Kucakta Uyuma
204 görüntüleme

Ceyda A. Ö.
20 Mart 2026 02:30
Bebeğim 3 ay 15 günlük desteksiz büyütüyorum. Yaklaşık 1 aydır sadece kucağımda uyuyor ve kucağımda hem sallanmak hem pış pışlanmak hemde yüzünü elimle örtmemi istiyor başka türlü dalamıyor onu bazen saatlerce kucağımda sallıyorum tam dalıyor yatağa koyuyorum sadece 15 dk sürüyor daha sonra tekrar başlıyor artık tahammülüm kalmadı bitik durumdayım birkaç kez yatırıp pış pışlamayı uyutmayı denedim uyumuyor anneme geldim belki yardımcı olur diye onda da uyumuyor ağlama krizi geçiriyor başkasının kucağında hiç bir yöntemle uyumuyor başka bebeklere bakıyorum yatağa bırakınca kendi kendine uykuya geçiyor benimki asla artık mental ve fiziksel bitmiş durumdayım

Elif T.
20 Mart 2026 02:47
3 ay 12 günlük benim bebeğim de bir haftadır eline uyku arkadaşı tutuşturuyorum öyle uyuyor uyuyunca alıyorum

Ceyda A. Ö.
20 Mart 2026 02:51
Uyku arkadaşı denedim asla tutmuyor şuan deli gib ağlıyor kucağımdan bıraktığım için şimdide sakinleştiremiyorum stresli bir hamilelik geçirdim erken doğdu 8 gün küvözde kaldı acaba bu yüzden mi bu kadar sorun yaşıyorum

Elif T.
20 Mart 2026 02:53
Uyku arkadaşı denedim asla tutmuyor şuan deli gib ağlıyor kucağımdan bıraktığım için şimdide sakinleştiremiyorum stresli bir hamilelik geçirdim erken doğdu 8 gün küvözde kaldı acaba bu yüzden mi bu kadar sorun yaşıyorum

Elif T.
20 Mart 2026 02:53
Benim de gebeliğim çok stresliydi o yüzden olduğunu sanmıyorum
A
Aslınur H.
20 Mart 2026 04:53
3,5 aylığız saat 04.00 ve ben kucak dışında uyumayan bebeğimi saatlerdir pilates topunda sallıyorum uyusun diye sizi çok iyi anlıyorum ben de bunaldım kendimi unuttum günlerdir yüzümü yıkamayı bırak duş bile almadım.
S
Sinem Y.
20 Mart 2026 07:08
MERHABA UYKU DÜZENİ OTURTMAK İÇİN ERKEN DÖNEM BEYAZ GÜRÜLTÜ AÇMAYI DENEDİN Mİ YADA ASPİRATÖR SESİ BİZ O AYLARI ÖYLE GEÇİRDİK..
G
Gül Ş.
Premium Üye
20 Mart 2026 08:04
Her bebek gibi uyumaması normal kendinizi suçlamayın. biz 5 aylık olduk şimdilerde düzenliyorlar o zamanlar bizde kucakta uyuyorduk indiremiyordum çok yorucu ama bu bir süreç geçecek emin olun sabretmeniz lazım

Afranur K.
20 Mart 2026 09:35
Uyku arkadaşı, uyku düzeni için çok erken. Bebeği değiştiremezsiniz şu an sizin desteğe ihtiyacınız var. Yemeğiniz temizliğiniz kendi öz bakımınız için. Ortalama 4. Aydaki uyku regresyonundan sonra değişiklikler oluyor şu dönemde sadece sizinle olması hepimizin yaşadığı bir süreç. Örnek bebek ve profiller göze batırıldığı için size tüm bebekler öyle geliyor ama aslında bebeklerin çoğunluğu sizin bebeğiniz gibi 🙏🏻
M
Muazzez K. D.
21 Mart 2026 03:15
Benim bebeğimde 10 haftalık yaklaşık 4 gündür aynı problem bende de var çok kötüyüm bende
B
Bilge
29 Mart 2026 23:55
Merhabalar, biraz uzun olacak ama biliyorum ve anlıyorum çok zor bir süreç. Ama kendinizi suçlamak ilk hatanız. Bebeğiniz sizin stresinizi alır ve uykuya daha çok direnir. Siz ne kadar gergin ve uyutmaya inat ederseniz o bir o kadar fazla kalkar fazla ağlar. İlk olarak kendinizi sakinleştirin. Onu uyutmaya çalışmayın onunla konuşmaya çalışın. Kendimden küçük bir örnek vereceğim umarım annelerin işine yarar. Normalde sizler gibi zorlanarak uyutuyordum. ve inanın ne ı ağlamadan ne ben ağlamadan bitmiyordu. Gece uykusu için uyutmaya geçtiğim bir gün Yorgun değildim ve kendimi iyi hissediyordum. Gece uyku rutinimiz bittikten sonra ışığı kapatıp Kırmızı gece lambasını açtım ve kucağıma alarak oturdum ve o ağlıyordu. Ve ben konuşmaya başladım ama şarkı söyler gibi bir ninni söyler gibi günümün nasıl geçtiğini neleri gördüğümü ne yemek yaptığımı her şeyi anlattım ona ne kadar sürdü bilmiyorum. O gece ne o ne ben ağladım. Mızmızlandı mı evet ama stresimi bir kenarda olduğu için daha sakindim ve yeniden konuştum öptüm sarıldım sevdim. Bir süre sonra uykuya daldı. Bir süre bu şekilde uyuttum değiştiği günler oldu tabiki.
onun size eziyet etmeye geldiğini hiç sanmıyorum sadece size ihtiyacı var sadece sütünüze değil sesinize kokunuza teninize.
onun size eziyet etmeye geldiğini hiç sanmıyorum sadece size ihtiyacı var sadece sütünüze değil sesinize kokunuza teninize.
A
Ayşenur A.
30 Mart 2026 09:23
Benimde bebeğim hem gece hem gündüz sadece kucakta uyuyordu reflü kaynaklı hep dik pozisyonda olmak istiyordu:( 5 aylıkken uyku eğitimi aldım ama olmadı artık tükenme seviyesine geldim bebeğime dedim yatakta uyuyacaksın bende biraz dinleneceğim ki sana daha iyi bakabiliyim o gün karar aldım ve istikrarlı durdum uykuya geçişte hala kucağımda sallanarak uyuyor son 2 aydır çok direniyor uykuya geçerken bende onunla birlikte ağlıyorum ama bu zamana kadar hiç yatakta uyuyacağına dair umudum yoktu ama en azından bir adım atıp onu başardık :) bebeğinizin kesinlikle hazır olması gerekiyor ve o zaman geldiğinde size bunu çok belli ediyor bende kendimi çok suçladım ve benim eşimden başka bana yardım edecek kimse yok E eşimde çalışıyor 13 saat bebeğime ben bakıyorum bedenen ve ruhen çok kötü ve çok zor ama dayanın ve bu sürecin bir gün geçeceğini kabul edin şuan bebeğiniz 3,5 aylık maalesef kabul etmekten başka şansınız yok 😕

Ceyda A. Ö.
30 Mart 2026 10:04
Benimde bebeğim hem gece hem gündüz sadece kucakta uyuyordu reflü kaynaklı hep dik pozisyonda olmak istiyordu:( 5 aylıkken uyku eğitimi aldım ama olmadı artık tükenme seviyesine geldim bebeğime dedim yatakta uyuyacaksın bende biraz dinleneceğim ki sana daha iyi bakabiliyim o gün karar aldım ve istikrarlı durdum uykuya geçişte hala kucağımda sallanarak uyuyor son 2 aydır çok direniyor uykuya geçerken bende onunla birlikte ağlıyorum ama bu zamana kadar hiç yatakta uyuyacağına dair umudum yoktu ama en azından bir adım atıp onu başardık :) bebeğinizin kesinlikle hazır olması gerekiyor ve o zaman geldiğinde size bunu çok belli ediyor bende kendimi çok suçladım ve benim eşimden başka bana yardım edecek kimse yok E eşimde çalışıyor 13 saat bebeğime ben bakıyorum bedenen ve ruhen çok kötü ve çok zor ama dayanın ve bu sürecin bir gün geçeceğini kabul edin şuan bebeğiniz 3,5 aylık maalesef kabul etmekten başka şansınız yok 😕

Ceyda A. Ö.
30 Mart 2026 10:14
Kesinlikle rutin oluşturun her gün uyumadan önce hep aynı şeyleri yapın uyutmayı deneyin baktınız direniyor ortam değiştirin 10 dk sonra tekrar deneyin ve bu süreçte uykusunu asla geçirmeyin uykusunun geldiğini görünce hemen uyutmaya götürün ve bu arada 4 ay atağına da başlamış olabilirsiniz bu ayda uykuya direnme uyumama huzursuzlanma çok sık oluyor benim bebeğim 3,5 aylıkken atak dönemine girmişti birde stres yapmayın eğer eşiniz evde olursa bırakın o uyutsun çünkü bebeklerde babalarda daha kolay ve uzun uyuyor
A
Ayşenur A.
30 Mart 2026 10:17
Bazen çok uykuluysa yatağında sadece besleyip daha sonra uykuya geçirebiliyorum ama bu iki uyku arası oluyor eğer uyanıksa kesinlikle yatarak uyumuyor mesela dün gece saat 4 de uyudu yaklaşık 6 saat uyanık kaldı uyumamak için direndi kucakta dahi nasıl bir düzen oturtacağım hiç bilmiyorum bende son zamanlarda uyku eğitimi almayı düşünüyorum
Yükleniyor...