Kundak

88 görüntüleme
Y

Yeter N. Ö.

25 Kasım 2025 22:24
Bebeğim 6 aylık oldu. İlk 3 ay civarı ellerini keşfetmeye başladığı zamanlar kundak yapmaya başlamıştım hiçbir türlü uyumayınca yarım kundağı denedim ve ellerini hareket ettiremeyince uyutulabilmiştim mecbur kaldım çok zor zamanlardı çünkü. O zamandan beri yarım kundak yapıyorum yapmayınca uyuyamıyor çok hareketli dikkati dağılıyor kendini uykuya veremeyince kriz yaşıyoruz. Kundağı artık kesin bırakmalı mıyım henüz uyanıkken oynarken falan tam dönemiyor
H

Hümeyra T.

26 Kasım 2025 01:02
Osman hoca dönüyorsa kundaklar boğulma riskinden dolayı tehlikeli diyor ve genellikle 4.aysan sonra bırakılmalı diyor diye hatırlıyorum ben o şekilde uyku tulumuna geçtim. Kunda bırakamadıgınızda da torba uyku tulumları var kolları bağlı belden aşağısı genişliyor onlar da rahat oluyor bebekler için çoğu markada var bakın isterseniz. Bunun dışında sadece kollara kundak yapmak için de bir ürün var
G

Gdkmc

26 Kasım 2025 04:06
Kesinlikle kundağı bırakmalısınız
Y

Yeter N. Ö.

26 Kasım 2025 07:23
@Hümeyra Tafran teşekkür ederim tulumu deneyeceğim kademeli şekilde bırakmama yardımcı olur belki
Y

Yeter N. Ö.

26 Kasım 2025 07:32
@Gdkmc sadece kollara kundak yapıyorum boğulma riski dışında sebep nedir
G

Gdkmc

26 Kasım 2025 07:37
Artık bebek daha fazla hareketleniyor kolları bağlı olduğu için huzursuz olabilir. Dönmesi zaten en büyük sebep kundak yapmamak için Allah korusun bizlerde insanız haliyle onlar uyuduğunda bizde uyuyoruz ve her dakika kontrol edemeyebiliriz. En büyük sebebi budur.
G

Gdkmc

26 Kasım 2025 07:38
Bir de alışmış anlıyorum krizler çok zor oluyor ama öyle öyle atlatacaksınız bir süre sonra uykuda hareketlerine kendisi de alışacaktır
Y

Yeter N. Ö.

26 Kasım 2025 07:39
Anladım teşekkür ederim inşallah alıştırırım @Gdkmc
H

Hümeyra T.

26 Kasım 2025 18:52
Kundağı bıraktırmak istemedeki diğer bir sebep de moro refleksi azalıyor ama 6.aya kadar genellikle devam ediyormuş, bebek uyku sırasında hareket ettiğinde uyanıyor ama zamanla alışığ uykuya geri sönme alışkanlığı kazanıyor bu alışkanlık için de kundağı bırakmak öneriliyor ama her bebek özeldir her bebeğin kendi süreci, hayati riskleri orgadan kaldırdıktan sonra sorun olmaz Allahın izniyle
Ö

Özge T.

26 Kasım 2025 20:59
Merhaba, benim bebeğim 5.5 aylık ve 1 ay önce yarım kundağı bıraktık.artık kundak tehlikeli olmaya başlamıştı kundağı gevşetip yüzüne getiriyordu. Açıkçası uyku tulumuna geçtikten sonra kafam rahatladı.acaba ben uyurken kundağı yüzüne getirecek mi endişem yok ama maalesef kundaklı zamanlardaki uykumuz da yok.evet kendini uyandırıyor.moro refleksi neredeyse bitti ama yine de uykuda hareket ediyorlar. Sık uyanmasına rağmen güvenlik açısından daha rahatım. Bebeğinizin güvenliği daha önemli bence bırakın kundağı.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir