Kronik Kabızlık, 10 Aylık :(

108 görüntüleme
S

Sümeyye

30 Kasım 2025 16:30
Bebeğim yaklaşık 2 aydır kabızlık problemi yaşıyor. 8 güne kadar yapmadığı oldu, doktor önisiyle probiyotik verdik etkili olmadı, dulcosoft şurubunun 3.gününde boşaltım yaptı. Şurubu bırakınca yine aynı. Sert ve büyük kaka yapıyor tek parça, ağlayarak yapıyor ve biz destek veriyoruz maalesef. Lifli gıdayla besleniyor, anne sütü alıyor devamlı, zeytinyağını suyunu eksik etmiyorum. Kayısı erik her sabahın vazgeçilmezi…tık yok. Ikınıyor ıkınıyor vazgeçiyor tahminimce korkuyor acı çekmekten. Ne yapmalıyım var mı önerisi olan? Demir ilacından falan da değil, düzenli vermiyorum zaten. Şuruba tekrar mı başlayayım ne zamana kadar devam edecek bu?
Betül .

Betül ..

30 Kasım 2025 17:34
Dulcosoft öyle yapınca hemen bırakılacak bir ilaç değil ama doktor bilgisini vermedi mi? Bizimde kronik kabızlık başladı duplahac kullandık dışkıda kan ve mukus olunca bıraktık.Doktorumuz Dulcosoft’a başlamamız gerektiğini ve bunun uzun bir süreç olacağını.İlaç içip kaka yapınca hemen bırakmayacağımızı söyledi.İlacı 16 ml meyve suyuna karıştırıp yarım çay bardağı veriyorum her gün.Kakası ne zaman artık su gibi ishal olursa 2 ml düşeceğimizi söyledi kademe kademe 1 hafta böyle süreceğinide.İlaç depolarda yok bizde 3. Kutuya geçeceğiz ama bulmak zor bulunca stok yapıyoruz
E

Esra B.

30 Kasım 2025 17:52
13 aylık başladı şuan 24 aylık kızım 1yıldır kaka tutuyor ne meyvesebze kaldı denemediğim ne başka brsey 5gun yapmadıgı oluyordu lavman yapıyorduk ama çözüm degıldı tabiiki. Dulcosof hergünsabah veriyorum. Bırde entrogermina probiyotik şükür şuan ıyı umarımböyle dewam eder
Betül .

Betül ..

30 Kasım 2025 18:07
Bizde ek olarak enterogermina Kids kullanıyoruz bittikçe alıyoruz ara vermeden günlük kaka yapımı var
S

Sümeyye

30 Kasım 2025 19:09
Doktorum net bilgi vermedi, ben de sıvı dışkılama olunca bıraktım açıkçası. Bir yandan da enterogermina kullanıyoruz probiyotik, çok yükleniyormuşum gibi hissettim… doğru mu anladım, kakasını iyice sıvılaşınca 2 ml düşecek şekilde bırakılacak? 8 ml kullandım ben 5-6 gün boyunca. Hep kullanmak sakıncalı olmaz mı 😓
Betül .

Betül ..

30 Kasım 2025 19:17
@Sümeyye Seven Doktorumuz bu sürecin uzun olduğunu söylemişti bize.İlk kaç ml ile başladınız doktorunuz söylemiştir.Cıvık kaka yaptığı an sulu 1 hafta arayla 2 ml düşülecek.Zaten ilaç değil kaka cıvıklaştırıcı.Kabız olup makat çatlağı olmasından iyidir.Sonrasında acıdığı için kaka yapmaktan korkuyorlar.
S

Sümeyye

30 Kasım 2025 19:20
Evet şu an dediğiniz durumu yaşıyoruz, ıkınıyor ağlıyor kendini geri çekiyor yapmaktan vazgeçiyor. Doktorla mesaj üzerinden konuşmuştuk çok ayrıntı vermedi maalesef, teşekkür ederim bilgilendirme için yarın sabah tekrar başlayıp probiyotik desteğiyle 1-2 hafta devam edeceğim. 8 ml ile başladık 9 aylıktı o zaman. Bu sefer de 6-4-2 şeklinde yavaş yavaş bırakırım, diğer sefer iyice ishale dönmesin diye direkt kesmiştim. Siz kaç aylıkken yaşadınız bu problemi?
Betül .

Betül ..

30 Kasım 2025 19:21
6 ay - 1 yaş arası çocuklar 8 ml kullanımı.Şuan cıvık kaka söz konusu ise 6 ml ile 1 hafta devam edin sonraki hafta 4 ile gideceksiniz
Betül .

Betül ..

30 Kasım 2025 19:23
Biz 3,5 yaşındayız.Muhtemelen beslenme kaynaklı demişti doktorumuz.Karın ağrısı kabızlık ile gitmiştik duplahac sonrası hala aynı durum devam edince dulcosoft önerdi 3. Şişeye geçtik hergün kaka yapımı var ama hala ishal söz konusu değil o yüzden 16 ml olarak ilerliyoruz halen

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir