Kulak Enfeksiyonu Acil‼️

430 görüntüleme
G

Gökçe T. ..

12 Haziran 2026 23:15
Oğlum 14 aylık, 38,5 inmeyen ateş ile doktora gittik kan testi ve muayene yapıldı. Kanında enfeksiyon olduğunu ve Kulak enfeksiyonu olduğu söylendi. Serum verildi. Sonrasında ateş düşürücü ve antibiyotik yazıp taburcu olduk. Serım sonrası ateşi düzeldi fakat Eve döndüğümüzde ateş yine 38den aşağı düşmemeye başladı tüm gece boyu. Ertesi sabah sadece bir kere 36.5 gördük. Öğlen yine huysuzlandı ve çok ateşlendi. Yine duramayıp hastaneye gittik. Durumu anlattık tekrardan kan testi yapıldı, serum yapıldı. Serum sonrası her şey mükemmel ama çok sürmeden ateşimiz şuan yine 38 civarı seyrediyor. (Kan sonucumuzda CRP 14 çıktı)

Doktor bize Kulak Enfeksiyonun çok ağır ateşle geçtiğini, en az 4 doz antibiyotik verildikten sonra etki edeceğini, ateşini sadece takip edeceğimizi, ilaçlarını tam saatinde verip sakin kalmamızı ve kan değerlerinin normal olduğunu CRP 14 değerinin bu enfeksiyonda beklenir yükseliş olduğunu söyledi.

Ama ben sakin kalamıyorum çok korkuyorum çocuğuma bişe olcak diye ilk defa bu kadar şiddetli ateş yaşıyoruz.

Lütfen başından böyle bi vaka geçmiş olan varsa tecrübelerini aktarabilir mi.. gurbette yalnız olmanın çaresizliği ile yazıyorum..
M

Melike ..

13 Haziran 2026 00:27
Başımızdan geçmedi çok şükür, sık sık duş aldırarak sıvı desteği vererek sakin kalmaya çalışın paniğinizin farkında olacaktır bebeğiniz 🙏🏻 çok çabuk kolaylıkla geçsin inşallah 🤲🏻🙏🏻
G

Gülizar Ü.

13 Haziran 2026 00:34
Resmen şu an aynı şeyleri yaşıyoruz, 2 gündür bizde aynı şekilde geçmeyen ateşliyiz ve doktor bize aynı şeyleri söyledi ve yaptı, serum başarısız oldu, bende sizin gibiyim çok üzülüyorum korkuyorum, ama alışmaya çalışın çocuğa odaklanın. Sürekli bende ateş kontrolü yapıyorum, sürekli suya sokuyorum ve 2-3 saatte bir şurup veriyorum. Daha 2 doz aldık antibiyotik, sabırla antibiyotiğin işe yaramasını beklemeliyiz :(
G

Gülizar Ü.

13 Haziran 2026 00:35
Allah yardımcımız olsun 🙏🏻🌸 sarıldım size
G

Gülizar Ü.

13 Haziran 2026 00:37
Sıvı almasına bir şeyler yedirmeye çalışır, su, mor meyve özlü su, meyveli süt vb
E

Ece ..

13 Haziran 2026 03:24
Merhaba, endişenizi çok iyi anlıyorum bir anne olarak ancak bebekler ateşe biz yetişkinlere oranla çok daha dayanıklıdır içiniz rahat olsun 4.antibiyotiği kullandıktan sonra inşallah iyileştiğini görüceksiniz.
Göktenur B.

Göktenur B.

13 Haziran 2026 08:59
Çok geçmiş olsun büyük oğlumda geçen yazın çok hastalandı ateş asla düşmüyordu banyo yaptırsam da anlık düşüyor sonra devam ediyordu antibiyotikle birlikte düzeldi birde dönüşmüşlu calpol ve dolven verdim sizde öyle yapabilirsiniz ateş için genelde iyi oluyor
G

Gökçe T. ..

29 Haziran 2026 22:09
Çok teşekkür ederim yanıtlarınız için. gerçekten [4.doz](4.doz) antibotikten sonra gerçekten kendine geldi. Rabbim çocuklarımıza şifa verdin hasta etmesin 🤲🏻
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir