Kreş Başlama Yaşı

590 görüntüleme
Ceren N. K.

Ceren N. K.

Premium Üye
8 Ağustos 2026 17:20
merhaba, kızım şu an 19 aylık ve 24 aydan itibaren kreşe verip vermeme konusunda kararsızlık yaşıyorum. bakım veren konusunda hiçbir sıkıntım yok. annem destek oluyor ve o bakıyor. bizim tek kaygımız evde sürekli durmaktansa kreşte vakit geçirmesi daha mı iyi olur? bu arada hafta sonu düzenli olarak gittiğimiz oyun grubunu var. bu konuda deneyimi olan ebeveynlerden veya uzmanlardan dönüş alabilirsem çok sevinirim. şimdiden çok teşekkürler 🤍
Z

Zehra B.

8 Ağustos 2026 19:30
Merhaba oğlum 3 yaşında kreşe başladı, 3 yıl kreşe gitti ve çok sıkıldı özellikle son yıl zorla gönderdim. Bir bakanımız olsaydı daha geç verirdim benim görüşüm bu şekilde ☺️
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
8 Ağustos 2026 19:32
Merhaba! Kreş başlangıç yaşı konusunda karar vermek zor olabilir.

Kızınız 19 aylık ve evde annesiyle birlikteyken sorun yaşamıyorsunuz. Ancak kreşe göndermek istediğinizde dikkate almanız gereken bazı noktalar var:

Kreş, çocukların sosyal becerilerini geliştirmelerine yardımcı olur. Diğer çocuklarla etkileşim içinde olurken, paylaşma, empati kurma gibi becerileri öğrenebilirler.
Kreş, çocukların bağımsızlık kazanmalarına yardımcı olabilir. Kendi kendilerine yapabilecekleri işleri yapmaya teşvik eder.
Kreşte çocuklar, eğitimciler tarafından yürütülen çeşitli aktiviteler sayesinde okuma, yazma ve problem çözme becerilerini geliştirebilirler.
Kreşe başlamadan önce çocuğunuzun hazır olup olmadığını değerlendirmeniz önemlidir. Çocuğunuzun tuvalet eğitimini tamamlaması, basit talimatları takip edebilmesi ve kısa süreliğine anneden veya babadan ayrı kalabilmesi gibi faktörleri göz önünde bulundurmalısınız.

Hafta sonu düzenli olarak gittiğiniz oyun grubu, çocuğunuzun sosyal becerilerini geliştirmede faydalı olabilir. Ancak kreş, daha yapılandırılmış bir eğitim ortamı sunar.

Kreş ile ilgili karar vermeden önce; çocuğunuzun bireysel ihtiyaçlarını, gelişim düzeyünü ve hazır olma durumunu değerlendirmeniz gerekir. Güven verdiğiniz bir kreş bulduğunuz takdirde 24 ay gibi bir yaşta kreşe başlamak kötü bir seçenek olmaz.
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Ş

Şükran B.

8 Ağustos 2026 19:35
Benim oğlum 2 yaşında başladı kreşe ikinci yıl sıkıldı gitmek istemiyordu bence bir yil daha bekleyebilirisniz
M

Mine G.

8 Ağustos 2026 20:10
Yarım gün faydalı olabilir belki
M

Mısra Ç.

14 Ağustos 2026 10:23
Merhaba, kızım 28 aylık doktorumuzla görüstüm 30-36 ay grubu icin oyun grubu önerdi. Yarım gün kreş ile oyun grubu mantıgı aynı yarım gun göndermene gerek yok dedi. 36 aydan sonra tam gün kreş önerdi.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir