Kundak

73 görüntüleme
R

Rüm

11 Temmuz 2026 09:09
Kundağı ne zaman ve nasıl bıraktınız? Nasıl bir yol izlemeliyim acaba? Kızım kundağı hiç sevmiyor sevmedi de hep kollarını çıkartmayı başarıyor ne kadar sıkı bağlarsam bağlayayım. Kundaksız derin uykuya geçemez ya da uykuları kısalır diye korkuyorum ne yapacağımı bilemedim
D

Deniz ..

Premium Üye
11 Temmuz 2026 09:39
Bebeğiniz kaç aylık bilmiyorum ama ben dönmeye başladığı anda bırakmaya karar verdim zaten tek ele düşürmüştüm kundağı.5,5 ay civarı bıraktık . Sürekli uyanır diye önce geçiş kundağı almıştım elleri kapatıyor ama serbest gibi de hareketini kısıtlıyordu cok az .Sonra da onu da bıraktık yaklasık 2-3 gün geceleri uyandı ama korktuğum kadar da uyku bozulması olmamıştı .
Hatice E.

Hatice E.

Premium Üye
11 Temmuz 2026 09:41
Merhaba, ben zorunlu haller dışında hiç kundak yapmadım zorunlu hallerden kastım yeni doğan sürecinde çok fazla kendini uyandırdıysa yaptım, gündüz çok fazla uyumayıp gece huysuzsa gibi hepi topu 4-5 keredir ondada zaten kundağı hep açtı :) tavsiyem fermuarlı kundak, her yerde satılıyor kollar içeride kalacak şekilde ince bir kundak bulabilirseniz iyi olur. Birde bebeğiniz dönmeye başladı ise kundak yapmayın uzmanlarda kundaklanmamalı yönünde bilgi veriyorlar.
Hatice C. .

Hatice C. ..

11 Temmuz 2026 09:43
3 bitip 4 e girerken bırakmıştım bende kundağı.
R

Rüm

11 Temmuz 2026 10:50
Hatice Erol
Merhaba, ben zorunlu haller dışında hiç kundak yapmadım zorunlu hallerden kastım yeni doğan sürecinde çok fazla kendini uyandırdıysa yaptım, gündüz çok fazla uyumayıp gece huysuzsa gibi hepi topu 4-5 keredir ondada zaten kundağı hep açtı :) tavsiyem fermuarlı kundak, her yerde satılıyor kollar içeride kalacak şekilde ince bir kundak bulabilirseniz iyi olur. Birde bebeğiniz dönmeye başladı ise kundak yapmayın uzmanlarda kundaklanmamalı yönünde bilgi veriyorlar.
Fermuarlıda da uyandırıyor kendini çok hareket ediyor
R

Rüm

11 Temmuz 2026 10:50
Deniz
Bebeğiniz kaç aylık bilmiyorum ama ben dönmeye başladığı anda bırakmaya karar verdim zaten tek ele düşürmüştüm kundağı.5,5 ay civarı bıraktık . Sürekli uyanır diye önce geçiş kundağı almıştım elleri kapatıyor ama serbest gibi de hareketini kısıtlıyordu cok az .Sonra da onu da bıraktık yaklasık 2-3 gün geceleri uyandı ama korktuğum kadar da uyku bozulması olmamıştı .
2.5 aylık
D

Deniz ..

Premium Üye
11 Temmuz 2026 10:58
Rüm
2.5 aylık
Yani 4 e kadar kullanılabilir diyolar benimki biraz uzun sürdü :)3ten sonra artık refleks azalıyor kendini uyandırma durumu da [azalıyor.ama](azalıyor.ama) kundağı sevmiyorsa tek el kundak deneyebilirsiniz ya da dediğim gibi geçiş kundağına bakabilirsiniz
R

Rüm

11 Temmuz 2026 10:59
Deniz
Yani 4 e kadar kullanılabilir diyolar benimki biraz uzun sürdü :)3ten sonra artık refleks azalıyor kendini uyandırma durumu da [azalıyor.ama](azalıyor.ama) kundağı sevmiyorsa tek el kundak deneyebilirsiniz ya da dediğim gibi geçiş kundağına bakabilirsiniz
Tek eli bi deneyeyim çünkü bende çok yoruluyorum kundağını sürekli açıyo kendini uyandırıyor sürekli kontrol ediyorum inşallah bırakabiliriz
N

Nuray K.

11 Temmuz 2026 11:27
Benim kızım 5 aylık kundaksız yatmıyordu önce gündüz uykularında kundaksız yatırdım bir süre sonra gece denedim uyumadı bir süre hep kundaklamak zorunda kaldım sonra annemlere geldik ve çok sıcaktı o da sıcaktan uyuyamadı öyle aniden gece kundaksız yatırayım dedim ve uyudu dört gecedir kundaksız uyuyor
Hatice E.

Hatice E.

Premium Üye
11 Temmuz 2026 12:12
Rüm
Fermuarlıda da uyandırıyor kendini çok hareket ediyor
Bebeklerde moro refleksi sebebi ile uyandırıyorlar kendilerini dönmeye başlayana kadar kundak yapabilirsiniz, yarım kundak öneriyor uzmanlar ve tavsiyede ediyorlar. Zaten 4. Veya 5. Ayda uyku düzenlerini kendileri oluşturuyorlar şuan bırakmak içinde erken tabi yine sizin kararınız.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir