Kreş Konusunda Dikkatli Olun (antalya)
544 görüntüleme
S
Sezer K.
7 Ağustos 2026 12:53
Merhaba değerli ebeveynler. Biz Antalya Muratpaşa'da yaşıyoruz ve oğlumuz da Eylül ayında 3 yaşına girecek. Ekim ayından bu yana Aile Bakanlığı'na bağlı bir kreşe gidiyordu oğlumuz. 21 Temmuz tarihinde öğretmeni eşime ulaşarak, oğlumun kaydıraktan kaydıktan sonra düştüğünü, burnunda ufak bir çizik olduğunu söyleyip fotoğraf iletmiş. Eşim bana iletince öğretmenine Whatsapp üzerinden ulaştım ve gelmemi ister misiniz durumu nasıl, krem getireyim mi dedim. Kendisi bana gayet iyi olduğunu ve düştü, kalktı oynamaya devam etti şeklinde dönüş yaptı.
Aradan 2 gün geçti ve 23 Temmuz tarihinde öğretmeni tekrar ulaşıp oğlumun etkinlik sırasında düştüğünü söyledi. Bir baba olarak içime şüphe doğdu ve konuyu araştırmaya başladım. Son düşme olayına dair videoyu izledim hafif bir düşmeydi ancak 21 Temmuzdaki kaydırak konusunu izletmediler. Zar zor görüntüleri izlediğimiz zaman oğlumun başının üzerine çok sert bir şekilde yere düştüğü, öğretmeni ve yardımcı öğretmen tarafından oğlumun kenara çekilerek 10 dakika boyunca burun kanaması için tampon yapıldığını gördük. Olaydan sonra ne bir ambulans aranmış ne de bize doğru bilgi verilmiş. Baş üzeri düşen çocuk birkaç saat kendi ifadelerine göre gözetimde tutulmuş ve sonra uykuya götürülmüş.
Olay şuan adli makamlarda. Rapor alıp şikayetçi olduk. Şuan psikolojik olarak bitik bir durumdayız.
Evlatlarınızı kreşlere emanet ederken çok dikkatli olun. Antalya'da geçtiğimiz yıllarda benzer bir olay olmuştu, şimdi bu da bizim başımıza geldi. Çok dikkatli olun. Kreşlerin süslü laflarına kesinlikle kanmayın. Düştü deniyorsa, şüpheniz varsa kesinlikle gidip kamera görüntülerini izleyin.
Oğlum henüz tam konuşamadığı için kendisinden detayları alamıyoruz.
Adli sürecimiz devam ediyor. İhmali olan herkesin cezasını almasını ümit ediyorum.
Aradan 2 gün geçti ve 23 Temmuz tarihinde öğretmeni tekrar ulaşıp oğlumun etkinlik sırasında düştüğünü söyledi. Bir baba olarak içime şüphe doğdu ve konuyu araştırmaya başladım. Son düşme olayına dair videoyu izledim hafif bir düşmeydi ancak 21 Temmuzdaki kaydırak konusunu izletmediler. Zar zor görüntüleri izlediğimiz zaman oğlumun başının üzerine çok sert bir şekilde yere düştüğü, öğretmeni ve yardımcı öğretmen tarafından oğlumun kenara çekilerek 10 dakika boyunca burun kanaması için tampon yapıldığını gördük. Olaydan sonra ne bir ambulans aranmış ne de bize doğru bilgi verilmiş. Baş üzeri düşen çocuk birkaç saat kendi ifadelerine göre gözetimde tutulmuş ve sonra uykuya götürülmüş.
Olay şuan adli makamlarda. Rapor alıp şikayetçi olduk. Şuan psikolojik olarak bitik bir durumdayız.
Evlatlarınızı kreşlere emanet ederken çok dikkatli olun. Antalya'da geçtiğimiz yıllarda benzer bir olay olmuştu, şimdi bu da bizim başımıza geldi. Çok dikkatli olun. Kreşlerin süslü laflarına kesinlikle kanmayın. Düştü deniyorsa, şüpheniz varsa kesinlikle gidip kamera görüntülerini izleyin.
Oğlum henüz tam konuşamadığı için kendisinden detayları alamıyoruz.
Adli sürecimiz devam ediyor. İhmali olan herkesin cezasını almasını ümit ediyorum.

Duygu B. B.
7 Ağustos 2026 13:54
Bir yakınımın çocuğu da Muratpaşa'da bir kreşte aynı şeyi yaşadı. İsmini bilmiyorum ama belki de aynı kreş. Tuvalette düştüğünü, orada kamera olmadığını ve çocuğun durumunun iyi olduğunu söylediler. Aradan bir iki gün geçince çocuk denge kaybı, bayılma gibi durumlar yaşadı. 1 yıl süren bir tedavi süreci oldu ve sonunda epilepsi tanısı aldı. Bir avuç ilaç kullanıyor. Onlara da kamera kayıtlarını izletmek istemediler. Yani ilk düşmeyi tuvalette düştü orayı gören kamera yok dediler, ikincisini gösterdiler onda da sınıfta bayılmış zaten.
Yükleniyor...