Kundak
122 görüntüleme
A
Aynur K.
19 Şubat 2026 11:54
Beş aylık bebeğim geceleri uyumuyor kundak yapıyorum ellerini çıkarmak istiyor bu ay bebek için kundak sakıncalımı sizce

Ebru K.
19 Şubat 2026 11:56
Bence ellerini çıkarmak istiyorsa bırakın yapmayın artık kundak çünkü bebekler ellerini keşfetmeye başlıyor benim kızım dört buçuk aylık biz hiç kundak da uyutamadik ağladı hep istemedi kundağı ilk üç ay yapmışsınız bence artık yapmayın ayaklarını ellerini kendini keşfettiği bir dönem bebeğin o yüzden istememesi çok normal
A
Aynur K.
19 Şubat 2026 11:57
Bence ellerini çıkarmak istiyorsa bırakın yapmayın artık kundak çünkü bebekler ellerini keşfetmeye başlıyor benim kızım dört buçuk aylık biz hiç kundak da uyutamadik ağladı hep istemedi kundağı ilk üç ay yapmışsınız bence artık yapmayın ayaklarını ellerini kendini keşfettiği bir dönem bebeğin o yüzden istememesi çok normal
E
Eliff
19 Şubat 2026 12:00
Biz 4 aylıkta kundağı yavaş yavaş bırakmıştık
M
Merve A. ..
19 Şubat 2026 12:04
3 aylıkken bıraktık kundağı çünkü dönmeye başladı. Bebek dönmeye başladıysa kundak yapılmaz. Uykuda hareket eder rahat pozisyon arar çok normal. Kundakli halde dönerse kendini geri döndüremeyecegi için boğulma riski var çok sakıncalı
M
Merve A. ..
19 Şubat 2026 12:05
Bir de şunu ekleyim bebeğiniz daha beş aylık uyku düzeni 7 aydan sonra yavaş yavaş oturuyor sizin aylarinizda saat başı uyanmalari normal biz de oyleydik şuan 10 buçuk aylık olduk daha iyiyiz elhamdülillah
S
Safiye E.
19 Şubat 2026 12:39
Hiç kundak yapmamanın zararı var mı? Biz bir aya kadar yapmaya çalıştık olabildiğince ama şu an 5 haftalık, pek yapmıyoruz . Genel olarak sarıyoruz ama ellerinin serbest kalmasını istiyor çok huzursuz oluyor açıyoruz.
B
Buket ..
19 Şubat 2026 12:51
Hiç kundak yapmamanın zararı var mı? Biz bir aya kadar yapmaya çalıştık olabildiğince ama şu an 5 haftalık, pek yapmıyoruz . Genel olarak sarıyoruz ama ellerinin serbest kalmasını istiyor çok huzursuz oluyor açıyoruz.
F
Fatma S. ..
19 Şubat 2026 13:03
5 aylık bir bebek için diş sancısı da düşünülmeli. Bazı bebekler beslenmeyi Red edebilir bazıları rahatlamak için sürekli mama da isteyebilir. Dönmeye başladığında kundak sakıncalı olacağı için kundak yapmayı bırakın bence daha da ilerleyen zamanlarda sıkıntı yaşamamak adına
A
Aynur K.
19 Şubat 2026 15:44
Eski tip tahta beşiğe koyuyorum onda dönme şansı yok
B
Buket ..
19 Şubat 2026 17:20
Eski tip tahta beşiğe koyuyorum onda dönme şansı yok
K
Kübra S.
20 Şubat 2026 20:20
Ayhh bnde bi türlü bırakamıyorum aşırı hareketli tulum tek kol ne varsa yok annda eller kollar hareketli uyandırıyo her şeyi denedim yok