Kucakta Göz Teması Olmaması
256 görüntüleme
B
Büşra ..
19 Mayıs 2026 00:12
Merhaba. Bebeğim 4,5 aylık. Yatarken göz temasında hiçbir problem yok ancak yüz yüze kucak pozisyonunda asla yüzümüze bakmıyor. Sürekli kafasını çeviriyor,göz teması kurmuyor. Cisim takibinde,yatarken ya da ters şekilde kucakta iken insanlarla göz teması çok normal ancak yüz yüze geldiğimizde asla göz teması yok.Neden olabilir,daha önce böyle bir durum yaşayan var mı?

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye19 Mayıs 2026 00:12
ebeğin 4,5 aylıkken kucakta göz temasından kaçınması birkaç farklı nedenden kaynaklanabilir. Bebeğin Gelişimi ve çevresel faktörler göz önünde bulundurulmalıdır.
Bebekler genellikle ilk 2-3 ayda sosyal gülümseme ve göz teması kurmaya başlar. 4,5 ayda ise bu beceriler daha da gelişmiş olmalıdır. Ancak her bebek farklı hızda gelişir.
Kucakta göz temasından kaçınmanın nedenleri:
1. Rahatsızlık veya Aşırı Uyarım: Bebeğiniz kucakta kendisini rahat hissetmeyebilir veya çevresel uyaranlar (yüksek ses, parlak ışık) nedeniyle göz temasından kaçınıyor olabilir.
2. Gelişimsel Geçici Durum: Bebeğinizin bu davranışı geçici olabilir. Bazı bebekler yüz yüze etkileşimde göz temasını kendileri için zor bulabilir.
3. Dikkat Dağınıklığı: Bebeğiniz etrafındaki diğer uyaranlara ilgi duyuyor ve bu nedenle göz temasından kaçınıyor olabilir.
Yapabileceğiniz şeyler:
- Sakin ve Rahat Ortam: Etkileşim sırasında sakin ve rahat bir ortam sağlayın.
- Göz Teması Teşvik: Yavaşça ve sevgiyle konuşarak bebeğinizin dikkatini çekmeye çalışın.
- Pozisyon Değişimi: Bebeğinizle yan yana pozisyonda veya farklı açılarda etkileşim deneyin.
Eğer endişeleriniz devam ediyorsa, bir uzmana danışmanız faydalı
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Göz Teması
2. Otizm Hakkında Merak Ettikleriniz ❓
3. Göz Teması
Bebekler genellikle ilk 2-3 ayda sosyal gülümseme ve göz teması kurmaya başlar. 4,5 ayda ise bu beceriler daha da gelişmiş olmalıdır. Ancak her bebek farklı hızda gelişir.
Kucakta göz temasından kaçınmanın nedenleri:
1. Rahatsızlık veya Aşırı Uyarım: Bebeğiniz kucakta kendisini rahat hissetmeyebilir veya çevresel uyaranlar (yüksek ses, parlak ışık) nedeniyle göz temasından kaçınıyor olabilir.
2. Gelişimsel Geçici Durum: Bebeğinizin bu davranışı geçici olabilir. Bazı bebekler yüz yüze etkileşimde göz temasını kendileri için zor bulabilir.
3. Dikkat Dağınıklığı: Bebeğiniz etrafındaki diğer uyaranlara ilgi duyuyor ve bu nedenle göz temasından kaçınıyor olabilir.
Yapabileceğiniz şeyler:
- Sakin ve Rahat Ortam: Etkileşim sırasında sakin ve rahat bir ortam sağlayın.
- Göz Teması Teşvik: Yavaşça ve sevgiyle konuşarak bebeğinizin dikkatini çekmeye çalışın.
- Pozisyon Değişimi: Bebeğinizle yan yana pozisyonda veya farklı açılarda etkileşim deneyin.
Eğer endişeleriniz devam ediyorsa, bir uzmana danışmanız faydalı
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Göz Teması
2. Otizm Hakkında Merak Ettikleriniz ❓
3. Göz Teması
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
E
Ebru ..
19 Mayıs 2026 01:10
Aynı durum bizde de var endişelenmelimiyiz normal mi
B
Büşra ..
19 Mayıs 2026 01:13
Aynı durum bizde de var endişelenmelimiyiz normal mi
E
Ebru ..
19 Mayıs 2026 01:16
Merhaba. Sizinki ne kadarlık? Sizinde mi sadece kucakta yüz yüze olduğunda? Acaba yakinimi göremiyor diyorum ama o zaman yatarken ya da kucakta karşıya dökükken de aynı şeyi yaşanırdı gibi geliyor. Ben de endişeleniyorum bu yüzden
B
Büşra ..
19 Mayıs 2026 01:22
Aynı aydalar bu durum uzun zamandır aklımda sizin yazınızı görünce aynısı dedim normal mi nasıl bilicez bilmiyorum
E
Ebru ..
19 Mayıs 2026 01:26
Bizim de hep bu şekildeydi. Yatarken ya da kucakta dışa dönükken göz teması,nesne takibi vs hiçbir problem yok. Ama yüzü bize dönük kucağımıza aldığımızda asla yüzümüze bakmıyor hemen sağa sola çeviriyor
B
Büşra ..
19 Mayıs 2026 01:28
Bu konuda bir sonuca ulaşırsanız bana da yazar mısınız 🙏
E
Ebru ..
19 Mayıs 2026 01:30
https://www.instagram.com/reel/DSMT9gGjLHW/?igsh=ajU3NmNyOHdpc3dk Osman hocanın söyle bir videosuna denk geldim biraz içimi rahatlattı ☺️ siz de aynı şekilde bir bilgi edinirseniz bana yazabilirseniz çok sevinirim
B
Büşra ..
19 Mayıs 2026 01:40
Büşra hanım siz premium üyesiniz Osman beyi etiketleyince cevap veriyor mu acaba
E
Ebru ..
19 Mayıs 2026 01:41
Teşekkür ederim bir şey daha sorabilir miyim seslendiğiniz de hep bakıyor mu sese yada ismime tepkisi nasıl
B
Büşra ..
19 Mayıs 2026 01:46
Teşekkür ederim bir şey daha sorabilir miyim seslendiğiniz de hep bakıyor mu sese yada ismime tepkisi nasıl
Yükleniyor...