Kreş İçin Erken mi

118 görüntüleme
B

Buse Ç.

26 Mart 2026 00:52
Bebeğim 14 aylık çalışan bir anneyim ve kreşe bırakmakla işi bırakmak arasındayım.Bebeğim zorlanır mı yalnız hisseder mi çok mu erken yoksa ona iyi bir kazanım mı olur karar veremiyorum.
D

Dilruba C. ..

26 Mart 2026 01:40
Çocuğunuz çok küçük bir kreş ortamına adapte olacak yaşta değil ne yazık ki ancak evde bakıcı ile halledebilirsiniz güvendiğiniz iyi referans olabilecek birisi lazım onun için de 2.5 yaşında olsa evet gönül rahatlığı ile bırakın derdim ama çocuğun uykusu yemeği sabah uyandırma saatinizi vs hesaba katıp eksilerini kafanızda şekillendirirseniz çok zorlanmazsınız göndermemenizin daha doğru olduğunu ama tabi çok çalışmanız gerekiyorsa da yapacak bir şey yok okul öncesi öğretmeni olarak cevapladım
D

Dilruba C. ..

26 Mart 2026 01:41
Bu arada en az 2,5 yaş
D

Dilruba C. ..

26 Mart 2026 01:41
Bence bir çocuk en erken 3 yaşında gitmeli kreş ortamına
B

Başak ..

30 Mart 2026 12:21
Merhaba benim kızım da 9 aylık ve bu çarşamba günü kreşe başlatıyorum. İnan içimde bir ses vicdansız anne diye bağırıp canımı acıtsa da bir ses yaptığımın doğru olduğunu söylüyor. Yaşadığımız şehirde kimsemiz yok. Çocuğum ne sosyalleşebiliyor ne de emanet edebileceğim bir yakınımdan yardım isteyebiliyorum. Maddi anlamda çektiğimiz zorluktan bahsetmiyorum bile… inanıyorum ki kızım kreşte yeni arkadaşları ile hem eğlenecek hem de eğitim disipline sahip olarak gelişecek. Akşam eve geldiğimde yine onunla oyun oynayarak vakit geçireceğim. Düzenimize sadece kreş saatinin eklenmesi dışında bir yenilik olmayacak. Bir de şunu hep kendime söylüyorum “çocuğumu yurda değil eğitim kurumuna gönderiyorum. Bunu bu yıl olmasaydı anaokulu zamanında zorunlu yollayacaktım” .. Faydası oluyor mu? Ana yüreği tabiki de hayır ama şu devirde şu ekonomik şartlarda ve geçim kaygısının verdiği kaygı ile çocuğuma gün içinde farkında olmadan stresimden yükleme yapmaktansa bağrıma taş basıp, evladının daha iyi bir geleceği olması için savaşan anne modeli olmayı tercih ederim. İlk gün çok ağlayacağım ama sonra bu kararımın ekmeğini yiyebilirim inşallah.. 🥲🥲 çalışmayan annelere bu arada saygım sonsuz keşke ben de çalışmak zorunda olmasam ama dediğim gibi maddi anlamda destek için çalışmam gerekiyor
B

Buse Ç.

31 Mart 2026 23:24
Her annenin kendi evladı için en iyi kararı vereceğini biliyorum.Ben de kendimce doğrumu yapıp işten ayrıldım.Umarım ikimize de iyi gelir.Kreş vakti geldiğinde gönül rahatlığıyla bırakıp işime geri dönebilirim umarım.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir