Kundak
91 görüntüleme

Merve K. ..
18 Ocak 2026 20:58
Merhaba anneler,kızım 5 ay 20 günlük kundak yaptığımda uyuyor sadece yapmadığımda elleri sürekli hareketli destek olarak emzik kullanıyoruz ama kundaklamadığımda elleriyle ağzından çıkartıyor haliyle bu da uykuya dalmasını güçleştiriyor artık kundağı bırakmak istiyorum bir öneriniz veya uyguladığınız bir yöntem var mı ?
Ş
Şeyda A.
18 Ocak 2026 21:04
Ben hiç kundak yapmadım emzik kullanıyorum ve aynı durumu yaşıyorum eliyle emziği çıkartıp oynuyo ama karanlık oda da beraber vakit geçiriyoruz belli bir süre sonra uykusu gelmeye başlıyo ve beşiğe koyarak sallıyorum uyuyo kısacası kendi kendine uykusunun gelmesini bekliyorum
R
Rabia B.
18 Ocak 2026 21:14
Bizde 5 ay 10 günlüğüz aynı bizi anlatmışsınız bizde geceleri artık kundaktan kurtuluyor ve uyanıyor diye muzdaribiz geçenlerde insragramda görmüştüm onu deneyeceğim bakalım inşallah işe yarar 4 gün sağ kol dışarda kalacak şekilde kundak sonra 4 gün sol kol en sonda 4 gün kollar açık sadece bedeni hafif sıkı kundak inşallah işe yarar

Emel C.
18 Ocak 2026 21:16
Merhaba bence kundak bırakmak için geç kalmışsınız donmeyi öğrendiyse çok tehlikeli ogrenmediysede yakında öğrenir ve tehlikeli olur bu durum bende kundak yaptım bırakırken önce bir elini çıkardım sonraki gün iki elini sonra yarım kundak sonra bıraktım umarım hızlıca alışır bebisiniz

Merve K. ..
18 Ocak 2026 21:23
Bizde 5 ay 10 günlüğüz aynı bizi anlatmışsınız bizde geceleri artık kundaktan kurtuluyor ve uyanıyor diye muzdaribiz geçenlerde insragramda görmüştüm onu deneyeceğim bakalım inşallah işe yarar 4 gün sağ kol dışarda kalacak şekilde kundak sonra 4 gün sol kol en sonda 4 gün kollar açık sadece bedeni hafif sıkı kundak inşallah işe yarar

Merve K. ..
18 Ocak 2026 21:27
Merhaba bence kundak bırakmak için geç kalmışsınız donmeyi öğrendiyse çok tehlikeli ogrenmediysede yakında öğrenir ve tehlikeli olur bu durum bende kundak yaptım bırakırken önce bir elini çıkardım sonraki gün iki elini sonra yarım kundak sonra bıraktım umarım hızlıca alışır bebisiniz

Emel C.
18 Ocak 2026 21:37
Peki uyku duzeniniz nasıl saatleri falan oturdumu uyku saatini çok geçirmemeye çalışın sinirlenip emzikle oynuyorda olabilir benim bebegimde elinde çok tutmayi çok seviyor ben yedek biberonunu veriyorum ucunu tutarak uyuyor değişik bi akışkanlık 🤷♀️ birde uyku arkadaşı yara ağız mendili verip onunla oyalanmasını saglayabilirsinuz benim çok isime yaradı kundak bırakma sürecinde

Merve K. ..
18 Ocak 2026 21:52
Uykularını geçirmemeye çalışıyorum bu konuda da baya zorlandık ama düzen oturttuk.Çok teşekkür ederim mendil ve uyku arkadaşı yöntemini de deneyeceğim
E
Ebru E.
18 Ocak 2026 22:32
Merhabalar bende geçiş döneminde zorlandım ama biraz ısrarcı olmak lazım mesela uykuya dalarken sariyordum dalınca hafif açıyordum gece uyandığında tekrar hafif sarıyordum dalana kadar bu şekilde bir kaç gün yaptıktan sonra yavaş yavaş alıştı ve bıraktı ilk günler zor oluyor ama biraz zaman geçince alışıyorlar bebeklerde düzen çok önemliymiş 🙏

Melahat G. S.
18 Ocak 2026 22:57
Merhabalar ben donmeye başlamadan kestim kundağı suan 4 buçuk aylık gündüzleri uyurken açtığınız bi ses varsa onu açın ve uyku arkadaşı edinin bi oyuncak olabilir ona sarılmasını sağlayın uyurken birkaç denemeden sonra otomatikmen verdiğinizde ona sarılıyor olucak maksak ellerini bi şeyler ile meşgul etmek fakat ilk 4-5 gün kendini uyandırıyor malesef elleriyle ama bu geçici bir çözüm oldu bizim için