Kulak Enfeksiyonu, Diş ve Antibiyotik
40 görüntüleme
S
Selin
4 Nisan 2026 16:00
9,5 aylık bebeğim dün öğlen saatinden bu yan ateşli. Ateşi hep 38 ve 38,5 arasında gidip geliyor. Ilık banyo yaptırdım, vücudunu sildim, odayı havalandırdım ısısını düşürdüm, bebeğini zıbınla yatırdım ve 4 saatte bir ateş düşürücü verdim ancak bunlara rağmen ateşi hiç düşmedi hep aynı kaldı. Gece emzirirken de ağzının içinin de çok sıcak olduğunu fark ettim ve acile gittik. Boğazında ve kulağında kızarıklık var kulak enfeksiyonu gibi duruyor dediler ve antibiyotik ile ateş düşürücü yazdılar. Pazartesi günü kbb’ye götüreceğim ancak bu süreçte yani haftasonu antibiyotiği vermeli miyim?
Bir de diş çıkarıyor sanırım o da buna sebep olmuş olabilir mi?
Not: 4 gün önce 9 ay kontrolünde tüm kan değerlerine bakılmıştı ve hepsi güzel çıkmıştı çok şükür o yüzden yeni bir kan vermedik.
Bir de diş çıkarıyor sanırım o da buna sebep olmuş olabilir mi?
Not: 4 gün önce 9 ay kontrolünde tüm kan değerlerine bakılmıştı ve hepsi güzel çıkmıştı çok şükür o yüzden yeni bir kan vermedik.

Afranur K.
4 Nisan 2026 17:27
Dişten kaynaklı ateşler 37-37.5 in üstünde seyretmez, aynı zamanda dirençli de olmazlar. Diş sürecinde ağrı kesici ve ateş düşürücüler etki sürelerinde sıklıkla işe yarar, etki zamanı geçtikten sonra yeniden ağrı ya da ateş olur.
Enfeksiyon durumunu teyit ettikten sonra ilaçları kullanmanız doğru olan hamle olur, bir de hastalık, enfektif durumlar viral durumlar maalesef 3 gün önce muayene ılduk, 5 gün önce kan verdik gibi durumlara bakmıyor maalesef. O süreçten sonra hastalık geçiriyor olursunuz ve o değerlere ve kliniğe yansımaz bu durum.
Enfeksiyon durumunu teyit ettikten sonra ilaçları kullanmanız doğru olan hamle olur, bir de hastalık, enfektif durumlar viral durumlar maalesef 3 gün önce muayene ılduk, 5 gün önce kan verdik gibi durumlara bakmıyor maalesef. O süreçten sonra hastalık geçiriyor olursunuz ve o değerlere ve kliniğe yansımaz bu durum.
Yükleniyor...