Kucakta Uyuma
153 görüntüleme
E
Esra Ş.
22 Ocak 2026 13:11
Merhaba, bebeğim 10 haftalık. Sadece kucakta uyuyor. Gündüzleri tek uykusu slingte oluyor. Gündüz toplamda yaklaşık 5 saat uyuyor. Gece babası kucağında uyutup yatağına yatırıyor. Ama o gece nöbetçiyken sadece benim kucağımda benimle uyuyor. İlk 3 ayda alışma olmaz deniyor ama böyle alışacak diye korkuyorum. Uzun süreler slingte uyumanın zararı var mıdır. Yardımcı olabilecek var mı
S
Seyma S.
22 Ocak 2026 13:34
Sizin ve babasinin kokusunu sicakligini ariyor o yuzden temas ederek uyumak istiyor cok normal.Alisir diye dusunup kucaginizdan indirimeyin istedigi surece kucaginizda dursun yoksa stres hormonlarinda artis oluyor bebegin.Slingte uzun sure durmanin zararlari ise eger bacaklara dogru pozisyon vermediyseniz kalca cikigi olabilir ya da siz de uyuyakalirsaniz boynu bukulebilir nefes alamaz Allah korusun dikkat edin.Bebek kucaginizda uyurken sizin mutlaka uyanik olmaniz lazim guvenlik acisindan
E
Esra Ş.
22 Ocak 2026 14:03
Sağolun Şeyma hanım yanıtınız için 🙏🏻 bacaklarına M pozisyonu veriyorum mutlaka, hiç uyumuyorum da sürekli gözetim altında tutuyorum. Zaten gece babası uyuttuğu için genelde, gündüz sling kurtarıcı oluyor. Ama çevremdeki herkes alıştırdın slinge, başka türlü uyutamazsın diye beni sıkıştırdığı için stres oldum açıkçası
E
Esma K.
22 Ocak 2026 14:41
Etraf bunu sürekli söyler lütfen hiç kafanıza takmayın. Ben de bebeğimi hep kucağımda uyuttum çünkü ihtiyacı vardı. İhtiyacı azalmaya başladığında yani yaklaşık 5 aylıkken yatağa koymaya başladım ve kabul etti. Çünkü bebekler ihtiyacının karşılanacağını bildiği zaman daha huzurlu oluyor. Şu an hala ihtiyacı oldukça yanında uzanıyorum. Çünkü biliyorum ki o bir bebek ve bana çok ihtiyacı var. Etraf kendi kucaklarında uyutmadığı için ve kendileri sizin bebeğinize bakmadığı için onları kulak arkası edin lütfen. Çünkü bu sizin bebeğinizle kurduğunuz müthiş bir bağ. Zamana bırakın büyüdükçe o da kendi vücudunun farkına varacak ve zamanla bağımsızlaşacaktır.
E
Esra Ş.
22 Ocak 2026 15:02
Esma hanım sağolun yanıtınız için 🙏🏻 evet gerçekten haklısınız, etraf konuşuyor sürekli. Normalde takılmam aslında ama annem de onlar arasında ve bana yardım ediyor. Öyle olunca daha bir kafama takılıyor. Bir de doğum sonrası huy değiştirdim herhalde, normalde kendi bildiğini yapan ben şimdi her söylenene kafa yoruyorum 😢 inşallah dediğiniz gibi benim bebeğim de zamanı gelince bağımsız uyur
N
Nisa B. ..
22 Ocak 2026 17:18
Kimsenin dediğini dinlemeyin doktorunuz hariç benim kızım da hep kucakta uyudu doğduğundan beri şimdi 50 günlük oldu ve bi anda alıştı yatağına sizinki de bir gün alışır zorlamayın şuanda bize ihtiyaçları var
E
Esra Ş.
22 Ocak 2026 20:57
Nisa hanım yanıtınız için teşekkür ederim, benimki de 40 ı çıktıktan sonra kısa bir süre uyudu yatağında aslında, alıştı diye rahatlamıştım. Sonra 2. ay atağı geldi ve başa döndük. Ondan sonra da toparlanamadık daha. Umuyorum sizde bizimki gibi olmaz. İnşallah bebeklerimiz en güzel şekilde en kısa zamanda alışır yataklarına ve sağlıkla büyürler 🙏🏻
A
Aslı
22 Ocak 2026 21:08
bizimki de 5 aylık olacak gündüzleri hala kucağımda uyuyor, artık yatırınca da eskisi gibi uyanmıyor uyuyor arada ama ben kucağımda uyutmayı çok seviyorum kimseyi dinlemeyin ben cok huzur buluyorum o uyurken bir daha gelemeyecek bu günler
N
Nisa B. ..
22 Ocak 2026 21:16
Nisa hanım yanıtınız için teşekkür ederim, benimki de 40 ı çıktıktan sonra kısa bir süre uyudu yatağında aslında, alıştı diye rahatlamıştım. Sonra 2. ay atağı geldi ve başa döndük. Ondan sonra da toparlanamadık daha. Umuyorum sizde bizimki gibi olmaz. İnşallah bebeklerimiz en güzel şekilde en kısa zamanda alışır yataklarına ve sağlıkla büyürler 🙏🏻
E
Esra Ş.
23 Ocak 2026 11:09
bizimki de 5 aylık olacak gündüzleri hala kucağımda uyuyor, artık yatırınca da eskisi gibi uyanmıyor uyuyor arada ama ben kucağımda uyutmayı çok seviyorum kimseyi dinlemeyin ben cok huzur buluyorum o uyurken bir daha gelemeyecek bu günler
E
Esra Ş.
23 Ocak 2026 11:11
Benim bebeğim de alışacak gibi değildi aslında ama tam 40 günlükken domuz gribi tanısıyla hastanede yatmak zorunda kaldık 5 gün orda mecburen ayrı kaldık ve alışmış oldu keşke hasta olmasaydı da o eziyeti yaşamak yerine kucağımda uyusaydi diyorum bazen bu yüzden her anlarının kıymetini bilmek gerekiyor gerçekten