Kucakta Uyuma

303 görüntüleme
E

Elif K.

Premium Üye
19 Temmuz 2026 09:20
Merhaba arkadaşlar, bebeğim tüm gündüz uykularını kucakta yapıyor ve artık çok yoruldum , naptıysam olmuyor hep uyanıyor nasıl yatağa yatıracağım acil destek olur musunuz 6 Aylık
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
19 Temmuz 2026 09:21
Merhaba! Bebeğinin kucakta uyuması çok yaygın bir durum. 6 aylık bebekler için uyku düzenini oturtmak oldukça önemlidir.

Bebeğini yatağa yatırması için şu adımları deneyebilirsin:
1. Rutin Oluştur: Bebeğin için her gün aynı saatlerde uyku rutini oluştur. Örneğin, her gün 10:00 ve 14:00'te uyku zamanı.
2. Uykudan Önce Aktiviteler: Bebeğinle uykudan önce sakinleştirici aktiviteler yap. Kitap okumak, şarkı söylemek veya sakin bir müzik dinlemek gibi.
3. Yatağa Hazırlık: Bebeğini yatağa yatırırken, odanın karanlık ve sessiz olduğundan emin ol.
4. Geçiş Dönemi: Bebeğini kucaktan yatağa geçiş döneminde, yanında olmak ve dokunmak gibi yöntemlerle bebeğini rahatlatabilirsin.
5. Sabır ve Süreç: Uyku düzenini oturtmak zaman alabilir. Sabırlı ol ve her bebeğin farklı olduğunu unutma.

Umarım bu öneriler yardımcı olur. Başka soruların varsa sormaktan çekinme!
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Ş

Şeyma O.

19 Temmuz 2026 09:29
bebeğim 3 aya kadar kucakta uyudu ve ben sonunda dayanamadım yatağa alışması için elimden geleni yaptım. önce kucağımda uyutup kendi yatağıma yatırdım yanına da kendim yattım kokum hemen uzaklaşmasın güvenli olduğunu anlasın diye yavaş yavaş alıştı sonrasında kendi yatağına yatırmaya başladım bazen ağlıyordu kucağıma alıp sakinleştirip tekrar yatırıyordum ilk zamanlar sadece yarım saat uyuyordu geri dönemiyordu uykuya devam edemiyordu sonra yavaş yavaş alıştı. sabırlı olmak ve kararlılık gerekiyor. belki 1 ay uğraşacaksınız ama sonunda kendini vakit ayırabilmiş bir anne olacak. ilk zamanlar o yarım saat bana hem çok iyi geliyordu hem de pek çok işimi halledebiliyordum
E

Elif K.

Premium Üye
19 Temmuz 2026 09:40
teşekkür ederim şeyma hanım peki kucakta uyuttuktan hemen sonra mı yatırıyorsunuz yoksa biraz bekleyeyim mi
Ş

Şeyma O.

19 Temmuz 2026 10:20
Elif Katırcıoğlu
teşekkür ederim şeyma hanım peki kucakta uyuttuktan hemen sonra mı yatırıyorsunuz yoksa biraz bekleyeyim mi
başlarda biraz bekletiyordum sonra bekletmeden koymaya başladım hatta hafif gözleri aralıklı olarak koyuyordum uyuduğu alanı bilsin diye bazen uykusu açılıyordu tekrar tekrar deniyordum, ne demek Elif hanım umarım bebişinizde işe yarar
M

Melda E.

19 Temmuz 2026 10:27
Ben de ilk 3 ayda kucakta uyuttum, saatlerce kucakta uyurdu yatağa koyduğum an uyanırdı. 3 ay olduktan sonra kucakta uyutup yatağa koymaya başladım hemen uyandı aldım uyuttum geri koydum bi kaç dakika üzerine eğilerek kucakta hissi verdim sonra yanına yattım sarıldım. 1-2 hafta sürdü alışması sonrasında 30-40 dakikada uyandı tekrar kucağıma aldım uyuttum derken 9,5 aylık oldu hala kucakta uyutup yatağına koyuyorum. Bebişinizi deneyin kucakta mayıştıktan sonra yatağa koyup pış pışlayın belki o şekilde uykuya geçebilir bi süre gözlemleyin öyle olursa daha kolay olur sizin için yoksa tamamen uyutup koyun yatağına muhtemelen ilk döngüden sonra kucakta olmadığını anlayınca uyanıp ağlar yanında yatın hemen müdahale edersiniz.
E

Elif K.

Premium Üye
19 Temmuz 2026 11:01
Çok teşekkür ederim inşallah alıştırabilirim 🙏🏻
T

Tuğçe ..

19 Temmuz 2026 11:19
Canım kucakta uyutmak müthiş zor bir de ilk birkaç ay ağırlıklarını tolere edebiliyoruz. 6 çokmuş Allah kolaylık versin. Ben gündüz uykularında kendi yatağımda yanına yatıp emzirerek uyuttum o şekilde kucaktan yatağa geçirdim.
İ

İnanç B.

19 Temmuz 2026 12:36
Ben 2.5 aylıkken hamak aldık 5.5 aylığa kadar hamakta yattı sonra da ayağımda sallayarak uyutmaya başladım böyle böyle yatakta uyumaya başladı ondan önce hep kucağımda uyudu çok zor durum gerçekten
Hatice C. .

Hatice C. ..

19 Temmuz 2026 12:59
Uygularmısınız bilmem ama ben bebeklikten beri hep ayakta salladım 11 ayligiz halada oyle uyur hamaktada uyutuyorum cogu vakit
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir