Koyu Renk İdrar
74 görüntüleme
C
Cemile
25 Temmuz 2025 05:10
Dün gece çok az çişini yapmıştı,idrarda bir turuncu renk vardı. Bu gece 3 damla yapmış 3üde turuncumsuydu. Doymasa çok ağlayıp uyumayan bir bebek. 3 gün önce üşüttüğü için ben gece giydirmeye başladım terlese bile üzerini değiştirip gene de açmadım üzerini.Çok terliyor ondan mı? Gece de 2 kere emzirdim
Başına gelen varsa lütfen yazabilir mi. Bugün tam 5 ayı doldu
Başına gelen varsa lütfen yazabilir mi. Bugün tam 5 ayı doldu

Büşra ..
25 Temmuz 2025 05:14
Bebeğim 4,5 aylık çok sık emmesine rağmen bez sayısı azaldı ve koyu renk mevcut bizde de bütün suyu terleyerek kafasından kaybettiğini düşünüyorum bende çözüm arayanlardanım bu durum da ne yapılabilir tehlikeli midir?

Mihriban Y. ..
25 Temmuz 2025 05:52
Sıcaklardan dolayı aşırı terledigi için idrarda azalma ve pembe leke olabilir biz de yaşadık doktorumuz emzirme sıklığını artırmayı ve oda sıcaklığını düşürmeyi söyledi

Fatma N. Ç.
Emzirme Danışmanı
25 Temmuz 2025 06:14
Merhabalar bir hemşire ve emzirme danışmanı olarak önerim şu olacak. Tabiki sık emzirme. Yaz dönemi sıcak havanın etkisiyle bebeklerde terleme artacağından su kaybı artmış olur. Bezlerde gördüğünüz bu durum nedeni budur . Emzirme sıklığını artırın. Bebekler henüz ek gıda geçmediğini için ekstra su tüketmesine gerek yok. Ama ek gıda kullanıyorsa su tüketimini de destekleyebilirsiniz. Ve üzerini örttüm yazmışsınız Cemile hanım, eğer sıcak bir ilde yaşıyorsanız ki ülke geneli bu aralar öyle üzerine örtmek hak getire sadece bezle bile yatabilir bebeğiniz. İzmir de yaşıyorum bebeğim 10 aylık ve genelde sadece bezle uyutuyorum 🙏🏻 dediğim gibi yaşadığınız ile göre farklılık gösterse bile tek kat ince kıyafet yeterli olacaktır. Mutlaka nem ısı ölçer kullanmanızı öneririm bebeğinizin yattığı odada 🙏🏻 kendi bebeğimle geçirdiğim süreci paylaştığım instagram hesabım var @annevehemsiree oradan günlük hayatımıza dair önerilerde bulunuyorum , takip edebilirsiniz