Kulak Kıvrılması
225 görüntüleme
E
Eda S.
13 Kasım 2025 11:48
Bebeğim henüz 2 aylık kulak memeleri doğduğunda gayet normaldi ama yatış pozisyonundan kaynaklı iki kulağının da memesi kıvrıldı şapka ve saç bandı denedim ama çıkıyor kafasını oynatınca kepçe kulak bantlarından alıp kulak memesine kullansam düzelir mi sizce
E
Eliff
13 Kasım 2025 12:09
Benımde bebeğim yatış pozisyonu yüzünden bir kulağı açılmış bant aldım ağda gibi kıllara tutunuyor çok ağladı saç bandı çıkıyor şimdi müjde çorap ile bagladm kaymıyor ama çok bi düzelme olmadı en azından daha fazla açılma olmaması için takıyorm
A
Ayşe Ş. ..
13 Kasım 2025 12:29
İlk 3 ay yapılması gereken birşey kepçe kulak bantları. Üç aydan sonra çok işe yaramaz. 1 ayınız var hemen alın kullanın. Kulağının ardındaki temiz yere yapıştırın daha kolay çıkar.
N
Neriman S. ..
13 Kasım 2025 12:57
Bizde işe yaramadı o bantlar bandanalar mecbur gittik kulak şekillendirme aparatı takdırdik doktora çokşükürduzeldi
E
Eliff
13 Kasım 2025 13:50
Nerden temin ettiniz aparatı

Ceren Ç.
13 Kasım 2025 14:31
benimde bebeğim anne karnında hep bir tarafa yatmış o sebeple bir kulağı diğer kulağından farklı şekil bozukluğu var. aparatlar ilk 3 ay kullanılıyor özel doktorlar takıyor kendiniz alıp yapamıyorsunuz yani 7 ay önce fiyat aldığıma 30 bin tlydi. kepçe kulak bandı aldık ilk aylar küçük olduğu için kafasına olmadı. normal kulağının arkasına bant yapıştıırdık minik oldugu için cildi yara oldu o yüzden elimizden bişey gelmedi. 6. ayında kbb ye gittik bu saatten sonra bişey yapılmaz ilk 3 ay yapılması gerekiyordu ama isterseniz bantlayın dedi. 1 aydır her gün flaster bantla bantlamaya çalışıyoruz inşallah düzelir diye bekliyoruz🤷🏻♀️
D
Damla
13 Kasım 2025 19:20
Bizimde bebeğimizin doğduğunda sağ kulağı kıvrıktı. Doktor bırakın kendi düzelir dedi. İnternetten araştırdım. İlk 3 ayda düzelmezse bir daha düzelme ihtimali yok. Anca ameliyatla düzeltiliyor. Bizim bebeğimiz şu an 50 günlük.Yaklaşık 20 gündür falan bantları kullanıyoruz. İlk başta işe yarıyor gibi oluyor. Banyodan sonra çıkartıp biraz kulaklarının arkasını havalandırıyorum. Ama bu seferde tekrardan açılıyor kulaklar. Sürekli takmak lazım galiba. Ama bant takılı olunca kulağın arkası hava almıyor. Bu sefer sarı renkli kremsi bir tabaka oluşuyor. Zaten çıkartması da çok zor. Bebeğim çok ağlıyor. Çıkarttıktan sonra kulaklarının arkası kıpkırmızı oluyor. Tahriş oluyor. 3-4 gündür kullanmıyorum. Nemlendirici sürüyorum. Tahriş ve kuruluk azalsın diye. Bantların işe yaradığını düşünmüyorum. Şapka ve bandana denedik ama onlarıda kafasında tutmuyor. Kıpırdandıkça çıkartıyor. Sanırım çözüm yok. İlerde kendi isterse ameliyat olsun dedik bizde
E
Eda S.
13 Kasım 2025 19:23
Benim ihmalim mi diye düşünüp çok üzülüyorum doktorumuz plastik cerrahiye yönlendirdi çarşamba günü gideceğiz umarım biraz bile olsa düzelir ileride üzülmesini istemiyorum :( keşke ilk fark ettiğimde önlem almaya çalışsaydım düzelir kendi kendine dediler ama daha da kıvrıldı
G
Gamze G. ..
14 Kasım 2025 11:36
Benim de bebeğim anne karnınında üzerine yattığı için iki kulağında da şekil bozukluğu vardı doktorlar çok önemsemedi çevredikler da zamanla düzelir dedi 2 ay geçti bir düzelme olmayınca plastik cerraha gittim yapacak bir şey yok 7 yaşından sonra ameliyat olacak dedi kulaklar için aparat takılıyor ilk 2 ay önemli bu konuda zaman kaybetmeden araştırın isterseniz biz biraz geç kaldık başarı oranı düşük dedikler ama biz yine de taktırdık 15 gündür aparat takılı ve gelişme var çok şükür
E
Eda S.
14 Kasım 2025 11:39
Aparatı nereden aldınız acaba ve sabah akşam hep takılı mı kalıyor
G
Gamze G. ..
14 Kasım 2025 21:46
Aparat sizin takabileceğiniz bir şey değil bunun eğitimini almış doktorlar yapıyorlar Google da ve instagram da araştırın mutlaka görürsünüz. Doktor aparatı takıyor bantlıyor aynı zamanda çıkmasın diye ve tekrar kontrol edene kadar takılı kalıyor biz 2. ayı doldurduğu gün taktırdık 1 hafta sonra kontrol etti sadece ondan sonraki hafta çıkarıp yeni aparat taktı tedavi ne kadar sürecek kulağın durumuna göre değişiyor bizde sürecin içindeyiz bekliyoruz ama yara oluyor kulakları bunu da göz önünde bulundurmalısınız o üzücü bir durum
D
Damla
17 Kasım 2025 18:52
@Gamze Genç hangi ildesiniz acaba? Bir de ücretleri hakkında bilgi verebilir misiniz?
G
Gamze G. ..
17 Kasım 2025 20:04
Bursa da 30 bine yaptırdık biz