklerin kas gelişimini olumsuz etkiliyor. Oturma pozisyonu olduğu için. Günde 1 saat öneriliyor.
E
Esra E.
12 Ağustos 2026 14:49
Gece uykularını beşiğinde yapabiliyoruz 8 9 saat ama gündüz inatla o beşikte yatmıyor çok teşekkür ederim yorumunuz için. Ben de gündüz uykuları için başka yerler bulayım. Peki ayakta sallama için ne düşünüyorsunuz

Duygu B. B.
12 Ağustos 2026 14:54
Gece uykularını beşiğinde yapabiliyoruz 8 9 saat ama gündüz inatla o beşikte yatmıyor çok teşekkür ederim yorumunuz için. Ben de gündüz uykuları için başka yerler bulayım. Peki ayakta sallama için ne düşünüyorsunuz
E
Esra E.
12 Ağustos 2026 15:06
Fikirleriniz için çok teşekkür ederim. İnşaallah başarabilirim söylediklerinizi
Yükleniyor...