Krup
67 görüntüleme
T
Tugba C.
10 Haziran 2025 10:41
9 aylik kizim 7.3 kg dun aksam krup nedeniyle nefrs almakta zorlandi acille goturduk agizdan ve bacaktan toplam 5mg dekort verildi 0.5 mg adrenalin ve cortair nebul verildi evde de 3 gun sabah aksam 4 keree cortair0.25 mg verildi ve alerji ilaci zaditen verildi bu kadar ilac cok degilmi ??bebegim atopik bu kadar kortizon gerekli mi bu krup hastaligi icin zaten boyu yasitlarina gire kisa 65 cm kortizon zararli degil mi??

Osman G.
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı
10 Haziran 2025 15:34
Eğer şiddetli bir durum varsa hastaneye yatırmanız bile gerekebilir fakat sizin de bahsettiğiniz gibi birazcık fazla olmuş tedavi. Aslında grup tedavisinde özel bir ilaç yok. Soğuk serum suyunu buhar tedavisi olarak vermeniz yeterli oluyor. Yani tedavisi soğuk buhar verilerek ödemin giderilmesi. Acil durumlarda ise doktor uygun şekilde karar verir fakat eğer acil bir durum varsa zaten hastaneden eve göndermek yerine yatırılarak tedavi edilmeniz daha doğru olurdu…
T
Tugba C.
10 Haziran 2025 15:48
Hocam uykudan uyandiginda cok zor nefes aliyordu bizde acile goturduk nefes alamiyor diyinxe bakip krup diyip acilde tedavisine baslandi orda yukarida yazdigim tedaviler cevap vermez ise sehir hastanesine yatis gerekli dediler sonra bu igneleri ve ilaclari verince rahatlajdi bebegim eve gonderdiler ben dekort biraz fazla degilmi dedigimde doktor ben oyle uygun gordum djyince bisey diyemiyoruz uzmanlik alanimiz olmadigi icin simdi bebegim de bi huzursuzluk var hocam krupa neden olan hastaligi tedavisini nasil bulacagiz yoksa sadece krup kendi basina bir hastalik midir?Cevapladiginiz icin ayrica cok tesekkur ederim.