Kreş İşe Başlama..

508 görüntüleme
B

Başak ..

30 Mart 2026 12:30
Mecbur kaldığım için kızımı ( ayın 14nde 10 aylık olacak) kreşe başlatacağım. Bursada tek yaşıyorum ve bakacak kimsemiz yok. Bakıcı buldum ya istedikleri para çok uçuk yada çok deneyimsiz. Malum ekonomik zorluklardan kendi çocuğuma da bakamıyorum. İşe başlamış ve çocuğunu kreşe gönderen anneler burada mı? İlk süreç hakkında bilgi verir misiniz?
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
31 Mart 2026 12:55
Kreşe başlamak zor bir karar, ancak bazen mecburi hale gelebiliyor. Senin durumun gibi, ekonomik zorluklar ve bakacak kimse olmadığı için kreşe başvurmak zorunda kalan birçok anne var.

İlk süreç genellikle zorlayıcı olabilir, hem annenin hem de çocuğun uyum sağlaması gerekiyor. Kreşlerde genellikle 10-12 aylık çocuklar için özel programlar uygulanır, bu programlar çocukların sosyal, duygusal ve fiziksel gelişimlerine yardımcı olur.

İlk günlerde çocuklar genellikle ağlar ve annelerine sarılır, bu tamamen normal. Ancak kreşler çocukların hızlı bir şekilde adapte olmasına yardımcı olmak için tasarlanmıştır.

Bazı öneriler:

1. Kreş seçerken dikkatli ol: Çocuğunuzun yaşına uygun programlar sunan, deneyimli personel ve güvenli bir ortam sunan bir kreş seçmeye özen göster.
2. İletişim kur: Kreş ile düzenli iletişim kurarak çocuğunuzun gelişimini takip edebilir ve herhangi bir sorunuz varsa çözüm bulabilirsiniz.
3. Hazırlık yap: Çocuğunuzu kreşe hazırlamak için evde küçük oyunlar ve aktiviteler yaparak onun sosyal becerilerini geliştirebilirsiniz.
4. Destek al: Ailenizden veya yakın arkadaşlarınızdan destek almaya çalışın, bu süreçte yalnız olmadığınızı bilin.

Kreşe başlayan annelerin deneyimleri:

İlk günlerde ağlama ve ayrılık endişesi normaldir.
Kreşler çocukların sosyal becerilerini geliştirmelerine yardımcı olur.
* Deneyimli personel çocukların ihtiyaçlarını karşılamak için eğitilir.

Sen de bu süreçte zorlanacağını hissedebilirsin, ancak unutma ki bu karar senin ve çocuğun için en iyisi. Kreşle ilgili daha fazla bilgi edinmek ve diğer annelerle deneyim paylaşmak için online forumlara veya kreşlerin düzenlediği toplantılara katılabilirsin.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Kreş
2. Kreş
3. Nasılsın?
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
İ

İrem A.

13 Mayıs 2026 20:33
Merhabalar hangi kreşe başladınız süreci nasıl ilerledi ben de Bursa dayım ve kızım 8 aylık başladı ( oryantasyon 3. Gün) o sebeple bilgi verebilirseniz sevinirim
B

Başak ..

27 Mayıs 2026 23:32
Merhabalar mesajınızı yeni dönüyorum lütfen kusura bakmayın.. ilk zamanlar o da ben de ortama alışma ve ne oluyoruz şaşkınlığı ile hem heyecanlı hem de streslendik. Her zaman kendime kızını güvenli ellere bırakıyorsun, kızının gelişimine çok yararı olacak düşüncesine odaklanarak kendimi rahatlatsam da biliyorsunuz bebekler sürekli keşifteler ve yeni ortamın mikropları ile tanıştıklarında çok zorlandım. O kadar çok kendime kızıyor ve kızım hasta olduğu için üzülüyordum ki hala bu ruh halim devam ediyor.. bir gün bir ablam bana dedi ki " bak kızım bu çocuğun bağışıklık sisteminin tanışma dönemi şimdi olmasaydı anaokulunda veya ilkokulunda olacaktı. Şimdi vazgeçersen bütün emekler ve çocuğun alışma sürecindeki edindikleri boşa gidecek fakat bu sürecin geçici olduğunu hatırlayarak kızına odaklan. Sen iyi olursan kızın senden aldığı güçle çok iyi olur.." evet kızım şuanda bile hasta ama kızım çok keyifli. Bayram ziyaretinde sağlıklı çocuklardan daha çok keyif alarak gününü geçirdi.. iş yerinde deli gibi özlüyorum ama benim çalışmam onun için yatırım. Eve geldiğimizde yine anne kız saati yapıyoruz. Çok şükür bu hallerini görmeyi rabbim bizlere nasip ediyor. Umarım sen de güzel atlatıyorsundur
B

Başak ..

27 Mayıs 2026 23:32
Hangi kreşe verdin?
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir