Kulak Testi
88 görüntüleme
H
Hilal K.
21 Temmuz 2025 15:29
Bebeğim yeni doğan yoğun bakımında yatmıştı.36+5 doğdu. 7 gün yattık ve sarılıktan yattık. Hastaneden çıkarken 6. Ayda tekrar işitme testi yaptırmam istendi. Bebeğim şu an 7.5 aylık ve odyometri için randevu bulamadığımdan süreç uzuyor. Siz ne yaptınız? Testi tekrar yaptırdınız mı, ne kadar sürede yaptırdınız? Yaptırmadıysanız sıkıntı yaşadınız mı?
E
Elif B. ..
21 Temmuz 2025 15:39
Eşimde işitme kaybı olduğu için Bizde 6. Ayda tekrar yaptırın demişlerdi bende randevu bulamadım daha
F
Fatma S. ..
21 Temmuz 2025 15:45
Bende hamileyken antibiyotik kullandığım için yaptırın dediler. 6. Ayda gittik bilseydim ilk ayında giderdim sıraya sokuyorlar. 6 7 ay sonra ararlar sizi dediler. Koskoca Bursa da sadece şehir hastanesi nde yapılıyor hatta çevre illerden de geliyorlarmış. Özelde falan da yok sadece burası var mecbur bekleyeceksiniz denildi. Tek avuntum büyük ihtimalle amoklavın yada augmentin kullandım ve doktor onlardan bişey olmaz merak etme dedi. Ama en az 7 ay beklemek çok sinir bozucu
H
Hilal K.
21 Temmuz 2025 15:47
Bende bursadayım. Normalde özel hastane kullanıyorum. Ama şehir hastanesinden başka bir yerde yaptıramıyorum. Peki ilk testlerini geçti mi doğduktan sonra. Biz geçtik ve tekrar istediler
F
Fatma S. ..
21 Temmuz 2025 15:54
Geçti evet ama antibiyotik kullanmıştım dişimden dolayı o yüzden 6. Ayda gidin denildi. Kbb randevu alıp gittim odyometriye yönlendirdiler onlarda adımızı numaramızı yazdılar deftere o kadar. 7 ay beklendiğini bilsem yeni doğduğu zaman gider sıraya girerdik. Hoş kbb den de randevu için çok uğraştım. Sağlık bakanlığına şikayet olarak bile yazdım ama ne yazıkki kimsenin umrunda olmadı
H
Hilal K.
21 Temmuz 2025 15:58
Maalesef bizde de muhtemelen aynı şey olacak randevu aldığımız halde bizimkini de iptal ettiler hatta şehir Hastanesi’nde bilmiyorum nasıl yapacağımı da bilmiyorum götürmesem sıkıntı yaşar mı bilemiyorum götürmek zorunda mıyım bilemiyorum götürürsem ne kadar zamanda götürebileceğim ne kadar zamanda muayene edecekler onu bilmiyorum çok belirsiz bir konu son bir de o testimiz kaldı
F
Fatma S. ..
21 Temmuz 2025 16:02
Size bir kağıt vermiş olmaları lazım. O kağıt o hastaneye sevk kağıdınız.Doktordan randevu bulamıyorsanız bile belki gitseniz sadece sıraya giricez biz diye belki kabul ederler. Odyometri odasında deftere adınızı numaranızı yazıyorlar çünkü sadece bir deneyin isterseniz
H
Hilal K.
21 Temmuz 2025 16:06
Bize bir kağıt vermediler biz yenidoğan yoğun bakımda yattıktan sonra yapmamız gerekenleri hastanede yazdırdılar işte altıncı ayda tekrar işitme testine götüreceğim şehir hastanesinde olarak ama herhangi bir kağıdımız vsmiz yok sadece bizim çıkarken epikrizimiz var başka hiçbir Evrağımız yok onda da herhangi bir şey zaten yazmıyor hani zorunluluk diye de bir şey demediler ama benim de aklıma sizin dediğiniz gibi geliyor yani orada tekrar gidip sormak lazım diye düşünüyorum belki direk odyometri olarak verebilirler ama bu sefer oraya gidince de sıkıntı yaşamak istemediğim için aslında danışmak istedim benimle aynı sıkıntı yaşayan var mı diye
F
Fatma S. ..
21 Temmuz 2025 16:15
Ama sizi sevk etmişlerdir. Orda bebeğin adını soyadını söyleyince evet siz sevklisiniz falan derler. Çünkü çok detaylı bakılıyormuş. Bizi oradaki doktor değil doğum yaptığım hastane sevk etmişti mesela. Sizinde öyledir. O yüzden erkenden gidip sıraya girin ki sıra gelsin. Dediğim gibi belki doktor muayenesi olmadan bile yazarlar adınızı. Randevu bulamıyorum falan diye anlatınca
H
Hilal K.
21 Temmuz 2025 16:20
Yok eminim sevkli olmadığımıza. Ama şansımı oraya giderek deneyeceğim.  Sadece görevlinin sözlü olarak yazdırdığı bilgi notu var yani şu zaman gideceksiniz bu kadar herhangi bir sevk kağıdı herhangi bir bilgi verilen bir kağıt yok elimde hastaneden resmi olarak
F
Fatma S. ..
21 Temmuz 2025 16:22
Biz 6. Ayda gidin denildiği için 6. Ayda gittik ve sıra girince 6 7 ay sonra ararlar denildi. Yani 1 yaşında yapılmış olacak o yüzden ne kadar erken giderseniz sırada o şekilde erken gelir yani 1 yaşından önce yaptırmış olursunuz belki siz
H
Hilal K.
21 Temmuz 2025 16:22
İnşallah açıkçası tek temennim o ama zannetmiyorum sizin dediğiniz gibiyse yani 6 -7 ay bekliyorlarsa zaten biz 8 aylık olduk yaklaşık bir yaşını geçmiş olacak
F
Fatma S. ..
21 Temmuz 2025 16:51
Bizde öyle 8 aylık olacak artık. Umarım hemen sıra gelir ikimizede ve bişey çıkmaz inşallah geçmiş olsun
H
Hilal K.
21 Temmuz 2025 17:06
Size de geçmiş olsun. Çok sağolun