Kucak Alışkanlığı

265 görüntüleme
Ş

Şevval

6 Mayıs 2026 15:16
Kucak alışkanlığını nasıl bıraktırırım. Sürekli kucak istiyo sürekli desteksiz bakıyorum çok zorlanıyorum psikolojim bitik durumda. Hiç bişey yaptırtmıyo bana. Ne yapıcam yardımcı olur musunuz? Bunu yazarken bile kucağımda gerçekten tükendim bi çözümü var mı
Afranur K.

Afranur K.

6 Mayıs 2026 15:56
Kaç aylık, 7-8. Aylar civarında cadı ayı olurmuş. İnanılmaz anne bağımlılığı oluşur daha sonra azalırmış.

Biz 7. Ayımıza girdik, 6. Aydan başladı kucak alışkanlığı kötü tarafı da babasına da gitmek istememesi.

Ben de araştırmıştım, bu süreç ayrılık kaygısı vs. 9. Aya doğru azalıyor yerine etrafı tanıma keşfetme dönemi oluyormuş.

Ben de bu dönemin gelmesini bekliyorum heyecanla, işe başlayacağım hatta kıyamıyorum başkasında ağladığı için bırakmaya 🤦🏻♀️
B

Burcu000

6 Mayıs 2026 16:01
Aynı durumdayız 7,5 aylık hep kucakta olmak istiyor bıraktığım an kıyameti kopartıyor ağırlaştığı için sürekli kucakta durmaktan belim ağrıdan kopuyor desteksiz büyütmek çok zor 😞
H

Hediye Ç.

6 Mayıs 2026 16:07
Biraz önce arkadaşıma gönderdim bir video o da aynı şekilde yanında olduğu sürece duruyor ama surwkli onu gormek istiyor video da da çocuk bı seylerler oynarken kesfederken anne iyi niyetili de olsa çocuğa müdahalede bulunuyor ve bu da anneye olan bağımlılığını arttiriyormus paylaşmak istedim
H

Hediye Ç.

6 Mayıs 2026 16:10
@ebeveyndavranişrehberi diye bir sayfadan gördüm
Afranur K.

Afranur K.

6 Mayıs 2026 16:13
Hediye Çonaş
Biraz önce arkadaşıma gönderdim bir video o da aynı şekilde yanında olduğu sürece duruyor ama surwkli onu gormek istiyor video da da çocuk bı seylerler oynarken kesfederken anne iyi niyetili de olsa çocuğa müdahalede bulunuyor ve bu da anneye olan bağımlılığını arttiriyormus paylaşmak istedim
Bunu görmüştüm aslında bebeğin kendi kendine oynadığı ve odaklandığı ana müdahale etmemek gerektiği üzerine gördüğüm bi videoydu benim ki. Oyun oynarken eğer odaklanırsa xaten dokunmuyorum 😂 hatta en azından bir bardak kahve içebildiğüm için mutlu oluyorum ama resmen ayağımda dolanıyor kızım benim. Oyun halısını açıp, sevdiği oyuncağı koyuyorum oyuna dalınca da sessizce yanından çıkıyorum ama hemen ayaklarımın dibine gelip mızırdanıyır 🤦🏻♀️ koltuk altlarına sürünmeye başladı sırf ayağımda dolandığı için
N

Nurgül B.

6 Mayıs 2026 17:33
Afranur Keskin
Kaç aylık, 7-8. Aylar civarında cadı ayı olurmuş. İnanılmaz anne bağımlılığı oluşur daha sonra azalırmış.

Biz 7. Ayımıza girdik, 6. Aydan başladı kucak alışkanlığı kötü tarafı da babasına da gitmek istememesi.

Ben de araştırmıştım, bu süreç ayrılık kaygısı vs. 9. Aya doğru azalıyor yerine etrafı tanıma keşfetme dönemi oluyormuş.

Ben de bu dönemin gelmesini bekliyorum heyecanla, işe başlayacağım hatta kıyamıyorum başkasında ağladığı için bırakmaya 🤦🏻♀️
Merhaba alakasız olucak ama dusu bıraktınız mı ?
Afranur K.

Afranur K.

6 Mayıs 2026 18:00
Nurgül Büyükhüseyinler
Merhaba alakasız olucak ama dusu bıraktınız mı ?
😂😂😂 şöyle normalde bırakmamıştım ama ekonomik olarak idare etmek zorlaştı aynı zamanda psikolojik olarak lohusalık beni çok zorladı hamileliğimdeki sınava çok iyi çalışmıştım ama yoğunbakım dönemi denk gelince motivasyonum iyice azaldı , pazartesi günü ders çalışmayı bıraktım ben de, eski iş yerim ile yeniden görüştüm işe başlayacağım.
Ş

Şevval

6 Mayıs 2026 19:08
Afranur Keskin

Benimki daha 3 aylık ama sürekli yani oturuyorum kalk diyor resmen ağlıyor uyurkende ayakta uyuyor hep ayaktayız 🥹
Ş

Şevval

6 Mayıs 2026 19:10
Burcu000
Aynı durumdayız 7,5 aylık hep kucakta olmak istiyor bıraktığım an kıyameti kopartıyor ağırlaştığı için sürekli kucakta durmaktan belim ağrıdan kopuyor desteksiz büyütmek çok zor 😞
en azından yalnız olmadığımı görüyorum teşekkür ederim 🥹 anne olmak çok zor benim bebeğim henüz 3 aylık ama 3. Aya girer girmez dönmelere vs başladık biraz hızlı gelişim gösteren bir bebeğim var şuan hiç bırakamıyorum çünkü direk dönüyor
Ş

Şevval

6 Mayıs 2026 19:11
Afranur Keskin
Bunu görmüştüm aslında bebeğin kendi kendine oynadığı ve odaklandığı ana müdahale etmemek gerektiği üzerine gördüğüm bi videoydu benim ki. Oyun oynarken eğer odaklanırsa xaten dokunmuyorum 😂 hatta en azından bir bardak kahve içebildiğüm için mutlu oluyorum ama resmen ayağımda dolanıyor kızım benim. Oyun halısını açıp, sevdiği oyuncağı koyuyorum oyuna dalınca da sessizce yanından çıkıyorum ama hemen ayaklarımın dibine gelip mızırdanıyır 🤦🏻♀️ koltuk altlarına sürünmeye başladı sırf ayağımda dolandığı için
Bunu ilk kez duyuyorum ama zaten genellikle piyano halısı var ona yatırıyorum yanınada döndolaş ördeğini açıyorum ama artık şak diye dönüyor genelde dönmediğinde en azından ağzıma bişey atmaya vaktim oluyordu öyle diyim🥹
N

Nurgül B.

6 Mayıs 2026 21:27
Afranur Keskin
😂😂😂 şöyle normalde bırakmamıştım ama ekonomik olarak idare etmek zorlaştı, pazartesi günü ders çalışmayı bıraktım ben de, eski iş yerim ile yeniden görüştüm işe başlayacağım.
Ya hakkınızda hayırlısı inşallah ben devam ediyorum daha doğrusu etmeye çalışıyorum bakalım ne olucak dua edin bana :/
Afranur K.

Afranur K.

6 Mayıs 2026 21:40
Nurgül Büyükhüseyinler
Ya hakkınızda hayırlısı inşallah ben devam ediyorum daha doğrusu etmeye çalışıyorum bakalım ne olucak dua edin bana :/
Allah hayırlısını nasip etsin inşallah, zor bir süreç destek almaya çalışın bol bol. Benim maalesef hiç desteğim olmadığı için bırakmak zorunda kaldım ama siz inşallah hayallerinize kavuşursunuz 🙏🏻🙏🏻
H

Hediye Ç.

6 Mayıs 2026 22:00
Afranur Keskin
Bugün benim kızım da diğer odaya gidince ağlamaya başladı ama yanına geldim benim olduğumu anlayınca bı şeyler oynamaya başladı ben de bu gitsem mi yine dedim baktım yine ağlar gibi geldi böyle böyle yaparsam alışır diye biraz yanında oyalandim ama ona hiç karışıp laf atmadım yanında olduğumu anlayınca sanırım bı dahaki gidislerimde aglamadi
Afranur K.

Afranur K.

6 Mayıs 2026 22:13
Hediye Çonaş
Bugün benim kızım da diğer odaya gidince ağlamaya başladı ama yanına geldim benim olduğumu anlayınca bı şeyler oynamaya başladı ben de bu gitsem mi yine dedim baktım yine ağlar gibi geldi böyle böyle yaparsam alışır diye biraz yanında oyalandim ama ona hiç karışıp laf atmadım yanında olduğumu anlayınca sanırım bı dahaki gidislerimde aglamadi
Nesnenin devamlılığı konusunu yeni öğreniyorlar, ce-ee ya da peak-a-boo dedikleri oyunun sebebi de nesne üstü örtülse de odadan çıksa da aslında yok olmadı demek ya.

Ben mesela odadan çıkıp Zehra nerede ya da anne nerede diyip başırıyorum, daha sonra kapıdan ce-ee yapıyorum. Aynu odada olmasak bile benzer alanda olduğumuzu biliyor bundan dolayı.

Bu kucak alışkanlığı yeni başladı bizde, normalde kendi kendine takılan bir bebekti, oyun halısına o dönem sevdiği oyuncağı koysam duruyor, kendi kendine oynuyor, su matı ile vs. Takılırdı. Artık direk bacaklarıma yapışıyor, göğsüme yapışıyor beni al diye. Bu döneme özgü bir durum olarak okudum bunu ben de. Bakım veren kişiye önce bağımlılığı artıyor daha sonra onu kaybetmediğini farkettiğinde etrafı keşfetmek için yanından ayrılıyor ( ama aynı alanda olmak şartı ile) bu süreçten sonra da bakım veren odadan ya da benzer alandan çıksa bile hayatından çıkmadığını farkettiği dönemde de yabancılarla oynamaya başlarmış.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir