Kucakta Uyuma
100 görüntüleme

Betus
11 Aralık 2025 09:59
Merhaba, bebeğim 6 aylık. Gündüz uykularını kucakta yapıyor, yatağa bırakınca uyanıyor sonra tekrar uyumuyor. Çok nadir yatağa koyunca uyanmıyor ama onda da en fazla yarım saat uyuyor, kucakta 1-1.30 saat uyuyor. Uyku eğitimi vermek istiyorum ama aşırı ağlıyor yani eğitimi veremem gibi hissediyorum. Benim gibi olan var mı?
E
Esma K.
16 Aralık 2025 15:38
Benim bebeğimde böyleydi ben artık kucakta uykuya geçirmiyorum direk yatakta poposuna pış pış yaparak uyutuyorum

Betus
16 Aralık 2025 15:50
Bebeğiniz kal aylıkken başladınız öyle yapmaya? Benimkinin sırtı yere değince kıyameti koparıyor nasıl alıştıracağım öyle
E
Esma K.
16 Aralık 2025 21:23
Bebeğim 4 buçuk aylıkken başladım. Hep kucağımda uyuyordu. Birgün kucağımdan yatağa yan koyup pışpış yaptım bir 15 dakika kadar uyudu. Ondan sonra hiç kucağımda uyutmamaya başladım. Emzirdikten sonra yatağa koyup pışpış yapıyorum. Eğer ağlarsa yatakta konumunu değiştiriyorum yine pışpışa devam ediyorum. Öyle öyle uyumaya başladı. Uyku aralığına dikkat etmeye çalışıyorum huzursuzlanınca yatağa götürüyorum. Bir de çoğu zaman yüzüstü yatmak istiyor ona da karışmıyorum. Kendisine bırakıyorum. Bazen uyutmam 15 dakika oluyor bazen de hemen uykuya dalıyor. Ben hep sabırla pış pış yapıyorum. Umarım işinize yarar çünkü bebekler sürekli değişiyor aslında.