Kundak, emzik ve uyku bölünmesi
110 görüntüleme
M
Mehtap A. ..
1 Haziran 2025 16:00
Bebeğim 2 aylık erkek ve doğduğu ilk günden itibaren kundaklıyorum. 20. Günden sonra sadece beslenme değil hazza yönelik emmeye başlayınca emzik vermeye başladım. 18 ile gece 01 aralığında kesintisiz uyuyordu ama son bir haftadır kundakta kollarını çıkarmak için zorluyor. Kollarını serbest bırakınca da korkuyor bu yüzden sürekli uyanıyor. Göğüs ucum olmadığı için Silikon başlık ile emziriyorum bu nedenle küçük emzik kabul etmedi 6-18 aylık emzik emiyor. Uyurken de ağzından düşürüp tekrar tekrar uyanıyor.
Ne yapabilirim normal mi ?
Ne yapabilirim normal mi ?
B
Buse B.
12 Haziran 2025 23:19
Bende aynı durumdayım bebeğim 2 ay 3 haftalık silikon ile emziriyorum emziği sadece uykuya geçişte tutuyor ve sürekli ağzından düşürüyor bu seferde uykusundan uyanıyor maalesef denemediğim emzik kalmadı hiçbir çözüm bulamadım kundaktada aynı şekilde kollarını serbest bırakınca uyanıyor kademeli bıraktırmaya çalışıyorum çünkü kundaktan nefret ediyor sizin durumunuzda gayet normal

Sümeyye G.
Çocuk Gelişimi Uzmanı
13 Haziran 2025 05:47
Silikon başlıkla emen bebekler emziğe alışmakta zorlanabilir çünkü ağız yapısına farklı his verir. 6-18 ay emziği büyük gelebilir, ayına uygun bir emziği farklı markalarla denemek işe yarayabilir. Emzik uyurken düşüyorsa, tekrar tekrar vermek yerine kendi kendine uykuya dönmesini beklemek faydalı olabilir. Sabırlı olun, bebeğiniz henüz çok küçük ve sizinle ten temasına çok ihtiyacı olduğunu unutmayın. Sağlıklı günler dilerim 🌸