Kucakta Uyuma

294 görüntüleme
S

Seda K. ..

21 Mayıs 2026 06:47
Bebeğim altı aylık oldu. Ve asla yatarak uyumuyor genelde kucağımda uyutuyorum ayakta yürüyerek asla diğertürlü uyumuyor. Uyku eğitimi de kısa süreli aldık fakat çok direniyor. Gündüz dört uyku yapıyor bunların ucu genelde 10-30 dakika arası bir uykusu ise 1-2 saat.

Akşam 19 gibi uykuya geçiş yapıyoruz. Uyuduktan 20-40 dakika sonra ilk uyanıyor meme veriyorum beş altı dakika sonra uyumaya devam ediyor. Ve genelde ondan sonra her saat uyanıyor meme ile uykuya devam ediyor.

uykusuzum doğru dürüst uyumadığım için gergin oluyorum. Bi çocuğum daha var 4 yaşında oğlum oda sabah beş te uyanıyor akşam sekizde uyuyor.
S

SelinLcn

Premium Üye
21 Mayıs 2026 07:21
Aynı durumdayım 8 aylık saat başı uyanıyor kucağa gelir gelmez uyuyor
M

Mine Ş.

Premium Üye
21 Mayıs 2026 09:04
6 aylık bir bebek için gündüz 4 uyku fazla efendim 3 uyku şeklinde yaparsanız öğlen 3 ten sonra 2. Uykudan uyanırsa uzun bir uyku yerine kısa bir şekerleme deneyin. Gece uykusunu uzatacaktır. Tabi burda bir de bebek desteğe alışmış mümkünse memede mayışsın ama tam uyur halde yatağına koymayın uyanık olarak koyun. Hafif popoya piş piş destek verin. Her Ağladığında meme vermesin çünkü 6 aylık bir bebek 30-40 dk da bir acıkmaz sadece sizden aynı desteği bekler, bekler ve bekler çünkü sizden geleceğini biliyor ve sizi yönetiyor bıdık 😊
G

Gülşah S.

Premium Üye
21 Mayıs 2026 09:08
Merhaba benimde oğlum 6 aylık bende kucağımda uyutuyorum. Gündüz 30dk şeklinde uyuyor. 4 uykudan fazla uyuyor çünkü dayanamıyor akşam 7 den sonra uykuya geçiyoruz.
S

Seda K. ..

21 Mayıs 2026 09:15
Mine Şahin
6 aylık bir bebek için gündüz 4 uyku fazla efendim 3 uyku şeklinde yaparsanız öğlen 3 ten sonra 2. Uykudan uyanırsa uzun bir uyku yerine kısa bir şekerleme deneyin. Gece uykusunu uzatacaktır. Tabi burda bir de bebek desteğe alışmış mümkünse memede mayışsın ama tam uyur halde yatağına koymayın uyanık olarak koyun. Hafif popoya piş piş destek verin. Her Ağladığında meme vermesin çünkü 6 aylık bir bebek 30-40 dk da bir acıkmaz sadece sizden aynı desteği bekler, bekler ve bekler çünkü sizden geleceğini biliyor ve sizi yönetiyor bıdık 😊
Sabah 6 - 6:30 gibi uyanıyor doğal olarak 8 e doğru uykusu geliyor çok huysuzlaniyor. Sürekli kucak istiyor. 8de de 10-15 dakika uyuyor kucakta uyanıyor yerine koyamiyorum. Koydugumda ise beş dakika kucagimda ise koyar koymaz uyanıyor. Sonra ikinci uykuyu 10-11 gibi yapıyor oda 1-2 saat sonra uyaniyor 13-14 gibi üçüncü uyku dördüncü uykuda 15-16 gibi akşam 19 da da gece uykusuna geçiyoruz gece uykusuna geçince 20-40 dakika sonra uyanıyor meme ile hemen geri dalmasını sağlıyorum. Sonra yukarda dediğim gibi. Gündüz uykusu 45 dakika sürse en azından üç uykuya indirebilirim ama bir tane uykuyu sırf 1 saat yapıyor diğer uykular hep 10-30 dakika.

Kucağımda olmayıp yatırarak denesem krize giriyor ağlayarak
Sabah altıda uyanan çocuk için nasıl üç uyku yapayım? Ya da uyuturken nasıl yatarak deneyeyim? Pis pis yaparken durmuyor.
M

Mine Ş.

Premium Üye
21 Mayıs 2026 09:19
Siz biraz uyanıklık sürelerini açın 6 aylık bebek 3 saate kadar uyanık kalabiliyor sabah çok yorulmadığı için şekerleme yapıyo 2,5-3-3,5 saat gibi uyku aralıklarını deneyin kademeli olarak uyanıklık süresini uzatın her göz ovuşturmak beni hemen uyut anne demek değil tempoyu düşürün sakin oyunlar oynayın. Ben de sizin gibi yataktan çıkamıyor meme free yatıyorduk eğitimden sonra fark ettim uyanıklık süresini çok kısa tutup bebeğin uyku penceresini kaçırıyormuşum
M

Mine Ş.

Premium Üye
21 Mayıs 2026 09:20
Bebekler çok hızlı adapte oluyor hele ki ne kadar erken o kadar kolay. 6:30 da uyanan bir bebek ilk sabah uykusuna 9 gibi uyursa uyku süreleri de yavaş yavaş uzayacak
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir