Kronik Kabızlık
133 görüntüleme
Ç
Çeşminaz T. ..
24 Mayıs 2026 22:38
Oğlum şuan 14 aylık ve 6 aydır kabızlık sıkıntısı yaşıyor, önce dulcosoft kullandı onu bulamadığımız için toza geçiş yaptık. Biraz fazla katı yediğinde veya yarım muz yediğinde bile hemen kabız oluyor. Çok sıkıntı yaşıyoruz. Ne yapabilirim. Çocuk doktoruna gidiyordum sadece. Çocuk cerrahına da gitmeli miyim . Ne yapacağımı şaşırdım.
G
Gülşah K.
24 Mayıs 2026 23:26
Bende katı gıdaya geçtiğimizden beri kabızlık sorunu yaşıyoruz 6. Ayından beri, şu an 10 aylık oldu. 2 kez doktora gittik farklı aylarda ikiside kakasını yumuşatacak sizinkiyle aynı ilaçlar verdi. Birinde batın grafiside yapılıp bakıldı. Temiz çıktı. Ama değişen bi şey olmadı. Bebeğim yemek yiyor mutsuz değil. Sadece kaka sorunumuz var. Besleme şeklimde genelde lifli gıdalar sebzeler meyveler. Sadece ilk aylarda zor su içiyordu şimdi biraz daha alışmaya başladı. Acaba bunun psikolojik bir tarafı var mı. İlk zamanlar zorlanıp şimdide korkup mu yapmıyor. Şaşırdım kaldım. Tekrar doktora gideceğim ama nereye gitsem. Ne yapsam çıkmazdayım. Birde kakası bayağı koyu renk.
B
Büşra T.
24 Mayıs 2026 23:32
16 aylığız, 9.ayından itibaren aynı sorunu yaşıyoruz. İlaçları düzenli kullanıp korkusunu atmayı denedik, bırakınca 2-3 güne yine kabız oluyor. Bugün bütün gün kakasını yapmaya çalıştı aralıklarla ağlayarak… üzülüyorum, yoruluyorum, yıldım.
Ç
Çeşminaz T. ..
24 Mayıs 2026 23:49
Bizde aynı durumdayız, öncesinde beslenmesi güzeldi ama son zamanlarda pek herşeyi yemiyor , ama su içmesi çok güzel . Emmeye de devam ediyor. Ama dediğiniz gibi suyu aksatsak , yada muz yese, patates flan biraz fazla yese hemen kabız oluyor. İki defa da acillik oldu , kaka birikmesinden dolayı. Yani doktor düzelir dedi ama kav aydır düzelme olmadı hiç , evet çok zorlanıyor yapamıyor. Bende şaşırdım ne yapacağımı. Çocuk cerrahı bölümüne götüreyim diyorum ama nasıl yol izlesem bilemiyorum gerçekten de. Ne zamana kadar böyle olacak bir çare olması lazım. Çocuk doktorumuz bu ilaçlarla düzene girecek dedi ama yok
Yükleniyor...