🐣 "kucağımdan İnmiyor!" Diyen Annelerin Ortak Sancısı: 8. Ay Sendromu 🍼

262 görüntüleme
🧸Ebru K. �.

Ebru K. ..

19 Şubat 2026 00:07
Selamlar herkese, gerçekten artık dayanma sınırımın sonuna geldiğim bir dönemdeyim ve inanın hiç abartmıyorum... 7 ay 25 günlük kızımla artık hiçbir şey yapamaz hale geldim. ✋

Ne yemek, ne temizlik ne de en temel ihtiyaçlarım... Sürekli ama sürekli kucakta olmak istiyor. Yere koysam, yanında olmasam kıyamet kopuyor. Aynı odada olsak bile yanından ayağa kalktığım an çığlık çığlığa ağlamaya başlıyor. 😫

"Ayrılık kaygısıdır" dedik...

"Diş çıkarıyordur, huzursuzluğu vardır" dedik...

Ama tam 1 aydır bu durumdayız ve bugün artık sabrımın tükendiğini hissediyorum. Aşırı derecede yorucu ve yıpratıcı bir serüvenin içindeyim. 🧗‍♀️ Yemek masasına oturtuyorum, yürütece koyuyorum, önünde oyuncaklar diziyorum ama nafile; illa benimle olacak, illa kucağımda duracak! 🤱

Bu durum ne zaman geçer? Benim gibi bu süreci yaşayanlar var mı? Kendimi ve ev düzenimi nasıl koruyabilirim? Lütfen bir akıl verin, tecrübelerinize çok ihtiyacım var! 🙏✨
C

Cennet ..

19 Şubat 2026 00:14
Benim üç yaşındaki kızımla iki buçuk aylık oğlum hâla ayaktalar bu saatte. Bende akıl sağlığımı koruyamıyorum 🥺
Fatma A. U.

Fatma A. U.

19 Şubat 2026 00:17
Bizde de durum farklı değil ama yönetmeyi ve başetmeyi öğrendik

Bebeklerimiz bizi kullanıyor ben onun farkına vardım

Onun beni yönetmesine izin vermiyorum babasıyla daha çok vakit geçirmesini sağlıyorum

Babası işten gelince ya markete yada belirli bir süre mutfak çamaşır yemek onlarla uğraşıyorum

İlk zamanlar dediğiniz gibi oldu sonra farkedince değişti herşey

Şimdi asla oyuncak falan almıyor evin her yerinde yarım doldurulmuş pet şişer koyuyorum yürüteçle gezerken hepsini buluyor enaz yarım saat sürüyor

Çok zor Allah kolaylık versin sizede
E

Esra Y. ..

19 Şubat 2026 00:33
Ooff beni anlatmışşınız 6 ay 10 günlük hiçbir şey yapamıyorum sürekli kucakta sırtı yere geldimi kıyameti koparıyor üstelik gece gündüz uyumuyor yemek temizlik hak getire
S

Seher T.

19 Şubat 2026 00:37
7ay 15 günlük benimkide hasta olduktan sonra iyice huyu değişti kucakta da durmuyor yerde de oturmakta istemiyor ayakta durmak istiyor genelde bende şaştım valla 9 yasinda oglum var ona bile doğru düzgün zaman ayıramıyorum ne zaman gececek acaba
B

Buket ..

19 Şubat 2026 00:54
10 gün sonra 10 aylık olacağız hala anlattığınız gibiyiz korkutmayayım ama daha beteriz 🥲 son zamanlarda gece uykusundan uyanıp üstüme yatıyor yastığıma çıkıyor yanından kalkarsam bir süre sonra uyanıyor bunu yazarken mesela sırt sırta yatıyoruz temas kesildigi an uyaniyor gündüz uykusu bir süre güzel gitti sonra bozuldu çünkü ödü kopuyor onsuz bir şey yapacağım diye 😂 ev düzenini korumak için hep onu da dahil ediyorum her bebek farklı tabi ama çamaşır asıp katlarken yemek yaparken hep onla konuşuyorum müzik açıyorum , eline daha önce görmediği şeyler veriyorum sağolsun 10-15 dakika duruyor oyalanıyor 🥲
🧸Ebru K. �.

Ebru K. ..

19 Şubat 2026 10:11

Cennet 💐

Benim üç yaşındaki kızımla iki buçuk aylık oğlum hâla ayaktalar bu saatte. Bende akıl sağlığımı koruyamıyorum 🥺

Allah kolaylık versin gerçeten hani baya zor sizi anlıyorum 🥺🫂
🧸Ebru K. �.

Ebru K. ..

19 Şubat 2026 10:11

Fatma Albina U

Bizde de durum farklı değil ama yönetmeyi ve başetmeyi öğrendik

Bebeklerimiz bizi kullanıyor ben onun farkına vardım

Onun beni yönetmesine izin vermiyorum babasıyla daha çok vakit geçirmesini sağlıyorum

Babası işten gelince ya markete yada belirli bir süre mutfak çamaşır yemek onlarla uğraşıyorum

İlk zamanlar dediğiniz gibi oldu sonra farkedince değişti herşey

Şimdi asla oyuncak falan almıyor evin her yerinde yarım doldurulmuş pet şişer koyuyorum yürüteçle gezerken hepsini buluyor enaz yarım saat sürüyor

Çok zor Allah kolaylık versin sizede

Bende yapıyorum hata içine mercimek vs koyorum farklı yerlerde dursun diye ama yürüteçe bile koyamıyorum ki ağlıyor direk
🧸Ebru K. �.

Ebru K. ..

19 Şubat 2026 10:13

Esra Yılmaz

Ooff beni anlatmışşınız 6 ay 10 günlük hiçbir şey yapamıyorum sürekli kucakta sırtı yere geldimi kıyameti koparıyor üstelik gece gündüz uyumuyor yemek temizlik hak getire

Baya zor bir dönem bide ramazan geldi yani baya zorlaştı kolaylık diliyorum en azından tek değilim onu anladım 🥹🌸
🧸Ebru K. �.

Ebru K. ..

19 Şubat 2026 10:14

Seher Tas

7ay 15 günlük benimkide hasta olduktan sonra iyice huyu değişti kucakta da durmuyor yerde de oturmakta istemiyor ayakta durmak istiyor genelde bende şaştım valla 9 yasinda oglum var ona bile doğru düzgün zaman ayıramıyorum ne zaman gececek acaba

2 çocuk yetişmek ev işi evet baya zorluyordur sizi hepimiz aynıyız beli bu durumdan 🥺
🧸Ebru K. �.

Ebru K. ..

19 Şubat 2026 10:15

Buket

10 gün sonra 10 aylık olacağız hala anlattığınız gibiyiz korkutmayayım ama daha beteriz 🥲 son zamanlarda gece uykusundan uyanıp üstüme yatıyor yastığıma çıkıyor yanından kalkarsam bir süre sonra uyanıyor bunu yazarken mesela sırt sırta yatıyoruz temas kesildigi an uyaniyor gündüz uykusu bir süre güzel gitti sonra bozuldu çünkü ödü kopuyor onsuz bir şey yapacağım diye 😂 ev düzenini korumak için hep onu da dahil ediyorum her bebek farklı tabi ama çamaşır asıp katlarken yemek yaparken hep onla konuşuyorum müzik açıyorum , eline daha önce görmediği şeyler veriyorum sağolsun 10-15 dakika duruyor oyalanıyor 🥲

Artık 5 10 dk şükreder olduk 😂zt bizim de uyku düzenimiz yok ilk 3 ay çok iyiydi ama ondan sonra hak getire☹️
M

Merve

20 Şubat 2026 14:39
valla bende aynıydım tezgahta yemek yapmaya çalışıyprum bacağıma yapışıyodu sonra öğrenme kulesi aldım ona koydum ben yemek yaparken baktı eline bişeyler verdim plastik kaba su koydum oynadı vs derken rahat rahat işimi yapabildim ilk başlarda pek sevmedi sonra sonra alıştı ben çözümü bunda buldum
a

aren

22 Şubat 2026 16:41

Buket

sizi anlamak😂 benimki de on gün sonra on aylık uyku eğitimi yarı var gibi akşam saat yedi olduğu gibi gece uykusuna geçmek istiyor nerde olursak olalım ama tek sıkıntı yatağa yapıp üstüme ya da yan yatıp kafasını göğsüme sokması lazım yoksa asla uyumaz gece hadi yine iyi uyandığında bir iki dakika elini tutup poposuna iki vurıyım geri uyanıyor hemen ama gündüz uykularında çıldıracağım uykuya aşırı düşkün olan ben srtık uyumaktan nefret etmeye başladım gündüz iki uyku yapıyor iki iki bucuk saatlik ve istiyor ki yanında uyuyym yatmakta yetmiyo gözüm kapalı olmak zorunda yaşamayı öğrenmeye çalışmaktan önce anne nasıl esir alınır onu öğrendi maalesef

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir